Хантинг по-плюсівськи: як з проєкту телеканалу «Україна» переманювали цілу команду (ДОПОВНЕНО)

Хантинг по-плюсівськи: як з проєкту телеканалу «Україна» переманювали цілу команду (ДОПОВНЕНО)

Джерела «Детектора медіа» розповіли, що в «Життя відомих людей» на «1+1» наполегливо запрошували більшість співробітників «Зіркового шляху» каналу «Україна».
Хантинг по-плюсівськи: як з проєкту телеканалу «Україна» переманювали цілу команду (ДОПОВНЕНО)
Хантинг по-плюсівськи: як з проєкту телеканалу «Україна» переманювали цілу команду (ДОПОВНЕНО)
7 Серп 2019
0
3907

На телеканалі «1+1» нещодавно оголосили запуск нового проєкту – «Життя відомих людей» з ведучими – актором, володарем звання Mister Sea World Богданом Юсипчуком та співачкою Tayanna. За форматом цей проєкт – «телевізійний журнал, у якому покажуть ексклюзивні історії з життя знаменитостей: зірок шоубізнесу, спортсменів, політиків та бізнесменів».

Дещо схожий проєкт уже кілька років – з 2015-го – існує на телеканалі «Україна» під назвою «Зірковий шлях», у якому глядачам обіцяють «висвітлювати найактуальніші новини й оригінальні репортажі про життя багатих і знаменитих».

Схожість форматів на каналах-конкурентах – цілком звична ситуація. Проте джерела «Детектора медіа» повідомили, що напередодні оголошення запуску нового проєкту телеканалу «1+1» команда «Зіркового шляху» каналу «Україна» зазнала хантингу з боку конкурентів. Відтак, напередодні запуску нового сезону «Зіркового шляху» неочікувано з нього пішли три редактори, які до останнього брали активну участь у розробці подальшої стратегії програми та, певною мірою, були її «обличчями»: Катерина Король, Марина Синьоока та Леся Йовхіменко. Двоє перших повідомили колегам про те, що тепер працюють на каналі «1+1», Леся Йовхіменко поки що не розкриває нове місце працевлаштування.

За словами джерел «Детектора медіа», на термінових зборах співробітників «Зіркового шляху» після звільнення трьох членів команди більшість журналістів та редакторів зізналася в тому, що протягом декількох місяців, починаючи з квітня, їх активно запрошували на проєкт «1+1», обіцяючи кращий графік роботи та більшу, ледь не вдвічі, заробітну платню.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до пресслужби каналу «1+1». На каналі не відповіли на запитання, скільки фахівців перейшли із «Зіркового шляху» в «Життя відомих людей» і на які посади, але повідомили, що над проєктом працює нова редакція.

«Над створенням проекту «Життя відомих людей» працює нова редакція під керівництвом Антона Степюка. До неї, в тому числі, долучилися колеги, які раніше працювали на інших каналах. У креативній галузі давно головною мотивацією є не гроші, а бажання втілювати нові ідеї та кидати виклик самому собі. Наш проект дає такі можливості, і ми раді, що знайшли однодумців», - прокоментувала директорка ранкового мовлення Юлія Жмакіна.

За чутками, на «1+1» проект «Життя відомих людей» запустили поки що в тестовому режимі – на три місяці – після чого, ймовірно, програма може бути закритою або переформатованою, а умови для співробітників змінені.

У пресслужбі каналу не розкривають запланованої кількості епізодів «Життя відомих людей», оскільки це конфіденційна інформація.

У пресслужбі каналу «Україна» підтвердили перехід кількох співробітників «Зіркового шляху» в інші проєкти, не уточнивши, скільки людей та з яких посад пішли. «За майже п'ять років в ефірі "Зірковий шлях" виховав багато чудових фахівців, на яких завжди є високий попит на ринку. Так, кілька наших колег перейшли в інші проекти. Бажаємо їм успіхів на новому місці. Натомість до команди "Зіркового шляху" приєдналися нові, молоді журналісти, які зроблять наш проект ще більш цікавим», – повідомила пресслужба.

Фото: kanalukraina.tv, 1plus1.ua

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 161
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 284
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 282
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 992
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 279
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду