«Чи є життя після 30 років?». Видання «Elle Україна» нарвалося на скандал через ейджистський заголовок

«Чи є життя після 30 років?». Видання «Elle Україна» нарвалося на скандал через ейджистський заголовок

Хоча навіть не скандал, а радше кпини. Публіка в соцмережах насміхається, мовляв, авторка матеріалу ще навчається у школі.
«Чи є життя після 30 років?». Видання «Elle Україна» нарвалося на скандал через ейджистський заголовок
«Чи є життя після 30 років?». Видання «Elle Україна» нарвалося на скандал через ейджистський заголовок
30 Черв 2023
0
1358

Напередодні в «Elle Україна» з’явився матеріал із карколомною назвою: «Як “правильно” старішати, або Чи є життя після 30 років?». Ясна річ, здійнявся ґвалт. Тим паче, що головне фото матеріалу зображає акторок серіалу «І просто так...», яким уже за 50. 

На це неподобство звернули увагу публічні жінки з великою аудиторією, тому понеслося. Блогерка Монро у своєму телеграмі запитала, в якому світі живе редакція «Elle Україна»?

А її підписники одразу почали вправлятися в жартах.

Дизайнерка та режисерка Ольга Навроцька побажала гарного вечора всім «пристаркуватим» 30+.

У коментарях з’явилася інструкція, як правильно треба «готуватися до землі». 

Схоже, лиш одиниці всерйоз обурюються, бо заголовок справді став приводом для того, щоби підняти собі настрій. Люди вже шукають свої вставні щелепи, радяться, чим зафарбовувати сивину, і жаліються, що старість на порозі, а вони не готові.

Журналістка Наталка Якимович здивувалася, чому матеріали студентів у такому поважному виданні не вичитують.   

Elle Україна виявилися ще більш безсердечними і вирішили припинити цю веселу хвилю. Заголовок змінили на «Чому “правильного” старіння не існує та як на його сприйняття впливають стереотипи». Сам же матеріал — доволі адекватний. Якщо його, звісно, теж не підкорегували. Ось про що там ідеться: «Варто визнати, наше суспільство ще далеке від того, щоб прийняти природний і незворотний процес дорослішання, тому вже з 30 років майже кожна жінка починає боротьбу зі своїм віком».

Хоча й тут деякі дівчата можуть заперечити, бо давно не живуть у такій парадигмі. Проте заперечувати, що вона є, неможливо. Про жінок 50+ у статті теж ідеться. Авторка згадує бурхливі обговорення серіалу «І просто так...», у якому головні героїні не приховують природних вікових змін, ба навіть навпаки.

«Суспільство оцінює 50-річних жінок лише у контексті того, як вони "збереглися". У нас є приклади "гарного" старіння — Джей Ло і Дженіфер Еністон, та приклади "невдалого" — жінки, які або перебрали з антивіковими процедурами, або ж зробили їх недостатньо багато. Мадонну критикують за зайвий ботокс, Бріжіт Бардо дістається за "запущеність"».

Ну що ж, редакції видання подякуємо за виправлення помилки, а суспільству — за уважний моніторинг та почуття гумору.  

«Medialife»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Видання «Новинарня» опублікувало колонку Лесі Башич. У ній вона розповідає, чому не можна порівнювати досвід Балканських країн з українським, та згадує про «експертність» Бабкіної.
02 Трав 2024 09:00
2 399
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
1 120
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 468
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 144
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 401
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
496
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду