Кулінарний, будівельний і танцювальний: автори «Телебачення Торонто» висміяли засилля «фронтів» у медіа

Кулінарний, будівельний і танцювальний: автори «Телебачення Торонто» висміяли засилля «фронтів» у медіа

Ведуча Ярослава Кравченко вчергове констатувала давню проблему: «Українці відкривають фронти швидше, ніж Маша Кондратенко випускає нові хіти».
Кулінарний, будівельний і танцювальний: автори «Телебачення Торонто» висміяли засилля «фронтів» у медіа
Кулінарний, будівельний і танцювальний: автори «Телебачення Торонто» висміяли засилля «фронтів» у медіа
31 Лип 2023
0
1433

Взагалі, питання ось цих «фронтів» почали обговорювати задовго до повномасштабного вторгнення. Проте саме в останні півтора року ситуація стала набувати вже справді фантасмагоричних форм. Раніше в нас що було? Ну нехай культурний фронт чи інформаційний. Нині ж список настільки розширився, що за ним не встежиш. 

У випуску «Телебачення Торонто», який називається «Фронтова поплава», я для себе відкрила існування «дитячого», «танцювального», «спортивного», «комунального», «будівельного» та «кулінарного» «фронтів». У ролику ці фрази вживають як журналісти, так і герої сюжетів. Напевне, апогею сягнув Арсеній Яценюк в ефірі «Еспресо»:

«Економічний фронт — вкрай важливий. Зараз до економічного фронту додався енергетичний фронт. До енергетичного фронту додався кіберфронт. До кіберфронту додався великий геополітичний фронт». 

«Інколи здається, що справжній фронт — це просто тил економічного фронту», зауважує Ярослава Кравченко. Мені здається, що ось цю направду фронтову поплаву навряд чи вдасться викорінити. Хоч би скільки це явище критикували. Це така дуже зручна аналогія: красиво звучить і додає ваги різноманітним «фронтовикам». Вочевидь, від такого важко відмовитися. Особливо в медіа, де часто потрібні яскраві і короткі фрази. Написав «Культурний фронт» ось назва для сюжету про черговий концерт і готова. 

Традиційно автори «Телебачення Торонто» озброїлися сарказмом на цьому фронті боротьби з фронтами: 

«Одного дня українці відкриють усі можливі фронти і закриють фронтовідкривальний фронт. Але тоді доведеться відкривати фронтозакривальний фронт». 

«Ми намагаємося тримати руку на пульсі, отже, на “рукопульсотримальному фронті”».

 

«Є воїни зі зброєю в руках, а ми — воїни духу», продовжує тему спікер у випуску новин «7 днів». 

Напевне, саме стьоб є найбільш ефективним способом переконати бодай медійників припинити розповідати людям про всі ці карколомні «фронти». Хоча підсумувала Кравченко все ж серйозно:

«Досить героїзувати пиття кави, заняття спортом, зйомки новинних сюжетів чи сплату податків. Це — звичайні буденні речі, які можливі виключно завдяки хоробрості і самопожертві людей, які захищають нас на єдиному справжньому фронті». 

«MediaLife»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Гумористичний канал хоч і нечасто випускає великі шоу, регулярно робить годинну «Небезпечну передачу», яка може втішити тих, хто страждає від дизеквартального гумору
10 Трав 2024 17:20
1 434
Марина Крижня
«Антоніна»
На ютубі з'явився великодній випуск «Єдиного кварталу». Якщо до жартів кварталівців про скупих чоловіків або жінок, які витрачають їхні кошти, ми вже звикли, то сценка про поцілунки голови ТЦК зі своїми підлеглими мене трошки шокувала.
06 Трав 2024 20:30
15 378
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Поки на ньому можна подивитися тизер і три відео.
06 Трав 2024 10:00
2 758
Марина Крижня
«Антоніна»
А також розповів про генпродюсера «Ліги сміху» Наума Барулю, який має російське громадянство.
03 Трав 2024 22:00
1 284
Марина Крижня
«Антоніна»
Актор, найсексуальніший митець за версією премії «Золотий ліфон», голос Радіодиктанту національної єдності 2023 року дав інтерв'ю Сергію Лиховиді. Поговорили про театральну реформу, міф, який допоміг популяризувати театр, і кіно.
03 Трав 2024 11:55
730
Марина Крижня
«Антоніна»
«Ви просили – ми зробили. Це поки не "Хата на комбата", але не все одразу», — йдеться в дописі під відео. З нетерпінням чекаємо, а поки що оглядаємо нове шоу «Бажаю смачного», де молодший сержант Володимир Кравчук разом із цивільними гостями тестує різні сухпайки.
01 Трав 2024 09:00
899
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду