Пресофіцерка Анастасія Блищик отримала нагороду «Срібний хрест» від генерала Залужного

Пресофіцерка Анастасія Блищик отримала нагороду «Срібний хрест» від генерала Залужного

Про це вона розповіла в соцмережах.
Пресофіцерка Анастасія Блищик отримала нагороду «Срібний хрест» від генерала Залужного
Пресофіцерка Анастасія Блищик отримала нагороду «Срібний хрест» від генерала Залужного
11 Серп 2023
1
9332

Прокоментувала Настя свою нагороду лаконічно та іронічно — цитатою з «Пациків на моциках»: «Медалі відрами давали, я не брав. Я воював…» 

 

Для MediaLife Настя розповіла про свої враження і значення нагороди трішки більше:

«Це моя перша така поважна нагорода. Особливо почесно бачити, що вона підписана Головнокомадувачем ЗСУ, нашим Залізним Генералом — Валерієм Залужним. Насправді соромлюся трохи, коли бачу, як дістають грамоти чи медалі та вручають мені. Бо я не піхота, яка виконує надскладні зусилля, не артилеристка, мінометниця чи танкістка. Я звичайна пресофіцерка, яка робить те, що вміє.

Показую війну та на правах військової заїжджаю туди, куди через оперативну обстановку не пускають цивільних журналістів. Так, я, як і усі, ризикую життям, потрапляю під обстріли, але це не зрівняти з тим, що проходять наші штурмовики. Я часто бачу, як медійні військові завдяки тому, що вміють писати гарні пости та знімати відосики, забирають усю увагу на себе. Моя ж задача — показати світові тих, кому просто немає часу цього робити, бо для них ціль одна — звільнити наші території від російських окупантів».

У Блищик уже є відзнака від бригадного генерала Тарнавського та грамота від міністра оборони Олексія Резнікова. До речі, присягу вона склала рівно рік тому. 

Анастасія Блищик працювала в новинах на телеканалах «Еспресо», «Україна» та «Україна 24». У травні минулого року стало відомо про загибель її нареченого — військового та журналіста Олександра Махова. Уже за кілька місяців після цієї трагічної звістки Настя повідомила, що теж пішла на війну. 

Зараз вона служить пресофіцеркою 47 окремої механізованої бригади. Бажаємо колезі отримати ще не одну нагороду і дякуємо за захист. 

Фото: Анастасія Блищик / фейсбук

«MediaLife»
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Аскет
270 дн. тому
Звичайна совковість, - нагороджувати непричетних...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Наприкінці березня комік, колишній учасник «Ліги сміху», який воював у складі 3-ї окремої штурмової бригади, Віктор Розовий отримав осколкове поранення голови.
30 Квіт 2024 18:40
2 241
«Антоніна»
Подія трапилася 28 квітня біля Українського дому, в якому проходили виставка Алли Горської «Боривітер» та показ фільму Ірини Цілик «Я і Фелікс».
29 Квіт 2024 17:00
1 622
Лєна Чиченіна
Сподіваюся, ця розмова дасть відповідь на багато питань, які активно обговорюються серед представників кіно- та серіальної індустрії.
28 Квіт 2024 13:00
6 243
Катерина Городнича
«Антоніна»
У світі, де люди дізнались, що таке сексизм і об’єктивація, конкурси краси поступово втрачають актуальність. А от для штучного інтелекту все тільки починається.
27 Квіт 2024 13:40
968
Катерина Городнича
«Антоніна»
Секція серіалів 19-го конкурсу Держкіно зібрала невеличкий гурток продакшенів, сценаристів і режисерів (до десятка), які рясно розпорошені по всіх 25 заявках розділу.
19 Квіт 2024 17:00
4 461
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду