Леся Гасиджак знялась у фотосесії для Vogue

Леся Гасиджак знялась у фотосесії для Vogue

Виконувачка обов'язків директорки Музею Голодомору раніше була відомою у професійних колах, а нині вона зірка значно більшого масштабу. Усе через бодишеймінг, з яким довелося зіткнутися.
Леся Гасиджак знялась у фотосесії для Vogue
Леся Гасиджак знялась у фотосесії для Vogue
11 Серп 2023
0
5973

Нагадаю, наприкінці липня в українських соцмережах спалахнули чергові дискусії — стосовно Музею Голодомору і чи варто витрачати на його добудову гроші з державного бюджету. Головний аргумент проти — не на часі і всі кошти потрібно спрямовувати на військові потреби. Аргумент за — Музей Голодомору надзвичайно важливий, до того ж не всі гроші з держбюджету можна витрачати на зброю. У підсумку Володимир Зеленський наклав на фінансування вето. Сума становила 573 мільйони гривень. 

Проте справжній скандал навколо Гасиджак здійнявся після кількох огидних дописів, які доволі широко розійшлися. Зокрема авторства юриста Клима Братківського та депутатки і потужної виробниці мемасиків Мар'яни Безуглої. Панство висловлювало запаморочливу думку, що людина, яка важить більше, ніж вони вважають за норму, не може керувати Музеєм Голодомору. Це, мовляв, має бути худа людина, бо так концептуальніше. 

Ситуація набула шаленого резонансу, і Гасиджак підтримала неймовірна кількість людей. Те, що вона стала зіркою, доводить і теперішня фотосесія для Vogue, яка традиційно для таких зйомок супроводжувалася інтерв'ю (у цьому випадку не формат запитання / відповідь, а переказ розмови). Його авторка Альона Пономаренко пише: «Я не можу перестати думати про те, що цькування в соцмережах могло бути частиною інформаційної війни росії проти України, яку пересічні користувачі підхопили, не заглиблюючись у суть. Цю теорію виключати не можна». Проте на захист Гасиджак стало так багато людей, що якась ця «кампанія» виявилася недопрацьована. 

Інтерв'ю виявилося надзвичайно компліментарним, таке собі інтерв'ю-підтримка. Сама Леся у фейсбуці написала, що воно було найкомфортнішим у її житті. Але ось доволі суперечливий момент:

«Коли я питаю про коло підтримки, яке допомогло їй впоратися зі стресом, її очі виблискують. І неочікувано вона додає, що чоловіки, які були поруч, завжди "допомагали їй відрощувати крила" та ніколи не хейтили. Образи вона чула лише від жінок».

Дивно, бо в цьому шквалі бодишеймінгу було надзвичайно багато чоловічих голосів. Не лише згаданий Клим Братківський, але й багато інших, які дозволили собі прямі образи та сумніви у професійності пані Лесі. До речі, саме на Братківського Гасиджак подає до суду. 

В інтерв'ю Vogue вона також розповіла про стосунки з їжею: у родині її сприймали як прояв гедонізму, а не як, наприклад, спосіб боротьби зі стресом. До ваги своєї ставиться спокійно, бо давно її прийняла. Під час Голодомору всі її рідні лишилися живими, але сімейні реліквії довелося обміняти. 

Гасиджак також продовжує відстоювати ідею добудови музею Голодомору, вважає, що це зробити важливо саме зараз:

«Для росіян Музей Голодомору — це як червона ганчірка для бика. А для всіх без винятку українців — це спільний біль».

Фото: Vogue

«MediaLife»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Наприкінці березня комік, колишній учасник «Ліги сміху», який воював у складі 3-ї окремої штурмової бригади, Віктор Розовий отримав осколкове поранення голови.
30 Квіт 2024 18:40
2 193
«Антоніна»
Подія трапилася 28 квітня біля Українського дому, в якому проходили виставка Алли Горської «Боривітер» та показ фільму Ірини Цілик «Я і Фелікс».
29 Квіт 2024 17:00
1 547
Лєна Чиченіна
Сподіваюся, ця розмова дасть відповідь на багато питань, які активно обговорюються серед представників кіно- та серіальної індустрії.
28 Квіт 2024 13:00
5 285
Катерина Городнича
«Антоніна»
У світі, де люди дізнались, що таке сексизм і об’єктивація, конкурси краси поступово втрачають актуальність. А от для штучного інтелекту все тільки починається.
27 Квіт 2024 13:40
948
Катерина Городнича
«Антоніна»
Секція серіалів 19-го конкурсу Держкіно зібрала невеличкий гурток продакшенів, сценаристів і режисерів (до десятка), які рясно розпорошені по всіх 25 заявках розділу.
19 Квіт 2024 17:00
4 368
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду