Журналісти «Телебачення Торонто» знайшли військових, які відповідальні за обстріли Одеси

Журналісти «Телебачення Торонто» знайшли військових, які відповідальні за обстріли Одеси

Йдеться про трьох командирів, бригада яких у липні обстрілювала Одесу, зокрема гіперзвуковими ракетами «Онікс».
Журналісти «Телебачення Торонто» знайшли військових, які відповідальні за обстріли Одеси
Журналісти «Телебачення Торонто» знайшли військових, які відповідальні за обстріли Одеси
14 Серп 2023
0
1917

Запускає ці протикорабельні ракети аналоговнєтний береговий комплекс «Бастіон», який базується у Криму. Українській ППО надзвичайно важко їх збити, стверджує речник повітряних сил Юрій Ігнат. «При заході на ціль ракета опускається до 10–15 метрів, дуже низько над поверхнею води. Виявити важко, не те щоб збити». 

Під час найпотужнішої атаки на Одесу, яка відбулася 23 липня, росіяни застосували п'ять видів ракет. Журналісти «Телебачення Торонто» знайшли, хто керував цим процесом. Отже, йдеться про 15 окрему бригаду берегової оборони, яку створили після окупації Криму. 

За словами ведучого Анатолія Остапенка, шукати цих панів було простіше, ніж «відрізнити Стрєлкова від Гіркіна». Усе завдяки матеріалам у пропагандистських медіа.  

Олексій Щербак, 41 рік. У 2014 був у званні майора і служив в 11 ракетній бригаді, яка базувалася в Краснодарському краї. А у 2019-му, коли в Севастополі створили вже згадану 15 бригаду, його призначили командиром штабу комплексів «Бастіон». У 2020 році він став командиром бригади, залишився ним і під час повномасштабного вторгнення. 

Колеги з «Телебачення Торонто» знайшли і його дружину — Галину Щербак, яка теж служить у Чорноморському флоті. «Як бачимо, здорові російські стосунки будуються на обопільній схильності до скоєння воєнних злочинів», — робить висновок про цю пару Остапенко.

До речі, на Одещині живуть родичі цього Щербака з боку матері.

Олександр Мямлін, командир дивізіону «Бастіон». Відповідає за те, щоб ракетні комплекси виводили в місця пусків і приводили в повну бойову готовнсть. Мямлін намагався шифруватися, закрив сторінку у «Вконтакте» і назвався там Олександром Тітовим. Але це йому не допомогло.

Журналісти з’ясували, що йому 35 років, приїхав у Крим із Краснодарського краю разом з дружиною Оленою, фанат ФК «Спартак». Ось так він називав актора Михайла Боярського, який колись заявив, що цій команді не стати чемпіоном у наступному сезоні. 

«Ми зараз почули, як одне лайно критикує інше лайно за те, що не вірить у ще одне лайно», — резюмує Остапенко. 

Ну і ось цей неймовірний красень — Олексій Вавілов, начальник пускової установки, командир ударної батареї БРК «Бастіон». Саме він безпосередньо керує запуском ракет.

У Крим приїхав у 2014 році. У «Вконтакті» записаний як Олексій Іванов. Має дружину Ельвіру, маленьку дитину та песика. Ельвіра – не лише щаслива мати, яка постить милі фоточки, але і теж військовослужбовиця. Спочатку на окупований півострів направили служити її, а вже услід — і чоловіка. 

Крім цих трьох товаришів, говорять розслідувачі «Телебачення Торонто», вдалося знайти і десятки інших військових злочинців з 15 окремої бригади берегової оборони. Серед них політрук Михайло Савченко, командир відділення Антон Усачов та кадровик Олексій Петров. 

Наостанок Анатолій Остапенко погрозливо зауважив: «Всі ці дані ми передали туди, де з вами та іншою купою знайдених ваших сослуживцев будуть працювати не так публічно». 


Фото: «Телебачення Торонто»

«MediaLife»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
«Ви просили – ми зробили. Це поки не "Хата на комбата", але не все одразу», — йдеться в дописі під відео. З нетерпінням чекаємо, а поки що оглядаємо нове шоу «Бажаю смачного», де молодший сержант Володимир Кравчук разом із цивільними гостями тестує різні сухпайки.
01 Трав 2024 09:00
744
Катерина Городнича
«Антоніна»
Роман Скрипін сходив до стендапера Олега Лузанова на подкаст. Виголошували тости, випивали за Громадське і Суспільне. За 5 канал не пили, але говорили. Виявляється, створення всіх цих медіа – заслуга Скрипіна. Згідно з його ж ностальгійними спогадами.
29 Квіт 2024 18:30
1 928
Катерина Городнича
«Антоніна»
Креативність у зборі донатів отримала свій еталон довершеності. Тепер можна вимірювати ідеї відсотками від «Нашебачення».
29 Квіт 2024 14:00
4 054
Марина Крижня
Алхім багато разів втрапляла у скандали через свої неоднозначні висловлювання і, здається, в цьому відео договорилася до ще одного.
27 Квіт 2024 15:20
788
Марина Крижня
«Антоніна»
Письменник дав інтерв'ю журналістці Ірині Соломко на ютуб-каналі «Голос Америки». Вони поговорили про кенселінг росіян та згадали про зашквар з російським письменником Шишкіним.
24 Квіт 2024 09:00
648
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча поговорила з Романом Кравцем, журналістом «Української правди», про дружбу з Юрієм Горбуновим (чи правильніше сказати недружбу), присутність росіян на українському телебаченні та навіщо їх тягнули в наш інфопростір.
23 Квіт 2024 16:20
1 041
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду