На сайті ТСН змінили страшний заголовок про «плани Путіна підірвати ЗАЕС»

На сайті ТСН змінили страшний заголовок про «плани Путіна підірвати ЗАЕС»

Однак легше не стало, бо така інформація взагалі не повинна була зʼявитися в українському інформаційному полі.
На сайті ТСН змінили страшний заголовок про «плани Путіна підірвати ЗАЕС»
На сайті ТСН змінили страшний заголовок про «плани Путіна підірвати ЗАЕС»
16 Серп 2023
0
1030

Проте не лише зʼявилася, а ще й широко розійшлася, спричинивши черговий фестиваль паніки та істерики в наших соцмережах. А заголовок ось такий.

Страшно? Отож-бо й воно. Проте ніякої дати немає. А є російськомовний телеграм-канал «Генерал СВР», на який колеги з ТСН і посилаються. Канал, звичайно, карколомний — усе як ми любимо. Автори зі знанням справи розповідають про російського диктатора різні, лише їм відомі, деталі. Що він подумав на зустрічі з черговим губернатором, за що любить підсанкційного олігарха Юрія Ковальчука і чому поважає гендиректора «Ростеха» Сергія Чемезова. Ну і ціла гора тверджень про двійників Путіна та їхню активність.

Сьогодні там написали чергову бздуру про те, що «президент России Владимир Путин активировал процесс подготовки техногенной катастрофы на Курской АЭС». Ті самі плани і щодо ЗАЕС. Усе, ясна річ, щоб звинуватити в цьому Україну, адже «Путин готов пойти на колоссальные жертвы среди мирного населения, загрязнив радиацией огромные части территории России, Украины, Республики Беларусь и ряда других стран, ради выхода из стратегического тупика».

У повідомленні зазначено, що канал «ведеться від імені колишнього генерала Служби зовнішньої розвідки Росії», але вже в багатьох інших текстах навіть стверджується, що писаниною займається колишній генерал. Нагадую, канал анонімний і хто його зна, що там за автори.  

Загалом саме з сайту ТСН ця «новина» розійшлася іншими медіа, журналісти яких почали вправлятися в сенсаційності заголовків. 

Згодом на ТСН заг змінили на ось такий. 

Але до цього часу в різних медіа зʼявилися коментарі, в яких спікери дивуються, що ЗМІ взагалі зреагували на допис із незрозумілого каналу. Серед них — голова Запорізької ОВА Юрій Малашко. 

В інтервʼю «Укрінформу» відреагував і головний спеціаліст Управління стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача ЗСУ Тарас Дзюба. 

Ну а щодо заголовків, колеги, то пропоную вчергове згадати хрестоматійну історію про «У Васі нова дружина — Коля» у викладі Отара Довженка. 

«MediaLife»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У програмі наставництва — доступ до книги контактів Гордона. А ще зустрічі з ним (ні, не на пиво) та його друзями, серед яких співачка Оля Полякова, дитячий лікар-телеведучий Євген Комаровський та різні одіозні особи.
01 Трав 2024 18:00
525
Катерина Городнича
«Антоніна»
Не встигло охолонути крісло перед Такером Карлсоном після Павла Дурова, як в нього всівся Алєксандр Дугін. Ми подивились інтерв'ю «філософа-пропагандиста» американському журналісту, любителю трешових гостей. Буквально кинулись на амбразуру, щоб захистити ваш час і нерви.
30 Квіт 2024 19:00
1 548
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як ми могли пропустити такий чудовий розділ на сайті 24 Каналу? Love24 існує вже 10 місяців, і «ви не повірите», «це взірвало інтернет», «він у труні, а вона в білій сукні». Ми з Антоніною дуже любимо треш, тому весь день займалися читанням.
25 Квіт 2024 16:20
641
Марина Крижня
«Антоніна»
Здається, у Дмитра Гордона та пірамідок «Ю Шинсе» підростає конкурент.
25 Квіт 2024 14:50
520
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Називається фільм «Предатели», і через нього вже другий тиждень як пересралися всі російські «опозиціонери».
24 Квіт 2024 21:20
851
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найвідоміший у Британії ведучий вечірніх новин, Г’ю Едвардс, після сексуального скандалу, який триває вже 10 місяців, був змушений звільнитися.
24 Квіт 2024 11:00
1 222
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду