«Я вам влаштую вирвані роки, козли!» Як українські телеведучі бикували на полісменів і що їм за це було

«Я вам влаштую вирвані роки, козли!» Як українські телеведучі бикували на полісменів і що їм за це було

Новий день – новий срач. Нині в соцмережах обговорюють трагічний випадок у Дніпрі, де поліціянт застрелив чоловіка, який разом із жінкою напав на нього та напарницю.
«Я вам влаштую вирвані роки, козли!» Як українські телеведучі бикували на полісменів і що їм за це було
«Я вам влаштую вирвані роки, козли!» Як українські телеведучі бикували на полісменів і що їм за це було
30 Серп 2023
0
3422

Як завжди, серед публіки ми бачимо неабияких спеціалістів з класичного питання «як треба було правильно». Проте я одразу згадала щонайменше два дуже схожі випадки, які в різні роки трапилися з нашими відомими медійницями. Щоправда, закінчилися вони не трагедією, а радше комедією.

У 2017 році Сніжана Єгорова вчергове прославилася скандалом. Тоді через проведення марафону був перекритий центр Києва, про що містян попередили за кілька днів. Але ці анонси пройшли повз Єгорову, і вона, побачивши заблоковану поліцейськими автівками дорогу, намагалася об’їхати їх через тротуар. За що, звісно, її зупинили — і почалося. 

Телеведуча була настільки впевнена у правильності своїх дій, що почала стримити в соцмережі. У результаті вийшла фактично короткометражна комедія абсурду на 30 хвилин. Згодом, напевне, вона зрозуміла, що відео діє проти неї, і видалила його. Але ми з вами знаємо, що з інтернетів нічого випиляти не можна. 

Впродовж усього часу Єгорова нещадно сперечалася з на диво витриманим патрульним Павлом Русинчуком. Вона вимагала, щоб її пропустили, бо вона, бачте, працює на Прямому каналі і в неї ефір. Час від часу витягувала журналістське посвідчення, трясла ним перед полісменом і стверджувала, що там є підписи важливих людей. Звісно, спекулювала дітьми, які були на задньому сидінні, знімала їх і просила вдати переляканих. Завдання змогла відпрацювати лише одна з доньок, а син вчасно не зорієнтувався і почав радісно махати рукою на камеру. 

Також Єгорова не хотіла показувати свої права, а згодом з'ясувалося, що в неї ще й протермінований страховий поліс. Це відео вона видалила, ймовірно, тому, що не знайшла особливої підтримки — дописувачі здебільшого симпатизували Павлу і дивувалися, чому поліціянт настільки м’яко реагував на таку агресивну поведінку. Для Єгорової все закінчилося штрафом та серією насмішок. 

Значно серйозніші наслідки отримала інша одіозна телеведуча — Наталя Розинська. Пам’ятаєте таку? Тоді, у 2012 році, вона була достатньо відомою та всіляко намагалася підтримати свою медійність. І ось у мережу потрапляє відео, на якому вона не просто свариться з даїшниками, а обзиває їх та навіть намагається битися. Як і Єгорова, Розинська наголошує, що працює на телебаченні, тому здатна влаштувати «вирвані роки». 

Згодом вона заявила, що співробітники ДАІ її побили, але цього на відео вже не було. Міліція зафіксувала легкі тілесні ушкодження, але не струс мозку та 10-сантиметрову рану на руці, як стверджувала ведуча. На неї саму завели чотири протоколи: за відмову зупинитися, показати документи, пройти медичний огляд та недотримання вимог дорожніх знаків. Підтримки у суспільстві вона, як і її колега, отримала небагато, натомість надовго стала героїнею скандальної хроніки. Навіть мусила змінювати білий лексус на шоколадний. 

До речі, раніше Розинська стала учасницею ДТП, в якій інший водій отримав інвалідність і мусив проходити через складні операції та реабілітацію. Проте ніякого покарання вона не отримала. 

Ці два інциденти, зокрема, показують неймовірні контрасти, які існують у наших правоохоронних органах. З одного боку — випадки абсолютно дикого насильства та безкарності, а з іншого — ведення довгих розмов і обережне поводження з водіями, які явно порушують закон і виявляють неймовірну неповагу до цих самих правоохоронців. 

А також, незважаючи на, скажемо чесно, не надто високий рівень довіри до копів, випадки відвертого бикування водіїв зазвичай у нашому суспільстві сприймають досить негативно. Тому, якщо колись виникне ексцентричне бажання від душі посваритися з полісменами, знайте, що вмикати камеру явно не у ваших інтересах. Ну а чим можуть закінчитися такі конфлікти, ви вже знаєте.   

«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Видання «Новинарня» опублікувало колонку Лесі Башич. У ній вона розповідає, чому не можна порівнювати досвід Балканських країн з українським, та згадує про «експертність» Бабкіної.
02 Трав 2024 09:00
2 504
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
1 122
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 476
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 145
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 402
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
496
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду