«Питання самотністі та солідарністі». Нову книгарню Readeat критикують за SMM у стилі «азірівки»

«Питання самотністі та солідарністі». Нову книгарню Readeat критикують за SMM у стилі «азірівки»

Йдеться про скрин однієї з інстаграм-сториз, у якому ціла купа граматичних помилок.
«Питання самотністі та солідарністі». Нову книгарню Readeat критикують за SMM у стилі «азірівки»
«Питання самотністі та солідарністі». Нову книгарню Readeat критикують за SMM у стилі «азірівки»
4 Вер 2023
0
3841

Минулого тижня у Києві відкрилася широко анонсована та скандальна книгарня Readeat. Про скандал можна почитати ось тут. Репортаж з відкриття — тут. Магазин і справді доволі цікавий, власник Дмитро Феліксов анонсує багато різних активностей, тому критикувати зовсім не хотілося. Та й насправді, поки не надто знайшлося, за що. Відкрилося ще одне місце, яке популяризуватиме читання та наших письменників — таке варто би підтримати. 

Щоправда, згодом мою увагу звернули на відсутність інклюзивності. З дитячими візками чи на колісних кріслах на другий поверх у Readeat потрапити буде важкувато. 

Та є ще одна проблема, яку, вочевидь, власник трохи запустив. І це — ведення соцмереж. 24 серпня на інстаграм-сторінці книгарні з'явилася ось така розповідь.

Автор не лише зробив одрук у прізвищі поета, але й трішки забув його справжнє ім'я — Володимир. Крім цього, «день незалежності» написано з малої букви і трішки бракує ком. Здавалося б, ну з ким не буває? Проте сорока на хвості принесла мені, що тоді коментарі із зауваженнями видалялися, а це якось не дуже клієнтоорієнтовано. До того ж Дмитро Феліксов мені сказав, що філософськи ставиться до критики і вважає, що навіть неприємні відгуки варто враховувати, бо це допомагає побачити і виправити помилки у бізнесі. 

Одруки одруками, але SMM-нику книжкового магазину переплутати ім'я одного з найвідоміших вітчизняних письменників — це вже серйозна заявка на успіх. Тим паче, коли менеджери заявляють про амбітні плани стати лідерами на ринку. 

І ось нині — друга серія. У сториз бачимо, які світові зірки «рекомендують» різні книжки. Актор Педро Паскаль представляє нам «Сто років самотності» Габрієля Гарсії Маркеса. Читати голосом Миколи Азарова: «Порушує питання: самотністі, відповідальністі за свій вибір, роз'єднаністі і солідарністі, історичної пам'яті, батьків і дітей, кохання, сім'ї». 

Це вже не одрук, а досить дивний рівень безграмотності, який літературна публіка точно просто так не залишить. Найпопулярнішими пабліками вже несеться. Часто згадують пропозиції менеджменту Readeat писати відгуки на книжки за неймовірну винагороду аж у 8 гривень. Тому, може, і на хорошому SMM вони теж економлять? Ще кілька таких факапів і, боюся, доведеться викликати кризового менеджера. 

«Медіа Лайф»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Видання «Новинарня» опублікувало колонку Лесі Башич. У ній вона розповідає, чому не можна порівнювати досвід Балканських країн з українським, та згадує про «експертність» Бабкіної.
02 Трав 2024 09:00
2 510
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
1 124
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 477
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 145
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 403
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
496
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду