Дмитро Ступка відсвяткував день народження у США і нарвався на скандал

Дмитро Ступка відсвяткував день народження у США і нарвався на скандал

Взагалі, сімейство Ступок може сміливо претендувати на звання збурювачів інформаційного простору. Йдеться саме про акторську тусовку.
Дмитро Ступка відсвяткував день народження у США і нарвався на скандал
Дмитро Ступка відсвяткував день народження у США і нарвався на скандал
6 Вер 2023
0
685

Претензія до Дмитра Ступки наступна: те, що він сидить за святковим столом у Штатах і звідти мріє, щоб закінчилася війна, і за всіма сумує.

Спочатку актор відповідав у своїй традиційній хамській манері, але швидко одумався і перейшов на більш спокійні та іронічні інтонації. 

Що ж, з одного боку, цілком можна зрозуміти несправедливість ситуації, коли одні чоловіки отримують повістки, а інші — спокійно святкують свої 37 років за столом із морепродуктами. Утім особисто мене в таких ситуаціях дещо турбує питання гендерної рівності, яку ми з вами так часто обговорюємо. 

Жінки, крім військовозобов'язаних, цілком можуть виїздити. І так, багатьох тригерять фотки з відпочинку чи взагалі з іншої країни. Проте чоловіки все ж отримують за це значно більше претензій. Навіть ті, які виїхали цілком законно, наприклад, маючи трьох дітей чи за станом здоровʼя. Ступка, нагадаю, теж у США виїхав, не порушуючи законодавства, ще за пів року до початку повномасштабної війни. Отже, тут людей обурює зовсім не порушення закону, а саме питання статі. 

Цікаво, що свої претензії часто висловлюють жінки, які також виїхали і нерідко діляться світлинами з кав’ярень, музеїв, парків та інших місць відпочинку. Їм дуже не подобається, коли хтось їм закидає буцімто недоречність таких фото. А вже тим паче розмови про «покинули країну», які особисто мені видаються доволі дивними та навіть небезпечними. Але водночас вони не відмовляються критикувати чоловіків, які перебувають у таких самих умовах. 

Далеко не всі з цих жінок виїхали заради дітей, тікали з найбільш небезпечних регіонів чи їхні чоловіки є на війні. Зрештою, ми все частіше говоримо про рівність батьків у вихованні дітей, щоб це лягало не лише на плечі жінок. Тому послідовно було б думати, що батько теж цілком може виїхати з дитиною за кордон. 

Розумію, що це питання доволі складне, але дискусія навколо нього необхідна. Особливо в контексті постійних рівнянь на Ізраїль, де, нагадаю, жінки служать в армії нарівні з чоловіками. Згадайте, скільки срачів лиш за час повномасштабного вторгнення було навколо різних сексистських заяв публічних людей. Одна обов’язкова епіляція і 10 з 10 з Остапчуком та компанією чого варта. Усе більшу кількість жінок обурюють думки про те, що їм, на відміну від чоловіків, чогось не можна робити чи навпаки.

Ми хочемо рівних зарплат, справедливої присутності на керівних посадах і серйозного до себе ставлення. Але на питанні виїзду за кордон чи проходження служби все це розсипається. І ми вже забуваємо про омріяне цивілізоване суспільство, в якому всі рівні. Це вже стає недоречним, бо ж умови війни диктують свої правила, і жінки згадують про функції берегині, яким в інших ситуаціях обурюються. 

«Медіа Лайф»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Те, що небінарні особи, які не ідентифікують себе ні як чоловіка, ні як жінку, просять звертатися до них «вони/їх», багато журналістів знали й раніше. Знали, але користуватися цим знанням майже не доводилось. Аж тут трапилося «Євробачення» і перемога Nemo. І понеслось.
13 Трав 2024 15:45
2 709
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Але він таки скопійований з американської реклами.
11 Трав 2024 23:07
27 615
Катерина Городнича
«Антоніна»
Після «просмаження» коміком Тоні Хінчкліффом зірки реаліті Кім Кардаш'ян на Netflix у соцмережах кілька днів поспіль «смажать» самого Хінчкліффа. І є за що.
09 Трав 2024 12:40
580
Катерина Городнича
«Антоніна»
У британській та американській пресі знов полощуть ім’я Джоан Роулінг. Деніел Редкліфф, зірка фільмів про «Гаррі Поттера», заявив, що нічого їй не винен. І хоч завдяки письменниці він став відомим на весь світ, це не означає, що він має погоджуватись із нею у всьому. Це, в свою чергу, було реакцією на заяви Роулінг, що вона розчарована позицією Деніела, Емми Вотсон та Руперта Грінта — центрального тріо всесвіту чарівника з Гоґвордсу.
06 Трав 2024 16:20
10 325
Марина Крижня
«Антоніна»
Видання «Новинарня» опублікувало колонку Лесі Башич. У ній вона розповідає, чому не можна порівнювати досвід Балканських країн з українським, та згадує про «експертність» Бабкіної.
02 Трав 2024 09:00
2 940
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
1 283
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду