Розумник Дмитро Шепелєв. Як провести концерт в окупованому Криму, але лишитися зіркою українського телебачення

Розумник Дмитро Шепелєв. Як провести концерт в окупованому Криму, але лишитися зіркою українського телебачення

Сенсація — українці знайшли чергового зрадника. Ним виявився ведучий білоруського походження Дмитро Шепелєв, який уже довго працює в Росії. Нині він поїхав до окупованого Маріуполя знімати історії про нещасних тваринок. З'ясовуємо, як така оказія могла статися.
Розумник Дмитро Шепелєв. Як провести концерт в окупованому Криму, але лишитися зіркою українського телебачення
Розумник Дмитро Шепелєв. Як провести концерт в окупованому Криму, але лишитися зіркою українського телебачення
11 Вер 2023
0
2207

Тваринки постраждали внаслідок бойових дій. Чому бойові дії почалися — ми не знаємо, це таємниця. Але Дмитро закликає росіян не бути байдужими та допомагати власниці притулку «Чотири лапки»: 

«Я, знаю, що хазяйка цього притулку хоче побудувати контактний зоопарк і маленький медичний пункт, в якому могла б допомагати тваринам, якими опікується. Тому, звісно, я тут, ми тут для того, щоб закликати: звісно, допомагайте! Наскільки це можливо. І людям, і найближчим, наймилішим тваринам». 

Усе це Шепелєв робить для своєї нової програми про тварин «В кругу друзей», яка днями почала виходити на одному з російських пропагандистських каналів. У гостях уже побували Маша Распутіна, Юрій Куклачов і ще багато інших персонажів, про існування яких ми вже давно забули.

І ще — ось такий переляканий песик, який у шоці від того, що відбувається навколо. 

Ще на початку повномасштабного вторгнення Дмитро писав слізні вибачення, звертаючись до українців: «Мені дуже соромно. Мені дуже боляче. І я не маю слів. Вибачте, друзі-українці, вибачте. Тільки таке не вибачають». Ці слова колись змусили багатьох людей повірити в їхню щирість. А воно ось як вийшло. Цілковита несподіванка. 

Але я хотіла би звернути увагу на інше. Саме на те, що одразу після окупації Криму Шепелєв поїхав на півострів вести концерт до «Дня Росії», в якому радів «приєднанню ісконно русскіх земель».

Але це не завадило йому регулярно з’являтися на наших телеекранах у ролі ведучого гумористичного шоу «Розсміши коміка». 

І це значно важливіша проблема, ніж може здатися. Найперше тому, що вона не вирішена. Впродовж усіх років війни наші медіа були переповнені російськими спікерами, які давали хороші рейтинги, бо аудиторія вважала їх надзвичайно цікавими та авторитетними. Тому редактори не соромилися їх запрошувати якомога частіше. Нагадаю, пропагандистка Ксенія Собчак була в ефірі «Плюсів» перед самим повномасштабним вторгненням. Ведуча Наталія Мосейчук усе запитувала в неї, коли ж українці помиряться з росіянами, бо дуже хотілося б. 

Те саме відбувалося з російськими акторами та акторками, блогерами та й узагалі людьми культури — навіть відверта підтримка війни та окупації часто не була причиною однозначного бану. 

Після початку великої війни зміни відбулися не такі вже й суттєві. Найбільш зашкварні, звісно, «відвалилися», але «хороші росіяни» продовжували бути дорогими гостями на телебаченні: Фейгін, Піонтковський, Латиніна, Шендерович. Час від часу це панство демонструвало свої справжні погляди, але українські медійники та їхня аудиторія продовжували їх любити та поважати. Шендеровичу знадобилося справді докласти неабияких зусиль і почати вже відкрито обзивати українців різними нехорошими словами, аби до багатьох прийшло прозріння. 

Те саме з Латиніною, яка ще рік тому не приховувала співчуття до російських військових та не вірила, що тамтешні офіцери здатні на безчесні вчинки, адже в них «бєлая кость». 

До речі, про Максима Галкіна. У 2014-му він також вів концерт в Криму до «Дня Росії». Було діло в Ялті. Ведучий теж усіляко радів окупації та вітав із нею публіку. Мовляв, нарешті ми всі разом. Нині Галкін — палкий опозиціонер та ліберал. Разом із дружиною Аллою Пугачовою він переїхав до Ізраїлю та не вилазить з концертів. Серед його прихильників в інстаграмі повно українців. Дякують йому за позицію і ставлять серденька. 

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
У британській та американській пресі знов полощуть ім’я Джоан Роулінг. Деніел Редкліфф, зірка фільмів про «Гаррі Поттера», заявив, що нічого їй не винен. І хоч завдяки письменниці він став відомим на весь світ, це не означає, що він має погоджуватись із нею у всьому. Це, в свою чергу, було реакцією на заяви Роулінг, що вона розчарована позицією Деніела, Емми Вотсон та Руперта Грінта — центрального тріо всесвіту чарівника з Гоґвордсу.
06 Трав 2024 16:20
1 421
Марина Крижня
«Антоніна»
Видання «Новинарня» опублікувало колонку Лесі Башич. У ній вона розповідає, чому не можна порівнювати досвід Балканських країн з українським, та згадує про «експертність» Бабкіної.
02 Трав 2024 09:00
2 730
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
1 163
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 493
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 146
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 410
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду