Навіть при Сталіні такого не було. Актор Дмитро Лалєнков обурився законопроєкту про заборону російської церкви

Навіть при Сталіні такого не було. Актор Дмитро Лалєнков обурився законопроєкту про заборону російської церкви

Про це він уже встиг опублікувати кілька гнівних дописів.
Навіть при Сталіні такого не було.  Актор Дмитро Лалєнков обурився законопроєкту про заборону російської церкви
Навіть при Сталіні такого не було.  Актор Дмитро Лалєнков обурився законопроєкту про заборону російської церкви
19 Жов 2023
0
1633

Якщо хтось забув, то Дмитра ми з вами найбільше маємо знати за роллю Роми в популярному і, наважуся сказати, легендарному ситкомі «Леся+Рома». Вони з Ірмою Вітовською одразу стали улюбленими акторами для багатьох українців та дарували глядачам неймовірну рідкість для нашого телебачення — пристойний гумор. 

Хоча були у Дмитра Лалєнкова й інші ролі, у яких він демонстрував справжній талант. Приміром, зіграв поганця в популярній у 90-х стрічці «Дика любов». 

Але згодом щось пішло не так, Дмитро, попри талант, не втримав популярності, але почав підтримувати російську церкву. Апогеєм стали зйомки в серіалі Оксани Марченко «Паломниця». Там, нагадаю, українцям розповідали про те, який московський патріархат чудовий. Пропагували ідеї «маленьких людей», а також твердили, що триває «братовбивча війна», Каїн убив Авеля і всяке таке. Але найбільше «Паломниця» відома за сценою, в якій дружина Медведчука цілує череп. Наші огляди на цей неймовірний серіал можна почитати тут і тут

До випусків Оксана часом запрошувала артистів, аби вони розповідали свої історії про зв'язок із церквою. Бажано — через драматичні події. Лалєнков поділився тим, що мав проблеми з алкоголем і як кохана жінка залучила його до церкви. Бо без неї він «почувався неповноцінним». РПЦ рятує від алкоголізму, друзі. 

Далі актор, звісно, критикував «нападки» на російську церкву, а нині просто, здається, впав у розпач. Нагадаю, депутати ухвалили в першому читанні законопроєкт щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, пов’язаних з Російською православною церквою (РПЦ). Лалєнков негайно написав, що коїться немислиме і навіть при Сталіні такого не було.

«Навіть Сталін кривавий, на час війни пазурі свої від церкви прибрав, і відкрив храми для вірян, духовенства і молитов, для покаяння і причастя ???? і заборонив режиму своєму лізти у справи церковні! А ВИ?!?    
Кожен хто образить мєчеть, кірху, сінагогу чи церков відчує гнів Божий, побачить близький свій сумний фінал! Господа перемогти неможливо!  
Президент просив думати декого!
Тепер думати прийшла ваша черга!
Вибір у вас (як і у нас) завжди простий : або ЗА Бога і віру, або контрольне у голову голосування, і до сорому і забуття! 
ДУ - МАЙ - ТЕ ! ! !»
               
Згодом актор знову згадав часи СРСР і порівняв усе безчинство з ленінським періодом. 
«Ленинизм реинкарнировали.
Результат будет аналогичным. Церковь будет жить. А прошлые, нынешние и будущие ленины нет.
Слава Богу за всё!».
                   

Усе, що я зрозуміла, так це те, що Сталін був кращим за Леніна. Треба написати Дмитрові, що не все ще втрачено — законопроєкт пройшов лише перше читання. Саме час помолитися якомусь із радянських диктаторів. 

Фото: кадри із серіалів «Паломниця», «Леся+Рома» та фільму «Дика любов».
 
«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
997
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 430
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 134
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 391
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
492
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
746
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду