«Риганиця» від Світлани Лободи. Співачка вкотре оскандалилася — тепер новим треком

«Риганиця» від Світлани Лободи. Співачка вкотре оскандалилася — тепер новим треком

Iдеться про російськомовну версію пісні «Київ — Ніцца». У ній змінена ще й назва: замість Києва з'являється Рига.
«Риганиця» від Світлани Лободи. Співачка вкотре оскандалилася — тепер новим треком
«Риганиця» від Світлани Лободи. Співачка вкотре оскандалилася — тепер новим треком
6 Лист 2023
0
20425

Бідолашна Світлана Лобода ніяк не може довести багатьом українцям, що вона змінилася і тепер любить Україну всім серцем. Що співачка не зробить — усе починають критикувати або сміятися з неї. Кажуть, це все нещиро. Бо артистка досі не може визначитися, з красивими вона чи з розумними. 

Злі язики плещуть, що Світлана просто хоче якось примудритися зберегти свою велику аудиторію росіян, але й на українських слухачів теж розраховує. А воно все якось не виходить. Та співачка не здається і водночас не розуміє, чого від неї хочуть усі ці хейтери в соцмережах. 

Ось і новий приклад. Нещодавно вона випустила трек «Київ — Ніцца». Там про любов, розлуку і всяке таке.

Вже за кілька днів Світлана презентує російськомовну версію пісні. І тут є питання, бо нині наші музиканти відмовилися від російської, поперекладали старі хіти і співають лише українською. І це зрозуміло, бо на аудиторію з Росії вони вже не орієнтуються. 

Але це ще пів біди, бо Лобода не просто переклала пісню, а й змінила назву на «Рига — Ницца». Вочевидь, аби її російським шанувальникам не муляла назва столиці України.

Сама вона, звісно, стверджує, що зробила це для латвійців: «Пісня "Рига — Ніцца" — мій подарунок і подяка Латвії, моєму другому будинку. Сподіваюся, цей сингл відгукнеться в душах не лише латвійців, а й мешканців усіх країн Балтії». 

Чудово, тільки не зрозуміло, чому пісня для латвійців написана російською. Сюрприз — у них є своя мова. Можливо, Лобода писала трек для росіян у Латвії, які бідкаються, що від них вимагають страшне — скласти іспит на знання державної мови. Ось тут ми розповідаємо про карколомний репортаж телеканалу «Настоящее время», автор якого явно співчуває цим нещасним людям, котрі ну просто не змогли за 30 років вивчити кілька фраз, щоб мати змогу купити в магазині продукти. 

Знову це жорстоке і несправедливе поводження з росіянами. Добре, що є Світлана Лобода, яка хоч пісню для них напише.  

Тим часом в українських соцмережах — нова хвиля кпинів на адресу Світлани. Мені особисто поки найбільше сподобалася ідея Остапа Українця. Такі треки він пропонує називати «риганиця». А в мережі Х (твітер хоч хтось так називає?) співачці вже вигадали нове псевдо — Світлана Риганиця. 

 

Що ж, цікаве слово. І головне, його нам сильно бракувало. Боюся, Лободі тепер доведеться миритися із псевдонімом. Таки нещасна жінка. Що не зробить — усе перетворюється на меми.

Історик та автор книги «Архіви КГБ» Едуард Андрющенко попросив чат GPT написати пісню про Риганицю. Непогана ідея для Світлани. Так можна і новий патріотичний альбом швиденько записати. 

Ну а Юрко Космина як завжди відреагував віршами.

 

Чекаємо на нові творчі екперименти від Лободи. І віримо у неї. 

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Видання «Новинарня» опублікувало колонку Лесі Башич. У ній вона розповідає, чому не можна порівнювати досвід Балканських країн з українським, та згадує про «експертність» Бабкіної.
02 Трав 2024 09:00
2 630
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
1 147
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 489
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 146
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 405
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
499
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду