«Це ж було вже»: Злата Огнєвіч презентувала новий «відвертий» кліп

«Це ж було вже»: Злата Огнєвіч презентувала новий «відвертий» кліп

17 листопада Злата Огнєвіч презентувала нове музичне відео на пісню «Віддаю», яке, за її словами, кілька разів забанив ютуб.
«Це ж було вже»: Злата Огнєвіч презентувала новий «відвертий» кліп
«Це ж було вже»: Злата Огнєвіч презентувала новий «відвертий» кліп
18 Лист 2023
0
1968

Напередодні виходу кліпу Злата Огнєвіч всіляко підігрівала інтерес аудиторії до відеороботи. На своїй сторінці в інстаграмі викладала відео з танцями та писала: «Оголена душа буде скрізь: в тексті, в музиці та у відео», — і заявляла, що це її «найвідвертіша робота в усіх розуміннях».

Також вона поширила сторіз із мамою, якій показала кліп. Мама Злати приречено прокоментувала: «Краще б мені не доживати до цих часів було».

Ну якщо вже мама Злати так відреагувала, то навіть не уявляю, до чого нам було готуватися? Аж страшно.

Спроба в такий спосіб зацікавити глядачів багатьма користувачами сприйнялася як погана акторська гра, найяскравіше її потролила колега Оля Цибульська та виклала запис, де просить свою маму, щоб відео «залетіло», «записать кружечок, що кліп — повна хєрня»

За день до прем’єри Огнєвіч писала, що команда перемонтовує кліп, бо ютуб його кілька разів забанив. Уже навіть люди, які не цікавилися творчістю співачки, мабуть, сподівалися на Содом і Гоморру.

І ось ця потенційно скандальна робота на пісню «Віддаю», яку ми з нетерпінням чекали, являється світові. Злата красиво танцює в костюмі тілесного кольору, співає приємну пісню, на неї ллється вода. Під час перегляду хочеться процитувати одного з попередніх президентів України: «Це ж було вже!»

Сорі, але цим глядача вже навряд чи здивуєш — уже 100 разів бачили, а тим паче в кліпі немає ані краплі так гаряче обіцяної розпусти. Згодом Огнєвіч пояснила в інстаграмі, через що ж її банив ютуб: «Ми обрали костюм тілесного кольору, все було добре та досить еротично, але коли ми увімкнули воду, мій костюм підло почав просвічуватися! Скрізь!!!! Розумієте...???? Ми не звернули на це уваги та вирішили, що в відео оголених грудей не буде видно, але ні… (...) Тому ютуб і забанив наш кліп, хоча кадрів з оголеним тілом було дуже мало».

Я пішла і передивилася кліп ще раз. Розумію, що його перемонтовували, але якісь «мокрі» кадри все ж лишилися — і на них геть нічого оголеного не видно. Тому глядачі масово й засумнівалися, що ютуб забанив відео через потенційне «виколювання очей сосками» (хоча вони справді виділяються — як і в будь-кого, коли вдягаєш обтислу сукню чи майку і потрапляєш під зливу). Але у Злати не оголені груди, як вона про це пише, а костюм не просвічується, навіть политий водою. Розчарування. 

Хотілося б згадати інші еротичні та відверті музичні відео. Наприклад, оголені груди Ріанни ютуб якось пропускає. Згадаймо кліп на пісню «Needed Me», де співачка постає у прозорій сукні, а в танцівниць теж еротичний вигляд, чи «Kiss It Better», «Bitch Better Have My Money» або «Work» (пісня, записана разом із репером Drake).

В українському шоубізнесі й раніше знімали більш відверті кліпи. У 2009 році гурт NikitA наробив галасу своєю відеороботою на пісню «Верьовки», де учасниці ходять по супермаркету повністю оголені (хіба все, за що може забанити ютуб, замальоване чорним прямокутником). Тоді відео навіть заборонили транслювати в денний час на українському телебаченні.

У 2007 році вийшов кліп Тіни Кароль на пісню «Ноченька», де добру частину пісні вона з'являється оголена.

У вересні цього року гурт Latexfauna презентував кліп на пісню «Масандра» та зазначав, що це найвідвертіший кліп в історії українського шоубізнесу. І практично ніхто із цим не сперечався.

Цього року Ленні Кравіц представив відверте відео на пісню «TK421». До речі, відео знімав український кінооператор Микита Кузьменко, а режисеркою була Таню Муїньо.

Тому вся ця історія з негативною реакцією мами Злати Огнєвіч і баном на ютубі більше схожа на піар-кампанію. До того ж, як бачимо, не зовсім вдалу, хіба команда співачки мала на меті отримати реакцію розчарування штибу «а розмов було...». У співачки є значно чуттєвіший кліп на українську народну пісню «Чом ти не прийшов», де і мокра сукня, що просвічується, і чан із водою, де тіло прикривають хіба пелюстки квітів. І відео на ютубі тримається вже 3 роки.

Напевне, зіркам шоубізу і їхнім піарникам варто запам'ятати, що анонсувати щось небачене потрібно тоді, коли команда має сміливість це втілити. 



«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
На ютуб-каналі «У ліжку» Олег Скрипка вкотре прокоментував питання мобілізації та звинуватив журналістів у тому, що вони розганяють хейт. За словами музиканта, з інтерв'ю вирізають частини. Отож він — жертва ЗМІ.
22 Квіт 2024 20:30
668
Катерина Городнича
«Антоніна»
Музикант і телеведучий Мирослав Кувалдін спільно з «Культурним десантом» випустив музичне відео «Шо будемо дуть?»
16 Квіт 2024 18:20
1 035
Марина Крижня
«Антоніна»
У цьому проєкті співачка планує їздити на військові позиції та готувати разом з бійцями.
16 Квіт 2024 17:15
635
Марина Крижня
«Антоніна»
Якби не сториз Тіни Кароль і Меловіна, ми б і не знали, що сьогодні святкує свій день народження Алла Пугачова.
15 Квіт 2024 22:20
1 239
Катерина Городнича
«Антоніна»
Зростає список світових суперзірок, яким зняла музичне відео режисерка Таню Муїньо. В компанію до Гаррі Стайлса, Кеті Перрі, Сема Сміта, Джей Ло та інших додалась тепер і Дуа Ліпа.
12 Квіт 2024 18:00
710
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Низка російських медіа повідомляє, що колишня українська телеведуча Регіна Тодоренко, батьки якої проживають в Одесі, отримала російський паспорт.
19 Бер 2024 21:00
9 155
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду