Вибірковий кенселінг. Яніна Соколова влаштує діалог з Гаріком Корогодським на Kyiv Book Weekend

Вибірковий кенселінг. Яніна Соколова влаштує діалог з Гаріком Корогодським на Kyiv Book Weekend

З 8 по 10 грудня у Міжнародному виставковому центрі пройде Kyiv Book Weekend, у якому візьмуть участь видавці, письменники, книжкові блогери та Гарік Корогодський.
Вибірковий кенселінг. Яніна Соколова влаштує діалог з Гаріком Корогодським на Kyiv Book Weekend
Вибірковий кенселінг. Яніна Соколова влаштує діалог з Гаріком Корогодським на Kyiv Book Weekend
20 Лист 2023
0
1758

Як зазначають організатори на своєму сайті, це найбільша книжкова подія року (Книжковий арсенал, Book Forum Lviv вийшли з цієї розмови). Зустрічі з письменниками та спікерами пройдуть на шести сценах, де вони поговорять про те, як створювати книги, чому зараз читання — це більше ніж хобі. І серед подій, у яких візьмуть участь Богдана Романцова, Макс Кідрук, Люко Дашвар, заявлена одна, яка викликає питання.

9 грудня відбудеться презентація оновленого видання «Червоної книги Гаріка». «На головній сцені зустрінуться Гарік Корогодський та Яніна Соколова. Вони поговорять про життя під час війни: що можна робити, а що зась. Як долати виклики та як шукати спільне», — пишуть на сайті Kyiv Book Weekend.

В оновленій версії книги Корогодський обіцяє розповідь «про події, учасником яких сам став після 24 лютого 2022 року, та які неабияк вплинули на нього, його погляди на життя та дії». Невже ми дочекаємося рефлексій щодо його висловлювань про Майдан, який, на його думку, був «антиконституційним переворотом»?

У жовтні гурт Latexfauna анонсував захід, у якому мав узяти участь Гарік Корогодський. Люди в соцмережах відреагували блискавично й висловлювали своє обурення всюди, де могли. Чому така реакція? Переважно через ставлення Корогодського до Революції гідності й статусу Криму.

Саме завдяки цій ситуації ми побачили в Україні приклад хорошої кризової комунікації: учасники Latexfauna швидко взяли на себе відповідальність за це рішення та скасували виступ Гаріка. А замість нього в програму запросили гурт «Хамерман знищує віруси».

Важко повірити в те, що журналістка Яніна Соколова не знає про зашквари Гаріка Корогодського. До того ж цей скандал із гуртом Latexfauna відбувся зовсім недавно — минулого місяця. До речі, анонсів цієї зустрічі в соцмережах ведучої немає. Цікаво було б почитати коментарі.

Хоча, може, Гарік Корогодський все-таки щось зрозумів та хоче виправитися? 9 листопада він написав у своїх соцмережах: «Є в мене розуміння, що українізація має бути. Не насильницька, але й не лагідна. З боку держави має бути законодавче регулювання». Важко повірити своїм очам, ми знаємо.

Далі Корогодський продовжує: «Я за рік тихесенько опанував українську. 120 занять, плюс редагування Червоної. Чати робочі мовою. Початок бесіди, вітання з незнайомим — виключно мова. Вистави, рекламні дописи, офіційне спілкування. Мова, мова, знов мова. А дома чи з друзями, які не перейшли на мову — с ними по-русски».

Інститут репутації поки в нас працює не дуже ефективно і часто вибірково. Чи усвідомив Гарік Корогодський, що в минулому просував шкідливі меседжі, — не знаємо. Чи згадає він про це та відрефлексує — покаже час, Яніна Соколова або Kyiv Book Weekend. Якщо, звісно, фанати Latexfauna не прийдуть у коментарі під дописи цієї події. 

Фото: інстаграм kyiv.book.weekend, garikkorogodski, yaninasokolova

«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
У британській та американській пресі знов полощуть ім’я Джоан Роулінг. Деніел Редкліфф, зірка фільмів про «Гаррі Поттера», заявив, що нічого їй не винен. І хоч завдяки письменниці він став відомим на весь світ, це не означає, що він має погоджуватись із нею у всьому. Це, в свою чергу, було реакцією на заяви Роулінг, що вона розчарована позицією Деніела, Емми Вотсон та Руперта Грінта — центрального тріо всесвіту чарівника з Гоґвордсу.
06 Трав 2024 16:20
6 170
Марина Крижня
«Антоніна»
Видання «Новинарня» опублікувало колонку Лесі Башич. У ній вона розповідає, чому не можна порівнювати досвід Балканських країн з українським, та згадує про «експертність» Бабкіної.
02 Трав 2024 09:00
2 787
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
1 171
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 507
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 155
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 422
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду