«Або ви не платите податків, або у вас є багато ФОПів»: блогерка Яна Дога втрапила у скандал на шоу «Супермама»

«Або ви не платите податків, або у вас є багато ФОПів»: блогерка Яна Дога втрапила у скандал на шоу «Супермама»

У новому випуску шоу «Супермама» взяла участь блогерка Яна Дога, яка розповіла про захмарні суми, які заробляє. Учасниці та глядачі зробили висновок, що вона або не сплачує податки, або каже неправду про свій дохід.
«Або ви не платите податків, або у вас є багато ФОПів»: блогерка Яна Дога втрапила у скандал на шоу «Супермама»
«Або ви не платите податків, або у вас є багато ФОПів»: блогерка Яна Дога втрапила у скандал на шоу «Супермама»
24 Лист 2023
0
3014

Блогерка має 544 тисячі підписників в інстаграмі (на шоу вона сказала, що їх 1 млн) та понад 11 мільйонів — у тіктоку. У випуску «Супермами» Яна Дога всіляко намагалася показати розкішне та ідеальне життя: то найняла на зустріч із дівчатами фокусника, який нібито начаклував появу блогерки (було майже непомітно, як вона сидить за деревом), то запросила на вечерю шефкухаря, який приготував вишукані страви.

Тоді ж на запитання суперниць щодо її доходу блогерка відповіла: «Дохід на місяць тільки з тіктоку — 20 тисяч доларів. Малишка, це тільки з тіктоку, тому так щелепу не треба відкривати. В інстаграмі приблизно я заробляю 30–50 тисяч доларів на місяць». Пізніше блогерка повідомила, що нещодавно купила машину Porsche за 50 тисяч доларів, а на рік своєму синові планує придбати квартиру. Можуть собі дозволити.

Насправді вайб Яни нагадав вайб Даші — учасниці 1 сезону «Супермами» (25–28 випуски) та «мами високих стандартів». Не поведінкою, а бажанням здаватися супербагатою. Тоді, щоб справити враження заможної та суперуспішної жінки, вона забила холодильник 15 банками червоної ікри, раками, а на вечерю подала устриці, дороге шампанське та екзотичні фрукти.

Розкішне життя, як воно є. От тільки чоловік Даші працював чиновником, а її центр розвитку для дітей дошкільного віку, за її ж словами, не приносив стільки коштів.

То вона говорила, що заробляє більше за свого чоловіка, то потім у розмові звідкись виринув «дуже забезпечений дядя», який їй допомагає. Питань в учасниць ставало дедалі більше, а відповідей вони так і не дізналися. Дога могла би вчитися на чужих помилках та краще продумати свою історію.

Протягом усього випуску Яна Дога та інші матусі мали кілька суперечок: якщо блогерці не подобалося питання, вона надто емоційно реагувала, провокувала конфлікти. Здається, в цьому випуску найменше часу було відведено на сина Доги. Хоча насправді нічого дивного, адже як вона сама зазначила: «Неважливо, скільки мама проводить часу з дитиною, головне, щоб якісно», — і говорила про те, що постійно працює, а з дитиною проводить час із 7-ї до 10-ї вечора.

Кульмінацією нервового випуску стала вечеря вдома у блогерки, де на десерт був скандал. Учасниця шоу Віка перепитала, чи Яна справді ФОП ІІІ групи. А тоді поділилася своїми підрахунками. «70 тисяч доларів на місяць — 31 мільйон гривень. Або ви приховуєте гроші й не платите податків, або у вас є багато ФОПів, на яких ви реєструєте це», — зазначила Віка.

Виходить, або блогерка суттєво перебільшує свої статки, щоб показати, як вона живе дорого-багато, або вона справді не доплачує податки, адже ФОП ІІІ групи має ліміт — 8 млн грн на рік. Тобто якщо статки Доги дійсно перевищують цей ліміт, вона має бути оформлена як ФОП іншої групи та сплачувати більше податків.

Ні Яні, ні її чоловікові це питання не сподобалося, Дога почала кричати: «Я не заробляю 70 тисяч доларів на місяць!», назвала суперницю тупою та вирішила завершити вечір словами: «Встала і вийшла!».

І хоча чоловік Яни закликав не сваритися, на цьому вечеря завершилась. Ще одна учасниця Ліза, яка ставила найбільше незручних чи навіть некоректних запитань протягом випуску, сказала, що вона нічого не зрозуміла, і вирішила їсти. У принципі, завжди працює правило: у будь-якій незрозумілій ситуації — їж.

В інтерв’ю Яна Дога поділилася своїми враженнями: «Мені, чесно кажучи, було дуже стидно, що я запросила в гості недо*рахану жінку». У коментарях під відео користувачі обговорюють те, що блогерка хизувалася своїми статками і справила враження зверхньої людини. І звісно ж, не могли оминути тему з податками. Одна користувачка написала: «Сподіваюся, до Яни навідається податкова. Ми чекаємо».

І ми з нетерпінням чекаємо, що буде далі. Можливо, СТБ створить новий проєкт: «Я соромлюсь своїх статків» чи «СуперФОП». Але й на «Супермамі» зашкварів із несподіваними зізнаннями поки вистачає. Минулого тижня одна з учасниць зізналася, що зі своїм теперішнім чоловіком почала жити, коли той ще був неповнолітнім та не досяг віку згоди — хлопець мав 15 з половиною років. А через три місяці після знайомства вже завагітніла. Цікаво, що у програмі навіть не наголосили, що це трішки незаконно. 

А взагалі, різні блогерки радо беруть участь у телевізійних шоу, і деякі не соромляться влаштувати скандал. Бо чого не зробиш заради збільшення кількості підписників?

Фото: кадри з шоу «Супермама»

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як телешоу «Холостяк», якому багато хто закидає, що воно не на часі, позбавитися хейту і стати доречним? Відповідь – у повітрі: зробити наступним Холостяком ветерана.
19 Квіт 2024 15:30
941
Марина Крижня
«Антоніна»
Перевтілення Мірошниченка та Арзуманяна нам обіцяють уже цієї п'ятниці, тобто 12 квітня. У цьому випуску команди-учасниці покажуть театральні номери та заспівають пісень із запрошеними гостями.
11 Квіт 2024 21:45
184
Катерина Городнича
«Антоніна»
Класична історія. Можна роками працювати ведучою на телебаченні, але по-справжньому прославитись за одну хвилину.
11 Квіт 2024 14:00
3 710
Катерина Городнича
«Антоніна»
У часи цифрових платформ та ютубу магія телебачення все одно працює досі. Бажання глядача бути хоч якось дотичним до залаштунків дає можливість телевізійникам інколи зробити собі кава-брейк і делегувати роботу фанатам.
10 Квіт 2024 09:00
389
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Як сталося, що після розквіту української музики у 90-х наші артисти почали творити російською та орієнтуватися на той ринок? Цього разу автори фільму «Русифікація в стилі поп» запросили розібратися у питанні не лише тих, хто працює в музичній сфері.
03 Квіт 2024 13:30
2 828
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду