Авада Кедавра! Як Полякова, Псюк, Річард Горн і депутати тримають магічний фронт

Авада Кедавра! Як Полякова, Псюк, Річард Горн і депутати тримають магічний фронт

Днями Оля Полякова напророчила перемогу «Шахтаря» та перемогу України вже навесні наступного року. Хто ще з українських зірок шоубізнесу вдарився в езотерику?
Авада Кедавра! Як Полякова, Псюк, Річард Горн і депутати тримають магічний фронт
Авада Кедавра! Як Полякова, Псюк, Річард Горн і депутати тримають магічний фронт
27 Лист 2023
0
1306

Радіоведучий та блогер Слава Дьомін взяв інтерв’ю в Олі Полякової. Вона йому розповіла, що відчула зв’язок зі своїм корінням і почала передбачати майбутнє. «Останнім часом відбувається дуже магічні речі зі мною. Я можу казати майбутнє. Ну що ти? Правда. “Шахтарю” 1:0 я сказала на другій секунді матчу. Що буде 1:0 і що буде виграш»,поділилася Полякова.

Також співачка напророчила: «З приводу війни хочу вам сказати: Путін вмер. Це я точно знаю. Я відчуваю такі речі, нема його в живих. І війна теж закінчиться — вони просто підуть. Це буде весною (...) яка буде 24-го року». Який канал із передбаченнями відкрила Оля Полякова — точно невідомо, але ми не проти, якщо це виявиться правдою.

Всього на кілька днів раніше Олег Псюк, фронтмен гуртів Kalush і Kalush Orchestra, запустив ютуб-канал «Рожева пранама». У першому відео він розповів: «Я у своєму житті перечитав більше ніж 250 книг на тему езотерики, психології, філософії, економіки, дуже багато різних знань».

Шкода, що кількість прочитаних книжок не вберегли від використання об’єктивації у своїй творчості (пам’ятаєте скандал із піснею «Батьківщина» гурту Kalush і Skofka, де були рядки: «Воля — це дівчина, що любить дім, тільки “руским” би не дала»).

В описі каналу Псюк написав: «Приблизно 7 років назад я познайомився близько з терміном “езотерика” і почав детально вивчати цю тему». Чекаємо на ретрити, відкриття грошового каналу та школи квантової езотерики (чи що там зараз модно?).

Ще один український шоумен Річард Горн також вдарився в езотерику. На своїй сторінці в інстаграмі 5 вересня 2023 року він виклав відео, де розповідає, що набирає учнів. «Проводиться набір на індивідуальне навчання картам Таро і Рунам», — зазначив Річард Горн в описі під відео. Каже, що бере на навчання не всіх, а тільки здібних і тих, хто має щире бажання навчатися.

Оля Полякова вірить у те, що вона відьма, Річард Горн — талановитий таролог, а Олег Псюк… А бог його знає, ким він себе вважає. Це ще один спосіб заробляти гроші чи намагання розширити свою цільову аудиторію? Судячи з того, на які мемаси вже розлетілося відео з Оліними пророцтвами, спосіб такий собі.

У січні 2023 року видання Liga.net поділилося результатами дослідження, яке провела онлайн-система медіамоніторингу та репутаційного менеджменту Semantrum на замовлення Liga.Life. Отож, за період з 24 лютого 2022-го по 16 січня 2023 року в українських медіа було опубліковано 21 800 матеріалів-«передбачень» від екстрасенсів, астрологів, тарологів, мольфарів, нумерологів та медіумів. Усього вони набрали 150 млн переглядів.

Цікаво й те, що в кінці вересня маг, таролог і жрець Веліар (справжнє ім’я — Богдан Орищенко) отримав відзнаку «Гордість і слава України». Його нагородив спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук, про що Веліар написав на своїй сторінці в інстаграмі. Дивно було б нагороджувати на державному рівні людину за те, що вона зробила вроки на Кадирова. Але сам Веліар прояснив ситуацію, написав, що відзнака за «благодійність та допомогу ЗСУ».

Своїм критикам він відповів: «Хочу висунути зневагу і ганьбу на адресу всіх тих, хто принижує магів і відьом України, занижуючи нашу роль у боротьбі з російською навалою, нехтуючи нашим подвигом з перших днів війни, коли ми не сиділи на диванах, а пішли й захищали країну інформаційно, публічно, допомагаючи людям, воїнам ЗСУ, волонтерством, а головне — ритуалами на смерть росіян, “кадирівців” (подивіться зараз на Кадирова), на перемогу України. Ганьба, сором і лють!».

Веліар робить дуже багато корисного. Наприклад, спроба державного перевороту в Росії, більш відомого як «мятєж» Пригожина, — це теж справа рук Веліара (за словами самого Веліара). Відео, в якому він про це розповідає, трохи моторошне, адже Веліар розказує про демонів, магічний ритуал і що вони «своїм впливом звернулися до великих демонів». Брр, аж мороз пішов по шкірі. Хотілося б знати, чого заколот тривав усього лише близько доби. Чи це ритуал так спрацював, чи Пригожин отримав якийсь захист — може, сходив у російську церкву? Хоча йому це не дуже помогло, бо всі ми знаємо, де він зараз.

Знаєте, що ще цікаво? На тлі осіннього магічного загострення серед українських зірок, які вдарилися в езотерику, тарологів та професійних магів, депутат від «Слуги народу» Сергій Гривко пропонує «законодавчо врегулювати езотеричну освіту». Буцімто езотеричний ринок нічим не врегульований, саме тому страждають «доброчесні езотерики». Отож, аби захистити людей від шахраїв, що видають себе за езотериків, у Верховній Раді 23 листопада було зареєстровано законопроєкт №10283.

Здається, одіозний Гривко просто любить хайпувати. Ми його знаємо за прекрасною законодавчою ініціативою поставити велогенератори для українських в'язнів, які крутитимуть педалі та вироблятимуть електроенергію.

На тлі останніх новин подібні езотеричні практики та передбачення майбутнього українськими зірками мають щонайменше дивний вигляд. Можливо, вони справді стали просвітленими й вирішили поділитися сокровенними знаннями з українським народом? 

Ну що ж, чекаємо законопроєкт про створення українського Гоґвортсу і тримаємо магічний фронт!

Фото: ютуб-канали «Слава Дьомін», «Рожева пранама»; інстаграм richardgorn, kalush.official; фейсбук Сергій Гривко

«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Не встигло охолонути крісло перед Такером Карлсоном після Павла Дурова, як в нього всівся Алєксандр Дугін. Ми подивились інтерв'ю «філософа-пропагандиста» американському журналісту, любителю трешових гостей. Буквально кинулись на амбразуру, щоб захистити ваш час і нерви.
30 Квіт 2024 19:00
406
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як ми могли пропустити такий чудовий розділ на сайті 24 Каналу? Love24 існує вже 10 місяців, і «ви не повірите», «це взірвало інтернет», «він у труні, а вона в білій сукні». Ми з Антоніною дуже любимо треш, тому весь день займалися читанням.
25 Квіт 2024 16:20
617
Марина Крижня
«Антоніна»
Здається, у Дмитра Гордона та пірамідок «Ю Шинсе» підростає конкурент.
25 Квіт 2024 14:50
484
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Називається фільм «Предатели», і через нього вже другий тиждень як пересралися всі російські «опозиціонери».
24 Квіт 2024 21:20
817
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найвідоміший у Британії ведучий вечірніх новин, Г’ю Едвардс, після сексуального скандалу, який триває вже 10 місяців, був змушений звільнитися.
24 Квіт 2024 11:00
1 202
Марина Крижня
«Антоніна»
Три тижні тому канал СТБ випустив одинадцятий випуск «Супермами», який зараз обговорюють у соцмережах. Брат однієї з учасниць, яка родом з Луганщини, воював за росіян у 2016 році, але нібито цього сам не хотів. Вона ж, як вважають деякі користувачі соцмереж, розповіла свою версію подій, відмінну від правди.
22 Квіт 2024 17:00
397
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду