Лекція про прийняття себе, але без светрів і з макіяжем: Kyivness дорікнув ведучим проєкту «Ебаут» за зовнішній вигляд

Лекція про прийняття себе, але без светрів і з макіяжем: Kyivness дорікнув ведучим проєкту «Ебаут» за зовнішній вигляд

Ведучі ютуб-проєкту «Ебаут» Катя Мотрич і Наті Гресько опублікували скриншот листування з організаторами заходу від культурного центру Kyivness. Дівчат попросили надалі дотримуватися дрескоду. Але є нюанс.
Лекція про прийняття себе, але без светрів і з макіяжем: Kyivness дорікнув ведучим проєкту «Ебаут» за зовнішній вигляд
Лекція про прийняття себе, але без светрів і з макіяжем: Kyivness дорікнув ведучим проєкту «Ебаут» за зовнішній вигляд
15 Груд 2023
0
1601

10 грудня стартував перший день різдвяного маркету в Kyivness. Серед подій, які відбувалися в той день, пройшла лекція ведучих проєкту «Ебаут» Каті Мотрич і Наті Гресько разом із психологом Іллею Полудьонним.

Після лекції ведучі отримали фідбек від організаторів лекторію та обурилися настільки, що опублікували це на своїх сторінках в інстаграмі. 

«(...) цього разу ми трішки розчаровані, що дівчата не підготувалися візуально, прийшли в джинсах/светрах. Ми дуже цінуємо, коли лектори відносяться до лекцій з повагою й виражають цю повагу через дрескод, мейк і підготовлені лекції», — йшлося у повідомленні.

Іронічно, що темою їхньої лекції було прийняття себе та вік. Мабуть, вона мала бути про прийняття себе, але не у светрі. 

Ведучі проєкту «Ебаут» написали у своєму інстаграмі: «Світ давно перестав оцінювати людей за зовнішнім виглядом. Ми шукаємо толерантності, вчимо своїх дітей не оцінювати інших, але, тим часом, Київнес розчаровується моїми джинсами».

Та додали: «Київнесу зичимо процвітання серед печерних цінностей. Бренд “Eбаут” ніколи не підтримуватиме подібні заходи та організаторів, що існують у всесвіті рожевих поні. Якщо вам теж не сильно хочеться, щоб вас оцінювали та обговорювали, як ви не личите модному Київнесу, відвідуйте більш прогресивні заходи.*І ні, дрескоду не було».

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Kateryna Motrych (@motrichka)

У коментарі виданню «Wonderzine Україна» Наті й Катя зазначили, що не хотіли захейтити чи знищити проєкт: «Окрім питання інституту репутації, ця ситуація також демонструє й підсвічує проблему обʼєктивації й завищених вимог до зовнішнього вигляду саме жінок. Спікер, який виступав в один день з нами й був також у джинсах і светрі, фідбек щодо "візуального" вигляду не отримав», — зауважили ведучі.

Пізніше, коли користувачі в соцмережах почали обурюватися реакції організаторів, на сторінці Kyivness опублікували коментар: «Всім привіт! В нас був більш святковий різдвяний дрескод саме для лекторів, приносимо вибачення проєкту “Ебаут”, що не прокомунікували це і надіслали такий фідбек. Підемо розбиратись зі своєю внутрішньою комунікацією, всіх гостей чекаємо в светрах чи будь-яких комфортних аутфітах». 14 грудня сторінка в інстаграмі «лежала» нібито через масові скарги.

Ось так вчергове суспільний розголос допомагає людям переосмислювати свою позицію. Ми не можемо напевне знати, організатори справді заплуталися в комунікації чи почали шукати виправдання вже після скандалу. Проте, здається, у питанні дрескоду вони таки зайняли більш чітку позицію. Хоч і запізно.

14 грудня продюсерка та операційна менеджерка Kyivness Міла Потапова написала допис, де публічно перепросила в Наті Гресько, Каті Мотрич та Іллі Полудьонного (хоча ж йому наче не прилітав фідбек, що він у светрі, джинсах і без макіяжу?). Вона написала: «Наші цінності не відобразились в нашому меседжі, це факап, що тут приховувати» і «ми не попереджали про дрескод та не обговорювали це в комунікації».

Катя Мотрич написала коментар під цим постом: «Міло, дякую за визнання помилки, це цінно!) кейс хороший, усіх нас багато чому навчив)». Наче порозумілися, фух. Але в коментарях було кілька користувачок інстаграму, які писали, що кожного разу, коли приходили на події Kyivness, їх оцінювали за зовнішністю.

Ну і коментар, який залишила одна з користувачок соцмережі під постом продюсерки Міли Потапової про Росію просто вразив: «Навіть якби ти зайшла і не вийшла з рашки, я б усе одно тебе любила». Але ще більше вразила відповідь Міли — там не було якогось заперечення, вона просто посміялась і написала: «Абажамба». Наразі вони видалені, але скриншот зберігся в соцмережі Х (колишньому твітері).

Щодо дрескоду — є певні події в нашому житті, коли він справді доречний. Наприклад, червоні доріжки кінофестивалів. Хоча й там правила активно переглядаються, наприклад, жінки часто відмовляються приходити на підборах. Нерідко дрескод вважають неписаним правилом, якого дотримуються відповідно до різних подій. Згадайте, як експрем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін вдягалася на рок-концерт і на зустріч із Володимиром Зеленським. У першому випадку це були шорти, чоботи й косуха, а в другому — чорна футболка та штани.

У цьому контексті ще згадується Одеський міжнародний кінофестиваль, гості якого постійно потрапляли в іронічні фоторепортажі, бо часто приходили аби в чому. Але організатори завжди чітко зазначали в запрошеннях, одяг у якому стилі має бути на червоній доріжці. Тому, якщо бажаєте святкової атмосфери на своїх заходах — попереджайте про це до події, а не після неї. 

Фото: інстаграм Каті Мотрич та Наті Гресько, Міли Потапової, Kyivness, Ruisrock, сайт Президента України

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
911
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 424
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 132
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 388
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
490
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
745
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду