Кореспондентка NV заявила про хамство та перешкоджання журналістській діяльності з боку ведучого Прямого каналу Пітера Залмаєва

Кореспондентка NV заявила про хамство та перешкоджання журналістській діяльності з боку ведучого Прямого каналу Пітера Залмаєва

Інцидент стався в Давосі під час інтерв'ю медійниці з міністром закордонних справ Швейцарії.
Кореспондентка NV заявила про хамство та перешкоджання журналістській діяльності з боку ведучого Прямого каналу Пітера Залмаєва
Кореспондентка NV заявила про хамство та перешкоджання журналістській діяльності з боку ведучого Прямого каналу Пітера Залмаєва
18 Січ 2024
0
1081

Кореспондентка видання NV Наталія Роп повідомила про перешкоджання діяльності та хамство з боку ведучого телеканалу «Прямий» Пітера Залмаєва. Про це медійниця написала у фейсбуку та розповіла ІМІ.

За її словами, інцидент стався у Швейцарії, в будівлі українського представництва в Давосі, після однієї з панелей в Українському домі під час інтерв'ю з міністром закордонних справ Швейцарії. Про інтерв'ю, зауважила Роп, вона домовилась із комунікаційною командою глави МЗС заздалегідь і мала всього п’ять хвилин, щоб поставити запитання після однієї з панелей Всесвітнього економічного форуму.

«І тут посеред розмови вривається якийсь чоловік, ставить свій телефон, починає записувати наше інтерв'ю і мені щось починає махати руками. Я це ігнорую і продовжую ставити свої запитання. Тут на якомусь із питань той чоловік, що махав руками й заважав мені ставити запитання, починає кидати мені фрази: “Нє жаднічайтє! Дєвушка, ну пожалуйста, дайтє поставіть адін вапрос”», — написала Роп.

За словами журналістки, вона пояснила чоловікові, який виявився ведучим телеканалу «Прямий» Пітером Залмаєвим, що інтерв’ю було домовлене, і продовжила розмову з міністром. Однак чоловік далі намагався вклинитись у розмову, а коли в нього це не вийшло, заявив, що медійниця «тварь». 

Роп поскаржилася на некоректну поведінку Залмаєва організаторам Deciding Your Tomorrow (одного з проєктів, який щороку організовує фонд українського бізнесмена Віктора Пінчука під час Всесвітнього економічного форуму. — Ред.). Той заперечував, що назвав її «твар’ю». А коли журналістка зауважила, що це зафіксовано на аудіозаписі, Залмаєв сказав, що адресував свої слова не їй. 

«Я йому відповіла, що зроблю це публічним, на що Залмаєв відповів щось у стилі: може, хоч так ти станеш відомою. Я покинула цю безсенсову розмову, ще через кілька хвилин Залмаєв почав мене доганяти зі словами “давайтє мірітся” і “что, ви тєпєрь будєтє всю жізнь абіжатса?”», — зазначила кореспондентка NV.

У коментарі ІМІ Наталія Роп уточнила, що згодом Залмаєв перепросив у коментарях під її дописом у фейсбуку.

«Він написав, що не погоджується з усіма деталями ситуації, яку я описала. Тут я не розумію, що він має на увазі. І разом з цим він заявив, що шкодує про те, що відбулося, і вибачається. Ще трохи згодом він підійшов до мене особисто. Сказав, що вибачається, і почав запитувати, що може зробити, щоб виправити ситуацію», — розповіла журналістка.

Дії Залмаєва вона вважає перешкоджанням журналістській діяльності, оскільки його репліки та втручання щонайменше заважали їй сконцентруватися на запитаннях та відповідях міністра і якісно провести розмову. 

«Детектор медіа» намагався зв’язатися з Пітером Залмаєвим, щоб почути його точку зору на події, описані Наталією Роп, але нам це не вдалось. Не відповів ведучий Прямого каналу і на дзвінки представників Інституту масової інформації, які теж хотіли почути його коментарі.   

«ДМ» готовий надати слово Пітеру Залмаєву, щоби представити його точку зору на конфлікт, і обов’язково це зробить, як тільки з ним зв’яжеться.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що на Черкащині парафіяни УПЦ МП перешкоджали роботі журналістів Суспільного.

Також ми писали про те, що правоохоронці оголосили в розшук експосадовця Підгайцівської сільської ради на Волині Георгія Штефанесу, якого засудили до п'яти з половиною років за напад на журналістку Людмилу Яворську та привласнення бюджетних коштів. 

Фото: lavkababuin.com, фейсбук Наталії Роп / колаж ІМІ

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
916
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 428
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 134
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 390
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
492
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
745
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду