«Я ненавиджу Майдан. Я вважаю, що Майдан убив Україну». Акторка Олена Рєпіна втрапила у скандал через свої висловлювання в соцмережах

«Я ненавиджу Майдан. Я вважаю, що Майдан убив Україну». Акторка Олена Рєпіна втрапила у скандал через свої висловлювання в соцмережах

Акторка серіалів «Слуга народу», «Папік» та «Реальна містика» виклала у фейсбуці допис із російськими наративами. І зробила це в роковини російського вторгнення в Україну.
«Я ненавиджу Майдан. Я вважаю, що Майдан убив Україну». Акторка Олена Рєпіна втрапила у скандал через свої висловлювання в соцмережах
«Я ненавиджу Майдан. Я вважаю, що Майдан убив Україну». Акторка Олена Рєпіна втрапила у скандал через свої висловлювання в соцмережах
26 Лют 2024
3
2345

Олена Рєпіна — дуже багатогранна особистість. Хотілося б поговорити про неї як про акторку та її ролі, але не сьогодні. Є привід важливіший — допис, який вона виклала 24 лютого у фейсбуці на «общепонятном». Рєпіна підіймає важливі питання (мабуть, вона так думала) про історичний переворот, православну віру, мирне врегулювання конфлікту і людей, які перемогли фашизм.

«Для мене війна почалася 13 квітня 2014 року... Було нестерпно боляче і не зрозуміло... чому, чому у нас? Чому діти Донбасу... стали личинками колорада... І чому так круто перевернули історію? І люди, які перемогли фашизм, стали ворогами? І віра, якою хрестили нашу землю князем Володимиром, стала непотрібною? І чому за 8 років, ніхто не захотів мирно владнати конфлікт? А потім було 24 лютого 2022 року...»,написала акторка, а насамкінець побажала всім доброго ранку.

Смачної кавусі, як то кажуть. До речі, в коментарях у фейсбуці їй кидають «вайберні» картинки теж із з побажаннями доброго ранку (і це, нагадаю, 24 лютого), пишуть про молитви і те, як у нас у всіх украли 10 років життя. Пишуть і про «колись правильну сім'ю народів», яка думала про огірки й помідори, а не про офшори (не те, що зараз). І складається враження, що нікого не бентежить її допис, бо негативних коментарів я не побачила.

Ну пані Олена, ну молодець. Провела такий глибокий аналіз. Ще трішки — й можна в ролі військової експертки коментувати на деяких телеканалах питання щодо перемоги.

На цей допис звернула увагу журналістка Аліна Доротюк. Але це ще не все. Доротюк виклала у своєму телеграм-каналі відео з тіктоку, де пані Олена розповідає про те, як ненавидить Майдан. Вона так і каже: «Я не була на Майдані. Я ненавиджу Майдан. Я вважаю, що Майдан убив Україну. Ось те, що зараз із нами, це наслідки Майдану. Ви можете мене заплювати, можете не заплювати. Клятий Майдан! Ніхто не відповість».

Нині акторка грає у Київському драматичному театрі «Браво» в постановці «Памела... або Як убити бабцю», квитки на яку можна купити до 30 березня.

Це дуже цікаво. Адже Олена Рєпіна ніколи й не приховувала своєї позиції. Просто її ніхто не перевіряв, не звертав уваги. Я знайшла на її сторінці у фейсбуці фото, викладене в День гідності та свободи, 21 листопада 2020 року. І там світлина з рамкою до Дня перемоги — того, який святкують у Росії 9 травня, — та написом «Я не був на Майдані».

І ще про її сторінку у тік-току. Наприклад, вона опублікувала допис, як знімають радянську зірку з обеліска на честь міста-героя Києва (на Галицькій площі, яка раніше називалась площею Перемоги) та поділилася експертною думкою про декомунізацію. Акторка сказала: «Бог не Тимошка, бачить трошки». 

@elenarepkaj

падение истории....падение нравов....падение истории.... падение....человечности....

♬ оригинальный звук - elenarepkaj

Та в тіктоці хоча б немає відчуття, як у фейсбуці, — ніби ти потрапила у філіал «Однокласників», а багато користувачів критикують висловлювання Олени Рєпіної та просять перейти на українську мову. Хоча ця соцмережа, вкотре нагадаю, є справжнім розсадником роспропаганди та інших нехороших речей, тому будьте обачними. 

Інше відео — Рєпіна показує, як вона палить траву на городі та розмірковує вголос про те, хто із сусідів на неї заявить у поліцію. Вона каже: «Думаю, хто з сусідів стукане першим? У нас же заборонили в Україні спалювати. "Компостуй, нам дихати". А те, що це моя земля і все життя споконвіку наші діди, прадіди, всі слов'яни спалювали й удобрювали землю — всі забули. Так само, як і вітають мене з незрозумілим якимось святом, католицьким, узаконеним у православній країні. Нехай воно горить ясним вогнем.

Мене хрестили у вірі, якою святий Володимир охрестив святу Київську Русь. І мені католицькі свята до пердели. Вибачте за мою французьку. Я маю право так сказати, бо на 90% я полька, але хрещена у православ'ї. І я своїх не зраджую. Ось гори воно все вогнем.

Цікаво, а хто з сусідів усе-таки стукане? Усі, всі Сталіна проклинають. А п'ять мільйонів доносів особисто написаних українцями забули? Якщо треба буде, я десяток скажу прізвищ, які пальцем тикають і кричать: "СБУ, забери!" Як же так? А я... Господи, дожили до судного дня. Яка ганьба. Але ж були ж красивою Україною».

Тут навіть різати цитату не хочеться. Змішалось усе: і коні, й люди, князь Володимир, Сталін, СБУ. Отож я спробую проаналізувати те, що сказала Олена Рєпіна: земля належить їй, тож вона має право робити на ній, що хоче. А українці нічим не кращі за Сталіна, за її словами, і взагалі вони можуть донести на неї за незаконне паління трави.

У коментарях її розкритикували, хоча знайшлися люди, які писали, що люблять запах спаленої трави — це їх повертає в дитинство.

Про православ'я акторка періодично згадує і в інших відео. Наприклад, уже під час повномасштабного вторгнення вона показувала користувачам тіктоку, як купається в ополонці 19 січня. Тобто досі святкує Водохрещу з церквою Московського патріархату і вітає всіх православних, «правильних» вірян. Нагадаю, що українська церква святкує це свято за новоюліанським календарем 6 січня.

@elenarepkaj

♬ оригинальный звук - elenarepkaj

Якщо ви подумали, що Олена Рєпіна — це суцільний редфлег, то тут підійде фраза «не все так однозначно». Вона опікується тваринами та навіть волонтерила. Принаймні про це в неї є відео на сторінці в тіктоці. У ньому вона показує грамоту, яку їй вручили, та каже:

«Їду додому задоволена, щаслива, втомлена. Сьогодні фонд Сергія Костири “Стоп-злочин”, волонтером якого я є, передали для бійців, для наших українських бійців, два апарати ШВЛ, ноші, харчування. Спасибі, фірма “Хуторок”, дуже велике спасибі. Дуже приємно усвідомлювати той факт, що ти щось робиш для своєї Батьківщини. І абсолютно неважливо, якою мовою я говорю, Україна — це моя країна, це наша країна».

@elenarepkaj

это особое чувство....я - люблю Украину!!!

♬ оригинальный звук - elenarepkaj

Як у цій жінці співіснують такі дві протилежності — неясно. І хоч би скільки акторка робила добра, займаючись волонтерством, вона сама своїми ж діями нівелює цю допомогу.

Побачимо згодом, чим закінчиться ця історія, що тільки-но набирає обертів, і чи не доведеться Олені Рєпіній записувати відео з вибаченнями, як це часто нині буває в таких випадках. 

«Детектор медіа»
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Адам
65 дн. тому
Юлія, я не зрозумів ані речення з вашого коментаря. Виражайте свою думку ясніше, будь ласка.
анатолій
65 дн. тому
Не думаю що вона буде вибачатись, адже вона знімалась разом із Зеленським і добре знає його думки на цю тему.
Юлія
66 дн. тому
...Якщо у Рєпіної незрозуміло,як поєднується Сталін із князем Володимиром,то ЯК у таких,як ви,поєднуються разом князь Володимир та католицькі свята??????????????????????????? До речі я - католичка???? І мені нереально смішно з того,як Україна "продається"... Ну,шо???Поляки,яким ви сильно ср@ку лизали останнім часом,топчачись по вашому зерні у багатомісячній блокаді на кордоні,СИЛЬНО СХВАЛИЛИ ВАШ ВИБІР (аж до свят)???СИЛЬНО ВАС ПРИЙНЯЛИ ДО СЕБЕ?КОХАЮТЬ ВАС ДО НЕСТЯМИ??? А я їм скажу "респект!",знаєте,за шо?За те,шоб ви,українці (особливо - православні!),Знали Своє Місце І Нарешті Навчилися Себе Поважати,а не лизати західним країнам 1 місце... Далі буде...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Видання «Новинарня» опублікувало колонку Лесі Башич. У ній вона розповідає, чому не можна порівнювати досвід Балканських країн з українським, та згадує про «експертність» Бабкіної.
02 Трав 2024 09:00
2 418
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
1 120
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 469
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 144
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 402
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
496
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду