Найкрасивіший! Як у «Гордоні» з'явився дивний панегірик Артему Колюбаєву

Найкрасивіший! Як у «Гордоні» з'явився дивний панегірик Артему Колюбаєву

Чесно сказати, не сподівалася такого прочитати навіть у цьому шанованому виданні.
Найкрасивіший! Як у «Гордоні» з'явився дивний панегірик Артему Колюбаєву
Найкрасивіший! Як у «Гордоні» з'явився дивний панегірик Артему Колюбаєву
19 Лип 2024
0
2203

Ми з вами знаємо Дмитра Гордона як людину дуже доброзичливу і готову робити неймовірні компліменти від усієї душі. Злі язики його за це критикують і звинувачують у бозна-чому, але ваша Антоніна не така. Проте навіть її вразив невеличкий, але яскравий матеріал у його виданні, присвячений чеснотам кінопродюсера, мецената, борця культурного фронту і партнера Андрія Єрмака — Артема Колюбаєва. 

Нагадаю, що підлі заздрісники з кіноспільноти трохи пана Артема недолюблюють. Те ж саме із колегами з BIHUS Info, які причепилися до благодійника і роблять про нього різні розслідування. 

Так ось, «Гордон».

Матеріал вийшов у розділі «Суспільство» із таким заголовком: «Розвиток культури важливий для збереження національної ідентичності та розвитку суспільства: Артем Колюбаєв про благодійність і кіноіндустрію під час війни». З нього може скластися враження, що це буде інтерв'ю, але ні. Це майже зізнання в любові. 

Автор чи авторка (такі зізнання медійники зазвичай лишають без підпису) одразу підкреслює, що «Колюбаєв разом із колегами по культурному фронту заснував кілька благодійних організацій, які допомагають українським військовим і надають підтримку цивільним, котрі постраждали від наслідків війни».

Згадується ГО «Спілка підприємців теле- та кіноіндустрії», в якій пан Артем головує і яка відзначилася закупівлею тачок на фронт. Додам, що члени цієї ж спілки не раз отримували також гроші з держбюджету. Приміром, 5,2 мільйона за роботу в експертних комісіях на пітчингах у 2020-2021 роках. Заснував геошку, нагадаю, Андрій Єрмак. 

Далі йде два абзаци з уточненнями добрих справ для Сил оборони. Але особисто я ледь не розплаказася на цьому: 

«Крім того, Колюбаєв під час війни активно підтримує розвиток української культури й фінансує театральні постановки, виставки та концерти, бо переконаний, що інвестиції в культуру є важливими для збереження національної ідентичності та розвитку суспільства.

Своїм прикладом Артем Колюбаєв надихає людей долучатися до благодійності й доводить, що кожен може зробити свій внесок у покращення життя інших і розвиток України».

Також уточню, що підтримує розвиток української культури пан Артем, зокрема, теж завдяки держбюджету і вже згаданим пітчингам у Держкіно. Ось BIHUS Info навіть зробили картинку з назвами всіх продакшенів, із ним пов'язаних. Автор Максим Опанасенко стверджує: відколи Єрмак потрапив в ОП, справи у Колюбаєва різко пішли вгору.

«З того часу кінокомпанії, до яких так чи інакше був причетний партнер Єрмака, отримали понад 60 мільйонів гривень держпідтримки, а сам Колюбаєв навесні 2021-го очолив Раду з державної підтримки кінематографії, яка, власне, і займається розподілом коштів, виділених на українське кіно».

Це йшлося про 2023 рік. Нині ж Раду нарешті визнали нелегітимною. «Нарешті», бо її повноваження спливали в березні того ж 2023-го і знадобився цілий рік, аби через суд змусити панство покинути свої посади. 

Але читаємо далі:

«Разом із численними благодійними проєктами Артем Колюбаєв дбає про розвиток української кіноіндустрії під час війни. Бо, на його думку, кіно є потужним засобом втілення культурних цінностей, історії та національної ідентичності, й під час війни це особливо важливо для підтримки національного духу та єдності».

Нагадую, що це матеріал у розділі «Суспільство». Автор чи авторка на цьому моменті починає пояснювати читачам «Гордона» важливість кіномистецтва:

«Окрім того, вітчизняні кінострічки можуть стати ефективною зброєю у протистоянні пропаганді й дезінформації, адже здатні донести правдиву інформацію про події в Україні до міжнародної спільноти. Кіно може слугувати засобом документування подій і створення історичної пам'яті. Завдяки цьому в майбутніх поколінь зʼявиться можливість відтворити події сучасної війни, знайти правду про перебіг воєнного протистояння, злочини й терор Росії».

І нагадує, що розвиток кіноіндустрії — це створення робочих місць та сприяє економічному розвитку. А це особливо важливо під час війни, бо економіці важко. Але як добре, що у нас із вами є Артем Колюбаєв, який не дасть їй загнутися: 

«Артем Колюбаєв щодня працює для зміцнення культурного фронту й підтримки військових на передовій. Завдяки їхнім зусиллям Україна щодня стає на крок ближчою до великої перемоги».

Додати Антоніні до цього нічого. Лише бурхливі оплески від нашої редакції.

Фото: BIHUS Info

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Дичина, правда ж? Звісно, дичина – це ж новий російський пропагандистський серіал.
03 Вер 2024 11:30
5 163
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ця новина підірвала інтернет. Запоріжжя, начувайся. Гряде страшне. Але ненадовго.
30 Серп 2024 09:00
596
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ми побачили ролик, де блогери говорять про те, як важко працюють на перемогу, знімаючи відоси. Пішли подивитись їхню іншу «творчість». І нам відкрився портал у пекло.
16 Серп 2024 18:30
9 443
Катерина Городнича
«Антоніна»
Лікарі та Олімпійський комітет визначилися, а журнал «Фокус» — ні.
15 Серп 2024 16:00
1 655
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Яку навіть пропонували вивчати у школах та рятувати від зникнення.
14 Серп 2024 13:30
93 501
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду