«Брехуни та маніпулятори». Володимир Кара-Мурза про критику на свою адресу

«Брехуни та маніпулятори». Володимир Кара-Мурза про критику на свою адресу

А дехто в ефірах вітчизняних медіа говорив, що людина все зрозуміла. Судіть самі.
«Брехуни та маніпулятори». Володимир Кара-Мурза про критику на свою адресу
«Брехуни та маніпулятори». Володимир Кара-Мурза про критику на свою адресу
10 Серп 2024
2
3269

Взагалі ваша Антоніна врай рідко моніторить російський інфопростір. Бо якщо на наші серіали і треш-шоу ще нервів вистачає, то розбір сусідської пропаганди різного рівня попаяності вже поза межами моєї витримки. 

Утім через перипетії на Курщині таки довелося туди зазирнути, як і більшості українців. І ось, увімкнула я на ютубі канал «Дождь». Про його «опозиційність» ми писали мільйон разів, почитайте тут, тут, тут чи тут.  

Особливо Антоніну зачепило за живе інтерв'ю з російським військовим, який був на Херсонщині, а потім звідти вшився за станом здоров'я і написав сенсаційну книжку про «всю правду». Журналісти «Дождя» йому вірили та всіляко співчували, аж поки не з'ясувалося, що цей Павєл — жалюгідне брехло і всіх обкрутив навколо пальця. 

Зрозуміло, що червоною стрічечкою в ефірах каналу простягається співчуття до простих росіян і педалювання тези про те, що у війні винен лише Путін. Ну і його оточення. Хоча самі ж постійно показують матеріали, в яких представники народу не приховують своєї підтримки «СВО», а частина з них має рідних серед «захисників» Донбасу. 

Ясна річ, після того, як у Курській області случилось то, что случилось, «Дождь» продовжив заступатися за росіян. І не приховувати, що дії українських військових позитивно не оцінюють. В контексті цього всього вони випускають інтерв'ю зі щойно обміняним політиком Володимиром Кара-Мурзою та його дружиною Євгенією. Звісно, в якийсь момент доходять до того, що Володимира почали критикувати за його слова на пресконференції після обміну. 

Він заявив, що санкції повинні бути спрямовані на політичне керівництво Росії, а не на простий народ, бо це несправедливо та контрпродуктивно. 

Звісно, велика частина українців (і не тільки) на це відреагувала, м'яко кажучи, розчаруванням. Проте дехто був лояльнішим і казав, що людина довго пробула у в'язниці, не розібралася з контекстом, давайте дамо йому час, бо він взагалі притомний і може бути нам корисним. 

Так ось, час минув, але Кара-Мурза думки своєї не змінив. Сюрпрайз-сюрпрайз.

Ведуча Катерина Котрікадзе запитує гостя про цю ситуацію з поправками, що вона таких наїздів, збав боже, не підтримує, але хоче знову почути його позицію.

Володимир відповідає, що до суперечок у соцмережах ставиться спокійно, хоча вони для нього дуже незвичні, адже у в'язниці із гаджетів мав у найкращому випадку ручку та папірець. Та й взагалі після одиночної камери ці всі срачі йому здаються абсурдними та безглуздими. Критика ж, на думку політика, була базована на пересмикуваннях та брехні. Що, мовляв, він виступає взагалі за зняття санкцій. 

І повторює, що лишається зі своєю думкою: «Санкції повинні бути направленими на тих, хто веде цю війну. Санкції повинні бути направлені проти воєнної машини путінського режиму. Санкції повинні бути направлені проти тих секторів, тих сфер, які дозволяють цю війну продовжувати і забезпечують її економічну базу зокрема».

І потім додає: «Те, що я прочитав вже після нашої пресконференції, мене лише утвердило в цій думці. Бо, розумієте, коли я читаю про те, що в російській ракеті, яка вдарила по дитячій лікарні в Києві 8 липня, були чипи західного виробництва. А при цьому чудова Марія Ейсмонт, яка була адвокаткою у мене, в Іллі Яшина, в якої купа підзахисних українських військовополонених, заради яких вона постійно мотається до Ростова, не знаю взагалі, коли вона бачить своїх дітей... Її недавно зовсім покликали на конференцію в балтійські країни, і вона не змогла туди поїхати, бо там санкції для всіх із російським паспортом без розбору». 

І також нагадує, що він уже багато років займається тим, щоб на Росію накладали санкції, але «лише на тих, хто цього заслуговує і несе відповідальність». А те, що «нині пишуть у твітері, чи як він там зараз називається», йому однаково. 

Що ж, бажаємо Володимиру Кара-Мурзі потихеньку приходити до тями і дивитися той же «Дождь», на якому прості мешканці Курщини не розуміють, чому війна прийшла до них, адже вони так підтримували «СВО». Можливо, він задумається, чи не є дійсно несправедлива ситуація із правозахисницею Ейсмонт радше винятком, ніж правилом.

Усе ж Антоніна краєм вуха чула, що дехто з українських колег політика збирається почати з ним співпрацю і схиляти на свій бік. В чому таки є сенс, бо Кара-Мурза — людина, до якої на Заході справді дослухаються. Тому хотілося б бачити в ньому того самого корисного росіянина, які в невеликих кількостях, але таки мають існувати. 

«Антоніна»
Теги
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Olexiy
30 дн. тому
хтось буде ще розповідати що це суд? це примітивне судилище, в якому вирок відомий зазделегідь, а ті хто приймає участь окрім легалізації та співучасті в злочині, нічого не змінює.за подібні дії треба накладати на таких правозахисниць персональні санкції.
Локі
31 дн. тому
Скоро цей жанр назвуть "агрегатор коментарів" або шось навколо... Локі пирнав глибше і тішився з розборів як да що казали в Мережах на те, що казали ці шльоцики в різні терміни після обміну... Мнєнія на мнєніє. Але, знаєте шановна пані, Антоніна, на певній ітерації, відчуваєш, як набрид вже цей хробацький двіж, броженьє говєн... І вистрибуючий з окулярів Бєлковське на етері у Хфейгіна... І який, трясця, тут сенс, якщо останній вже в дьосна з Гомдоном... Астанавітєсь (с) Най буде в сраці нога у цієї шобли. Амінь. ...Послухав Тучу у Цукренка і як додому повернувся... з паноптікуму
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Дичина, правда ж? Звісно, дичина – це ж новий російський пропагандистський серіал.
03 Вер 2024 11:30
7 649
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ця новина підірвала інтернет. Запоріжжя, начувайся. Гряде страшне. Але ненадовго.
30 Серп 2024 09:00
618
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ми побачили ролик, де блогери говорять про те, як важко працюють на перемогу, знімаючи відоси. Пішли подивитись їхню іншу «творчість». І нам відкрився портал у пекло.
16 Серп 2024 18:30
9 463
Катерина Городнича
«Антоніна»
Лікарі та Олімпійський комітет визначилися, а журнал «Фокус» — ні.
15 Серп 2024 16:00
1 669
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Яку навіть пропонували вивчати у школах та рятувати від зникнення.
14 Серп 2024 13:30
93 550
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду