Телеведучі, напружтеся. Оля Полякова запустила кулінарне ютуб-шоу

Телеведучі, напружтеся. Оля Полякова запустила кулінарне ютуб-шоу

Немає меж ентузіазму Олі Полякової докластися до різних видів творчості. І поки співачка не знімається в черговому кіно, вона знімається в розважальному контенті з військовими. Тепер вона — ведуча ютуб-шоу «Польова кухня».
Телеведучі, напружтеся. Оля Полякова запустила кулінарне ютуб-шоу
Телеведучі, напружтеся. Оля Полякова запустила кулінарне ютуб-шоу
12 Лип 2024
2
1608

В описі до першого випуску шоу написано, що «це проєкт, де талановиті кухарі, які зараз служать у Збройних силах України, можуть продемонструвати свої здібності, гарно провести час та розвантажитися».

Розвантажуватися Оля пропонує їм під час приготування їжі в польових умовах. Дві команди, кожна з трьох військових, мають готувати дві різних страви, потім їхні побратими куштують і таємним голосуванням визначають, чия страва краща.

В процесі Полякова створює атмосферу: проводить вікторину, розпитує про рішення учасників шоу мобілізуватися, фонтанує інтонаціями, притаманними телеведучим у великих студійних шоу.

В першому випуску Полякова з командою завітала до 93-ї ОМБР «Холодний Яр». В одному з рилзів вона розказала, що вони самі запропонували їй приїхати на їхні позиції і зняти з ними новий проєкт.

Прекрасна ідея — показувати українських бійців у побутових умовах, послухати їхні байки і паралельно спостерігати, як вони готують у польових умовах вишукані страви.

І наче все так, але відчуття, що щось недопиляно в ідеї, все одно не полишає. 

Колись мій колега, редагуючи новинні сюжети молодих тележурналістів, часто використовував визначення «мухи, мед, гімно і цвяхи». Це означало, що репортер у своїй історії натикав всього, про що почув на зйомці, незважаючи на те, що факти в сюжеті між собою не пов'язані, автор не розкриває тему, а намагається рандомно переповісти все підряд. І «отам іще й бурячків посадити» (с).

Десь те саме відчуття і тут. 

З одного боку — бадьорі телевізійні репліки та метушливі інтонації ведучої. З іншого — одразу після цього задушевні розмови в дусі Ольги Герасим'юк, як ви вирішили мобілізуватися, як провели 24 лютого 2022 року. З третього — присмак «Майстер-шефа» через те, що на самому початку команди мають на швидкість розібрати продукти, з яких готуватимуть. Це додає динаміки, азарту, учасники розмітають інгредієнти, радіють, що щось вдалося вхопити. Але проходить п'ять секунд — і виявляється, що все це було лише заради одного кадру, де «люди бігають, суєтяться». А по факту, якщо комусь чогось до страви не вистачає, то можна обмінятися із суперниками здобиччю. А це за п'ять секунд, що можна просто поділитися і взагалі віддати те, що непотрібно. Питання: то нашо ото було бігать? Чисто щоб зігрітися?

До речі, в описі до відео зазначено, що готувати команди мають одну й ту саму страву, просто різні варіанти. У відео ж ми дізнаємося, що команда «Незламні» готуватиме плов із морепродуктами (так і хочеться назвати це різото), а команда «Нескорені» — суп том-ям із тими ж таки морепродуктами.

В цілому кожна окрема складова шоу і цікава, і професійно зроблена. Але зібране до купи – з присмаком еклектики. Тут або правила змагання структурувати і починати концентруватися на красивих кадрах їжі та фану, який отримують від такого змагання учасники. Або вже «вспокоїтись», припинити говорити духопідйомними інтонаціями, неначе не перед двадцятьма бійцями в лісі виступаєш, а як мінімум у Палаці спорту. І зосередитись на байках та історіях бійців, поки вони щось готують. Обидва варіанти працюють.

Потішило, що Полякова не зраджує своєму образу стереотипної білявки. ВПК — військово-польову кухню вона назвала ВЛК (військова лікарська комісія). Виправити її військовим так і не вдалося, тому що «лікарська» у неї все одно перетворилася в лікувальну. Тож якщо там комусь треба щось полікувати — ВЛК до ваших послуг.

Але при всьому вище описаному я повторюся, що сама ідея шоу — прекрасна. Учасники, розповідають і про армійський побут, і про те, ким вони були до того, як пішли воювати. При цьому навіть страшні епізоди, про які вони згадують, не драматизуються ними. Було цікаво.

«Антоніна»
Теги
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Анонім
37 дн. тому
Нехай Антоніна розбере шоу Він готує вона керує
Локі
41 дн. тому
...здається, при всій цікавості ідеї... Для перфекції крінжатінки недостає тактичного кокошніка.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Якщо ви не знаєте, хто такий Альберт Цукренко, то ніколи не були на концертах гурту «Хамерман знищує віруси». А отже, ніколи не бачили шкарпеток на статевих органах.
22 Серп 2024 16:40
869
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Той випадок, коли в розмовах про українських переселенців, «хороших росіян» та мовне питання більше конструктиву, ніж собачого гавкоту.
21 Серп 2024 19:30
1 479
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Ніщо я не люблю в українському ютубі так палко, як інтерв’ю з полоненими російськими солдатами.
21 Серп 2024 12:00
631
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Будьте певні — таки змусять. Я вже обклалася оповіданнями Підмогильного, якого не те щоб колись любила.
06 Серп 2024 17:45
1 508
Катерина Городнича
«Антоніна»
В ефірі проєкту «Фабрика новин» гість розніс ведучу за маніпулювання наративами. Як це було.
06 Лип 2024 13:00
19 709
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Є варіант, що він не до кінця розумів, куди йшов. Ну або клеїв дурня.
02 Лип 2024 15:30
5 877
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду