Як, протираючи екран телефона, випадково не подивитися відео блогера Волошина

Як, протираючи екран телефона, випадково не подивитися відео блогера Волошина

Майже ніяк, бо воно першим з'являється і на ютубі, і на інформаційних сайтах. За що нам це? І що йому з цього?
Як, протираючи екран телефона, випадково не подивитися відео блогера Волошина
Як, протираючи екран телефона, випадково не подивитися відео блогера Волошина
24 Серп 2024
0
4573

Напередодні на ютуб-каналі популярного і скандального блогера Олександра Волошина з'явилося відео, яке за лічені години набрало мільйон переглядів. Ми не плануємо аналізувати цю творчість Волошина, як і додавати йому переглядів. Нас цікавить феномен заробляння грошей з повітря в медіапросторі.

Та й відео, відверто кажучи, ні про що. «Я виїхав і не повернусь, бо влада жахлива, система нестерпна, мене обіжають, Слобоженка теж образили, люди вже не хочуть воювати, блогери допомагають, а це ніхто не цінить, корупція зашкалює, давайте єднатись за все хороше, проти всього поганого». 

Тим часом у фейсбуці ні з того ні з сього один за одним люди почали шерити скрин зі списком переможців премії «Блогер року».

Власне, премія відбулася ще майже два місяці тому, тож це була далеко не новина. Само собою, що контингент фейсбуку радо перепощував скрин з обуреним запитанням «Хто всі ці люди?», подекуди додаючи, що знають хіба що Волошина. Переважно завдяки тому, що він «прославився» збором на «Охматдит» і тим, що потім відмовився звітувати за ці гроші.

За добу ютуб-канал Волошина набрав підписників більше, ніж за останні п'ять місяців. Це при тому, що крім останнього відео, яким блогер гайпує, всі решта відео він видалив.

Здавалося б, ось вона відповідь — заради чого гайп. Заробити на нових підписниках. Але не настільки їх багато, щоб це приносило аж такі прибутки. Ресурс socialblade аналізує потенційні заробітки різних каналів та оцінює ресурс нашого героя приблизно в три тисячі доларів. Людина, яка любить мільйони, а не тисячі, навряд чи напружувалась би заради цього.

Щодо всіх видалених відео з каналу Волошина, то Макс Єлець, який займається аналітикою ютубу, стверджує, що відео швидше за все приховані, а не видалені. Причому саме з метою створення навколо свого імені ажіотажу. 

Для органічного просування в ютубі найважливіші перші години після публікації відео. Що більше його дивляться, то більше платформа сама його просуває. Отже, приховавши всі відео і залишивши тільки одне нове, Волошин створив штучний ажіотаж. Перевірте, яке у вас зараз найперше відео в рекомендаціях?

До речі, це ще питання — чи справді він виїхав. Тому що та ж таки інформаційна хвиля виносила різних «очевидців», які «зустрічали» його одночасно в різних країнах. А якщо вірити, що ще тиждень тому він щось (і ми навіть знаємо що) записував у студії в Києві, то можна зробити припущення, що це традиційна для Волошина схема гайпу.

Нагадаю, перші його появи в медіа поза межами тікток-інстаграмної спільноти відбулися після хвилі обурення через те, що він «подарував, а потім відібрав» iPhone у маленької дівчинки.

Згодом на власному каналі в інтерв'ю, якщо я не помиляюся, з тим самим «ображеним владою Слобоженком» (зараз ми не перевіримо, бо ті відео у Волошина на каналі приховані) він розповідав, скільки після того айфоногайпу продав своїх «консультацій із розкрутки».

Все це нагадує жарт про «надішліть мені тисячу гривень, і я навчу вас, як заробити мільйон. А тепер зберіть з інших по тисячі гривень, обіцяючи навчити, як заробити мільйон. Все. У вас є мільйон».

Після обстрілу «Охматдиту» на початку липня цього року навколо Олександра Волошина було два скандали — один з грошима. І як показав час, до офіційних фондів, куди він тоді відмовився перерахувати зібрані кошти, питань більше, ніж до самого блогера.

Але тоді ж стався й інший зашквар. Волошин одночасно з іншими блогерами запостив заклик до перемовин з Росією. Це скидалося на проплачену акцію і дуже нагадувало російські методи. За аналогією з російськими ж блогерами, які у 2022 році відпрацьовували тему мобілізації в Росії, розповідаючи, що мобілізують лише 1%, тож нема чого хвилюватись. Усе згідно з брифом.

За заклики до припинення війни через перемовини з РФ Волошин потрапив до списків «Миротворця». Тепер він називає це наступом на свободу слова. Уникаючи згадок про те, що звинувачують його не за слова, а за участь у масовому постингу одного й того ж посилу, який працює на користь ворогу.

Отже, підіб’ємо підсумок. Або блогер розігріває собі новий виток розширення аудиторії (із залученням не тільки молодіжної, назвемо її «крипто-орієнтованої», а й старшої, зацікавленої в політичних процесах). Тобто готує собі, прости господи, політичну кар'єру. Зі ставкою на «альтернативну опозиційність».

Або просто загорнув свій від'їзд з країни в солідну обгортку мало не дисидентства. Бо втік від «гонєній».

У будь-якому разі від нього слід очікувати або повернення всього контенту, або стрімкого наповнення новим, орієнтованим на політично проактивну частину глядачів.

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Сергій Вікторович взяв інтерв’ю в очільника ГУР. Воно починається з філософії, а закінчується мультиками.
10 Вер 2024 12:30
629
Лєна Чиченіна
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Комік випустив тревел-відео про Ісландію. Смішне та миле, як він сам.
05 Вер 2024 11:30
1 539
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Про це він розповів Аліні Доротюк на її ютуб-каналі.
30 Серп 2024 12:00
1 548
Катерина Городнича
«Антоніна»
Медіаспільнота в шоці і ніяк не може «видивуватися» назад. Колишня дружина близького до Офісу президента коміка Руслана Ханумака почала випускати інтерв'ю з регіональними політиками.
27 Серп 2024 17:15
4 588
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Якщо ви не знаєте, хто такий Альберт Цукренко, то ніколи не були на концертах гурту «Хамерман знищує віруси». А отже, ніколи не бачили шкарпеток на статевих органах.
22 Серп 2024 16:40
1 804
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду