antonina.detector.media
Марина Крижня
27.04.2024 15:20
Нахіба? Блогера Славу Дьоміна розкритикували за інтерв'ю зі скандальною Анною Алхім
Нахіба? Блогера Славу Дьоміна розкритикували за інтерв'ю зі скандальною Анною Алхім
Алхім багато разів втрапляла у скандали через свої неоднозначні висловлювання і, здається, в цьому відео договорилася до ще одного.

Як написала одна коментаторка: «Подивилась 5 хв. інтервʼю і одразу захотілося почитати Канта, бо здалося, що я тупішаю. Це жах». У мене ж в якийсь момент було відчуття, що почав крутити живіт і відмирати мозок. Одночасно. Я почала гарячково шукати на ютубі канал «Історія без міфів», щоб зробити собі детокс. Якщо його ведучий Владлен Мараєв каже: «Хай квітне український ютуб», то Слава Дьомін, судячи з усього, робить усе для того, аби український ютуб зачах.

Нагадаю, хто ж така Анна Алхім. Її ми пам'ятаємо з 2020 року через висловлювання про Путіна: «Я не знаю нікого сильнішого, ніж Путін, нікого впливовішого, ніж Путін. Для мене в цьому плані він красунчик». Через таку прихильність до російського диктатора її взяли на олівець, точніше внесли до бази «Миротворець». У 2023 році вона потрапила туди знову через те, що виклала сториз в інстаграмі з місцезнаходженням поранених українських військових, після якої стався російський ракетний удар по лікарні у Дніпрі.

У березні 2023 року Алхім дала інтерв'ю блогеру Олександру Волошину, де знову не порадувала нас своєю мудрістю. Тоді вона розповіла, що слухає російські пісні, й щиро не розуміла, що з цим не так. Влітку того ж таки 2023 року жителів заходу України називала «заводом дебілів щодо "Чому не державною?"».

Ну і з останнього — анонсувала корпоратив за участі Анатолія Анатоліча, Гаріка Корогодського (які потім відмовилися) та масажиста-сквіртолога Леона 13. На корпоративі Алхім співала пісню російської виконавиці Анни Асті, щоправда переклала українською. Ну і для повноти картини — вона дивилась і популяризувала російський серіал «Слово пацана. Кров на асфальті» та розповідала про це в тіктоку.

@anna_alkhim Кто смотрит? #alkhim #алхим ♬ оригинальный звук - Anna Alkhim

Здавалося б, така людина повинна бути у чорних списках на інтерв'ю. Але ж ні. Тим паче гардтоку від Дьоміна чекати марно — критичних запитань він майже не ставить, тому гості просто транслюють свою точку зору. 

Із найменшого трешу. Анна Алхім ділиться з нами одкровеннями про стосунки. Таких питань було чимало. Розповідає, що їй запропонували секс за гроші (4 дні за 30 тисяч доларів), а якщо сподобається — 150 тисяч доларів на утримання. Вона, звісно ж, відмовилася. Бо може переспати за їжу (так і каже), а от за гроші — ніколи. І в якийсь момент каже: «Якщо сподобався мені хлопець, то я можу сама його зґвалтувати». Слава Дьомін ніяк це не коментує, хоча можна було б насправді засудити насильство. Але окей.

З інтерв'ю ми дізнаємося, що Алхім працювала секретаркою в суді (і не знає, хто ухвалив Конституцію України та хто в нас прем'єр-міністр зараз). Дьомін намагався ставити серйозні питання: «Що потрібно змінити в судовій системі в Україні, щоб вона почала нарешті працювати?».

Алхім каже, що їй складно говорити про це (дуже шкода, а ми розраховували на аналітику q експертну оцінку українських судів), адже корупція «настільки вкорінилась у нашій країні». І згадує, що сама колись блогеру Волошину говорила, що корупція — це добре: «Знаєш, я багато говорю, люди мене неправильно розуміють. Ну погодься, це ж класно, коли ти можеш подзвонити [і все вирішити]».

Тут Дьомін запропонував зробити такі послуги офіційними. І навів аналогію: якщо треба швидко отримати закордонний паспорт — можна заплатити офіційно і прискорити цей процес. Алхім задумалась.

Ну і найпрекрасніше в цьому інтерв'ю було, звісно ж, знову про Путіна. Слава нагадав, що Анна вважала його «красавчиком». Після її чергових виправдань він запитав: «Хто зараз найвпливовіший політик у світі?». Алхім задумалась і Слава додав: «Хочеться сказати "Путін" знов?».

А зараз неочікувана відповідь. Приготуйтесь. Алхім каже: «Так». Тобто Путін найвпливовіший політик світу. Потім вона продовжила:

«Щоб не вирвали це з контексту і знову не понісся хейт. Я досі не можу зрозуміти, чому весь світ не може це зупинити і танцює під цю дудку. Можна зупинити однією хвилиною, одним днем, однією секундою! Можна закінчити і люди перестануть помирати. Третій рік війни вже йде і люди досі підлаштовуються!».

Дьомін уточнює: «Тобто в Ізраїлі вони не підлаштовуються, а збивають всі шахеди, а тут вони не збивають, тому що — що?»

Алхім відповідає:

«До нас прилетіла ракета, ми дали відповідь і потім за цю відповідь ми розсьорбуємо ще два тижні, нас просто стирають. Ми не можемо навіть дати відповідь. Ми хіба не підлаштовуємося? Звідки такий вплив і звідки така влада, що він нагинає весь світ? Ну як? Я, може, щось не так кажу, але я кажу так, як я розумію. Може, я не знаю військової тактики. Але чому це не може зупинити весь світ? Америка? Ну хто ще? Не можуть зупинити одну людину — ну як»?.

Слава більше нічого не говорить на цю тему і ніяк не коментує слова Алхім. До речі, от за це блогера нещодавно розкритикувала Емма Антонюк, яка була в нього на інтерв'ю. Вона акцентувала на тому, що він деколи запрошує сумнівних гостей, не перебиває та не опонує, коли вони несуть дичину.

Що ж іще було? Знову розмови про українську мову. Блогерка переходити на неї не хоче (каже, що і сама, і її син українську знають), каже, що кожна людина має право спілкуватися тією мовою, якою хоче. «Ніхто не може цього заборонити» ні в побуті, ні на державних каналах. А, і, на думку Алхім, половина українських пісень — шлак. Ну тут її позиція не змінилася, як із Путіним.

Але сталося ще дещо. Дьомін зміг розкрити блогерку для нас з іншого боку. Виявляється, Анна Алхім — майстер рейкі 4-го розряду (вибачте, ступеню, і саме тому, за її словами, до неї не липнуть вроки). Колись я не знала, що це таке. І вважала, що це пов'язано зі шпалами та поїздами. Слава теж не знав, довелось погуглити. Якщо хтось із читачів не чув ніколи, рейкі — це різновид нетрадиційної медицини, цілительство. 

До речі, Слава запитав, яка в нього енергія, Алхім сказала, що розповість після запису відео. І вона своє слово стримала. Але це найнудніше в цьому інтерв'ю. Інтрига не була виправдана.

Ще Алхім уміє читати між рядків, навіть різні українські шоу («Хата на тата» чи «Кохана, ми вбиваємо дітей»), особливо коли покурить траву. До речі, у відео про свій досвід із наркотиками (амфетамін і кокаїн) вона теж багато розповідала.

Після перегляду залишається два питання: чому Слава Дьомін вирішив запросити Анну Алхім на інтерв'ю — чим її думка (а про неї складається враження не дуже розумної людини) така важлива? І чи не думав він, що сам легітимізує подібних персонажів, які несуть дичину? Особливо коли Слава їх не перебиває, киває головою, а отже виходить, що погоджується з їхньою думкою. І ледь не забула: Дьомін у цьому відео рекламує казино.

Фото: скриншоти з ютуб-каналу «Слава+»

antonina.detector.media