Слава Дьомін відхопив від Емми Антонюк за толерування дичини

Слава Дьомін відхопив від Емми Антонюк за толерування дичини

Це сталося в нього ж на каналі, куди Емма прийшла давати інтерв'ю. Поговорили і про цензуру, і про марафон «Єдині новини» та «паторочей», які там працюють, і про роботу Слави як інтерв'юера.
Слава Дьомін відхопив від Емми Антонюк за толерування дичини
Слава Дьомін відхопив від Емми Антонюк за толерування дичини
13 Квіт 2024
0
1047

Під «паторочами» на телемарафоні малась на увазі, зокрема, Анастасія Даугуле, про шоу якої ми нещодавно писали. 

«Точно знаю, що є потужні круті професіонали, які працюють в марафоні, — розповідає Слава. — Вочевидь, є і якісь паторочі, як Даугуле (здається, її прізвище) — пані, яка працювала на "Інтері", розказувала: "Оні перейменовують наші вулиці іменами бандитів". Яка топила за це побєдобєсіє, а тепер сидить розказує про "ой, рускі ракету прислали, а шо проізойшло?". І це в марафоні.

Але так само є моя близька подруга Яна Брензей чи Вадим Карп'як, які роблять журналістську роботу, якою я захоплююсь, тому що якісь їхні студії я дивлюся. Але це прям високий рівень журналістики. І те, і те марафон».

А потім Слава почав ходити по тонкому льоду. Вирішив нагадати Еммі, що вона вважає Єфросиніну поганою інтерв'юеркою. Емма зреагувала на це словами «Я таке казала?» і «От бляха-муха». Дьомін запитав, що Антонюк може сказати про його роботу — оцінити його як інтерв'юера.

І тут Емма розійшлася. І по ділу, треба сказати. Хоча в самої Емми (як і в Дьоміна) також бувають інтерв'ю в жанрі тепла ванна, особливо з тими людьми, до яких вона має пієтет (на кшталт Яніни Соколової). Але водночас у неї трапляються і такі розмови та суперечки, як з Іво Бобулом чи Раміною.

Емма відповідає Славі, що не дивилась багато його контенту, але далі починає його критикувати. «У вашому контенті часом люди говорять однозначно небезпечні і дуже шкідливі речі. Я не думаю що інтерв'юер — це людина, яка почула і пішла далі». Вона вважає, що це відповідальність інтерв'юера — втрутитися, якщо звучить щось небезпечне, а Дьомін цього зазвичай не робить.

Славі, мабуть, не дуже приємно було почути такі слова, а Емма продовжує: «Наприклад, коли Комаровський чи Аваков навалюють вам прям дичину про мову, то тут варто, я не знаю, прочитати поверхневий екскурс в історію, щоб розуміти, [що] рускоязичними воєнними будуть ваші діти, якщо ви далі будете гратися в єдінствєнний лінгвістичний простір з Росією. Коли інтерв'юер погоджується або вербально і невербально толерує, я вважаю, що це погано».

І додає, що в такі моменти хочеться забігти в студію і сказати, що це небезпечні речі й що люди, які мислять так само, як його гості, утверджуються у своїй думці. 

«Ми або відділяємося на всіх рівнях, або потім будуть страждати наступні покоління. І якщо це не звучить, то мені прям дуже... Тобто вам як людині, як професіоналу я не збираюся давати оцінку. Я не відчуваю це етичним. Але такі речі мене дуже сильно драконять», — каже Емма. Слава уточнює, що Аваков і Комаровський говорили з ним два роки тому, й потім різко переходить до питання: «Ви з Хотина?». Мабуть, щоб іще більше не драконити Емму.

У чому ж обоє зійшлися, так це в тому, що їм обом цікаво записувати розмови з героями, до яких може бути навіть негативне ставлення. Дьомін усвідомив, що взяв би інтерв'ю в Повалій і Лорак для того, щоб зрозуміти, що в них у головах. От і Емма страшенно хотіла би взяти інтерв'ю в Ані Лорак.

Слава запитує, чи це для того, щоб «роз'ї*ати»? Емма дає відповідь: «Немає на меті прямо роз'ї*ати як роз'ї*ати. Тим паче це ніколи не мета: "я зараз піду і роз'ї*у". Шкода, коли це так виглядає. Це значить, що треба працювати над собою. Просто Лорак — це дівчинка з інтернату з Чернівців, яка дивилась по телевізору Аллу Пугачову, коли її обзивали "інтернашкою". Її однокласниця — це знайома моєї мами. Я знаю розповіді з її буднів. І це були будні, які ми, слава Богу, не переживали в житті, але ми би не позаздрили.

І вона [Ані Лорак] дивиться в тєліку на красівую жизнь, на Пугачову, а потім з Пугачовою ручкається в Москві. Вочевидь, вона здійснила велику мрію. Вочевидь, вона прої*алася по дорозі у всьому на шляху до цієї мрії. І загубила і себе, і все на світі. І не знаю, чи ця мрія зараз робить її щасливою, але це дуже складний персонаж. Прям літературний персонаж про те, як "через терни до зірок" перетворилося на "через терни до гівна", і людина не відбила».

Загалом від інтерв'ю враження, що Емма і Слава ніби із зовсім різних бульбашок. І якби не ця розмова, то, можливо, ніколи й не перетнулися б.

Дьомін говорить поверхово про якісь речі, які йому, слава богу, пояснює Антонюк (про фемінізм, наприклад, чи про сексизм до чоловіків, який Славі все ніяк не дає покою, чи про незалежну журналістику). І це інтерв'ю більше потрібне Дьоміну, ніж Еммі, щоб прояснити для себе важливі моменти. Вийшло емоційно, а місцями, ймовірно, навіть трішки неприємно. Може, через це Дьомін і перестрибував з питання на питання, коли не мав що додати.

Фото: скриншоти з відео каналу «Слава+»

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Роман Скрипін сходив до стендапера Олега Лузанова на подкаст. Виголошували тости, випивали за Громадське і Суспільне. За 5 канал не пили, але говорили. Виявляється, створення всіх цих медіа – заслуга Скрипіна. Згідно з його ж ностальгійними спогадами.
29 Квіт 2024 18:30
202
Катерина Городнича
«Антоніна»
Креативність у зборі донатів отримала свій еталон довершеності. Тепер можна вимірювати ідеї відсотками від «Нашебачення».
29 Квіт 2024 14:00
601
Марина Крижня
Алхім багато разів втрапляла у скандали через свої неоднозначні висловлювання і, здається, в цьому відео договорилася до ще одного.
27 Квіт 2024 15:20
665
Марина Крижня
«Антоніна»
Письменник дав інтерв'ю журналістці Ірині Соломко на ютуб-каналі «Голос Америки». Вони поговорили про кенселінг росіян та згадали про зашквар з російським письменником Шишкіним.
24 Квіт 2024 09:00
623
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча поговорила з Романом Кравцем, журналістом «Української правди», про дружбу з Юрієм Горбуновим (чи правильніше сказати недружбу), присутність росіян на українському телебаченні та навіщо їх тягнули в наш інфопростір.
23 Квіт 2024 16:20
1 025
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча Марічка Падалко стала гостею нового випуску, що має назву «Я (не) держава». Разом із ведучими Наті Гресько, Катериною Мотрич та Ясею Кравченко вони говорили про те, як виховати свідомих громадян, і неочікувано (на перший погляд) дійшли до обговорення футболу.
15 Квіт 2024 19:15
530
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду