Чверть мільярда в британську економіку. «Бріджертони» – золота антилопа для UK

Чверть мільярда в британську економіку. «Бріджертони» – золота антилопа для UK

Як реабілітацію після аналізу пітчингів Держкіно, де наші серіальники конкурують за шмат держбюджету, маємо для вас коротке повідомлення про серіальну галузь здорової людини.
Чверть мільярда в британську економіку. «Бріджертони» – золота антилопа для UK
Чверть мільярда в британську економіку. «Бріджертони» – золота антилопа для UK
16 Черв 2024
0
3248

Новини, які змусять трішки поплакать всіх гравців української кіно- і серіальної галузі. Ми вже поплакали, якщо що.

Ми не порівнюємо і не дорікаємо. Просто переповідаємо, щоб нагадати зневіреним, що креативні індустрії бувають справжніми індустріями.

Виключно для натхнення.

Американська компанія «Шондаленд», яка спільно з Netflix займається виробництвом серіалу «Бріджертони», після виходу фінальних серій третього сезону звітувала про свої фінансові досягнення. При цьому мова не про те, скільки заробили вони, а про те, скільки на них заробили британські бізнеси та економіка острова в цілому. Адже незважаючи на те, що юридично виробництво американське, всі зйомки відбуваються в Британії, і на майданчику (як в кадрі, так і поза ним) переважно британці.

Засновницю «Шондаленду», шоуранерку Шонду Раймс в п'ятницю запросили на відкриття Фондової біржі в Лондоні. 

На відкритті представниця Netflix і засновниця Shondaland разом оголосили, що всесвіт «Бріджертона» підвищив економіку Сполученого Королівства більш ніж на чверть мільярда фунтів стерлінгів, підтримавши майже 5000 компаній за останні п’ять років.

Локальна туристична компанія Visit West також повідомила про збільшення кількості відвідувачів південно-східної частини Об'єднаного королівства. В містах Бат і Брістоль, де знімали багато екстер'єрних сцен «Бріджертонів», туристам просто медом намазано. Фінансисти порахували, що це принесло понад 5 мільйонів фунтів стерлінгів місцевій економіці регіону.
При цьому зауважте, що у звіті Netflix наголошується: 275 мільйонів фунтів стерлінгів – це цифра, яка складається лише з прямих і непрямих витрат на виробництво серіалу.
Сюди не входять інші переваги від «Бріджертонів», такі як зарплати і гонорари знімальній групі або тематичні події та заходи, пов’язані з шоу. А їх теж проводиться багато: церемонії чаювання, тематичні екскурсії або мерч.
Також Netflix та Shondaland провели серію балів в різних країнах світу. На бал зазвичай приїжджає хтось із касту серіалу. На цьому безперечно, крім правовласників бренду, заробляють місцеві івент-компанії, кейтерінг, технічний рентал та місцеві артисти, що забезпечують культурну програму.
Джулія Хоггетт, генеральна директорка Лондонської фондової біржі привітала американських гостей, які вже п'ять років створюють альтернативний антиісторичний британський всесвіт: «Біржа була створена на початку 1800-х років — у той самий період, коли розгортаються події серіалу «Бріджертони», — і зараз, як і тоді, ми продовжуємо допомагати компаніям збирати капітал, необхідний для росту та процвітання. Наші кіно та творчі індустрії приносять величезну користь економіці Великобританії, створюючи робочі місця, стимулюючи інновації та розбудовуючи спільноти, і ми раді відзначити значний економічний і культурний вплив їхньої роботи».
Досліджувати культурний вплив ми зараз не будемо, мета була лише гроші порахувать, але згадаємо лише один факт. Офіційна статистика у Великобританії стверджує, що в останні роки з'явився «Бріджертон-бум» імен для новонароджених дітей. Зокрема кількість дівчат на ім’я Дафна збільшилося на 51%, Елоїза – на 27%, а кількість хлопчиків на ім'я Колін – на 26%.
На цьому дозвольте хвилинку заздрості завершити і піти знову плакати над пітчингами.
«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Понад те — наш варіант із досить неоднозначним актором в епізодичній ролі.
03 Черв 2024 19:00
1 650
Катерина Городнича
«Антоніна»
Якщо раптом ви ще не дивились шостий, заключний сезон «Гострих картузів», то перепрошуємо за невеличкий спойлер. Але без нього ми ніяк не розкажемо вам про зйомки однойменного повнометражного фільму. І взагалі, де ви були два роки відтоді, як він вийшов?
27 Трав 2024 13:00
5 735
Антоніна
«Антоніна»
Ні, я в жодному разі вас до цього не закликаю. Бо доведеться переглянути не лише 16 серій «Зозуль», а й 20 серій «Сестер».
07 Трав 2024 14:40
9 669
Катерина Городнича
«Антоніна»
За два тижні перед прем'єрою на Netflix третього сезону серіалу «Бріджертони» його шоуранерка Шонда Раймс підтвердила намір зробити вісім сезонів шоу.
03 Трав 2024 11:20
2 496
Катерина Городнича
«Антоніна»
Видихаємо, у нас «все, як у людей». У Британії теж уміють робити серіали як попало.
24 Квіт 2024 17:30
2 616
Катерина Городнича
«Антоніна»
Якщо ви припинили споживати російський серіальний контент, то нічого не пропустили. Українські серіали обов’язково перекажуть вам усі запорєбрикові новинки (і старинки), перезнявши їхні історії з нашими акторами.
23 Квіт 2024 15:30
2 851
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду