Акторка серіалу «Бріджертони» звинуватила знімальну групу в расизмі

Акторка серіалу «Бріджертони» звинуватила знімальну групу в расизмі

Вже цілий місяць ми нічого не писали про «Бріджертонів». Виправляємось.
Акторка серіалу «Бріджертони» звинуватила знімальну групу в расизмі
Акторка серіалу «Бріджертони» звинуватила знімальну групу в расизмі
25 Лип 2024
0
1496

Але почнімо з того, що нам приносить радість. Фанати американського серіалу про альтернативну Британію часів Регентства, скоріше за все, вже в перші секунди оприлюднення «Нетфліксом» новини про четвертий сезон відкоркували пляшку ігристого.

Бенедикт, другий за старшинством син сімейства, стане головним героєм наступної історії кохання в серіалі «Бріджертони». Ми за нього безмежно раді, адже він нам здається найдотепнішим серед чоловіків цієї родини. А ми — за гумор. Тим більше англійський.

Згідно з першоджерелом (романами письменниці Джулії Квін), історія кохання Бенедикта та його майбутньої дружини — це переспів історії Попелюшки. Він має закохатися в дівчину в масці на балі-маскараді. І це єдине, що можна сказати напевно. Адже шоуранери можуть увести історію в будь-який неочікуваний поворот. Включно з тим, чи буде під маскою саме дівчина. Але маскарад буде точно. Так нам пообіцяли в тизері, яким на цьому тижні «Нетфлікс» порадував фанатів.

«Бріджертони» став флагманом у світі популярних серіалів, намагаючись якомога ширше представити в лінійці героїв diversity (максимальне різномаїття) людської раси. Як за кольором шкіри та походженням, так і за сексуальною орієнтацією. Саме тому вже давно ніхто не чекає простої екранізації звичайного псевдоісторичного дамського роману Джулії Квін. Переважно глядачі роблять ставки, ким виявляться нові і вже знайомі герої наступного сезону.

І саме тому у світовій пресі так розлетілася цитата акторки Аджоа Андо (Леді Денбері) про расизм на знімальному майданчику «Бріджертонів».

Від кого, а від проєкту продюсерки Шонди Раймс, яка все життя намагається зробити помітними темношкірих акторів, такого чекати було важко.

Аджоа Андо стала гостею подкасту Енді та Мікіти Олівер (мами і доньки), де вона розповіла про непорозуміння з командою освітлювачів.

Художники зі світла в будь-якому проєкті, за її словами, намагаються висвітлити колір шкіри акторів і акторок африканського походження. Зокрема, це стосується і позакадрової команди «Бріджертонів». 

«Нічого не змінилося. Мені і досі доводиться щоразу сперечатися з командою по світлу. А я хочу зосередитися на ролі і не відволікатися», — пожалілася сувора «леді Денбері» своїм візаві.

На думку Аджоа Андо, невміння працювати з акторами різного кольору шкіри, незнання нюансів — це прояв расизму. Коли команда не враховує відмінностей чорношкірих і застосовує стандартні схеми світла, розраховані на білих акторів.

Ми достеменно знаємо, що гримери Голлівуду та британських студій уже давно проходять окремий курс тренінгів з мейкапу для темношкірих акторів. Подекуди в таких фахівців узагалі буває спеціалізація — грим для акторів афропоходження. Напевно, до освітлювачів (гаферів) такі специфічні тренінги ще не проводились.

Ну і звісно, цікаво було би почути реакцію Шонди Раймс на такі звинувачення її команди.

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Трисерійний епічно-героїчний документальний байопік «The Zelensky Story». Ми подивились його за вас.
07 Вер 2024 14:20
1 255
Катерина Городнича
«Антоніна»
Документальні супергіти Netflix «Бекхем» та «Роббі Вільямс» отримають по альтернативній версії. Перший — про Вікторію, другий — про решту учасників гурту Take That.
22 Серп 2024 13:30
1 268
Катерина Городнича
«Антоніна»
Принцип серіалу лишається незмінним: навіщо той сюжет, якщо у нас є чудові сукні?
16 Серп 2024 12:00
1 802
Катерина Городнича
«Антоніна»
Антоніна подивилась черговий український серіал і має вам щось сказати.
01 Серп 2024 19:00
5 263
Катерина Городнича
«Антоніна»
Знаєте жарт про те, що добре мати склероз, бо щодня нові відкриття? Отак ми надолужуємо серіали, які колись не подивились.
04 Лип 2024 23:00
15 038
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як реабілітацію після аналізу пітчингів Держкіно, де наші серіальники конкурують за шмат держбюджету, маємо для вас коротке повідомлення про серіальну галузь здорової людини.
16 Черв 2024 12:00
3 620
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду