Критики кривляться, глядачі радіють. Netflix запрем'єрив 4-й сезон «Емілі в Парижі»

Критики кривляться, глядачі радіють. Netflix запрем'єрив 4-й сезон «Емілі в Парижі»

Принцип серіалу лишається незмінним: навіщо той сюжет, якщо у нас є чудові сукні?
Критики кривляться, глядачі радіють. Netflix запрем'єрив 4-й сезон «Емілі в Парижі»
Критики кривляться, глядачі радіють. Netflix запрем'єрив 4-й сезон «Емілі в Парижі»
16 Серп 2024
0
1845

Так само, як у травні-червні методом втечі від реальності для багатьох був серіал «Бріджертони», так у літньо-осінній сезон вривається «Емілі в Парижі». Колумністка Independent Кейті Россінскі у своєму огляді четвертого сезону (точніше його першої частини, друга вийде на платформі 12 вересня) пише, що як і в «Бріджертонах», в «Емілі в Парижі» немає сюжету, але є «вайб». 

Ми погоджуємося і наполягаємо, що беззмістовний, але красивий контент теж потрібен. Це як тепла ванна з різнокольоровими бульбашками, в яку ти занурюєшся, щоб відключитись від реальності.

Так, сюжет має більше дірок, ніж друшляк. Так, діалоги, наче зі щоденника 12-річної дівчинки. Так, сценаристи забувають про якісь із своїх же сюжетних ліній. Так, проблеми героїв вирішуються самі собою.

Але ж не за це ми любимо ці яскраві строкаті історії. До того ж, Netflix нам прямим текстом натякає, що «Бріджертони» й «Емілі в Парижі» — це аналогічні серіали. Ви не повірите, але в «Емілі в Парижі» є своя «сцена в кареті». Але все-все, без спойлерів. Раптом у вас терпіння більше, ніж у нас, і ви чекаєте вихідних, щоб подивитися.

Ще одне, що об'єднує два продукти Netflix: перші сезони обох серіалів вийшли в розпал карантину. Тому сезони, які прем'єряться у 2024 році, по суті, є першими, які отримують повноцінне промо з турне акторів та івентами, присвяченими цим серіалам.

Найближчий місяць світова преса майорітиме розповідями про вбрання персонажів, прем'єрними червоними доріжками в різних куточках світу і збудженим очікуванням другої половини сезону. Так працює промо хітів Netflix.

Почали з Лос-Анджелеса. Виконавиця головної ролі, акторка Лілі Коллінз, прийшла на прем'єру в чорній сукні, яку преса одразу назвала найбільш «не-Емілі стилем».

До речі, журнал Harper's Bazaar назвав стиль одягу Лілі Коллінз «значно більш паризьким», ніж стиль її героїні, Емілі. Фешн-журналісти навіть пишуть, що акторка зробить коричневий колір трендом. 

Хто ми такі, щоб сперечатися з фешн-фахівцями Harper's Bazaar? Хіба що можемо ігнорити і продовжувати надихатися ядерно-кольоровими строями Емілі в серіалі. Або блискучими сукнями її колег на червоній доріжці.

Ешлі Парк, яка грає найкращу подругу Емілі — Мінді Чен, спадкоємицю шанхайського мільярдера, у прямому сенсі сяяла на прем'єрі. І не тільки через настрій, а й через блискучу сукню.

Також серед причин сяяти в Ешлі були й особисті. Вони з бойфрендом Полом Форманом, з яким спочатку стали парою на екрані, а потім перенесли стосунки в позакадрове життя, ледве трималися, щоб не святкувати життя, обіймаючись та цілуючись щохвилини.

Найближчі 10 серій головна героїня Емілі мала би розібратися із власним любовним трикутником — обрати між французьким шефкухарем Габріелем та британським банкіром Алфі. Хоча вона і в третьому сезоні робила те саме. 

Лукас Браво (Габріель) та Люсьєн Лавісконт (Алфі) теж позували фотографам на вечірці.

Втім, екранні стосунки Емілі і з одним, і з іншим персонажем не мають жодної хімії. Тому просто насолоджуємося красивими героями, паризьким антуражем і захопливою зйомкою паризьких вулиць.

Начальниця Емілі – Сільві, яку грає Філіпін Лерой-Больйо, в четвертому сезоні відповідає на мікроскопічне вкраплення суспільно важливої теми — гарасменту на роботі. Але дуже-дуже легко, щоб не дай боже, глядачі не почали вмикати клітини мозку, які відповідають не лише за естетичну насолоду.

Костюми для «Емілі в Парижі» (які, на наш погляд, є окремим персонажем серіалу й подекуди головною причиною його дивитися) створила Патриція Філдс. Вона ж колись працювала художницею з костюмів у проєкті «Секс у великому місті». І ми пам'ятаємо, що й там її робота багатьом запам'яталась краще, ніж робота решти команди.

Ще на початку літа Netflix опублікував декілька фото з четвертого сезону, і вже тоді було ясно, що ми чекаємо на сукні й костюми більше, ніж на історію.

А от критики все ж таки наївно чекали на сюжет. І тепер одноголосно розносять побачене в своїх рецензіях.

Критикиня The Guardian Лейла Латіф написала, що дивитись четвертий сезон «Емілі в Парижі» — це те саме, що спостерігати, як висихає фарба. А ви при цьому ще й ненавидите цей колір. Звинуватила творців серіалу в тому, що за п'ять серій, які вже є на Netflix, у сезоні абсолютно нічого не відбувається. 

Ірландський Independent і його оглядачка Пет Стейсі назвали Париж у серіалі «вихолощеним і несправжнім». Та невже? А ми дивимось і думаємо, що воно й справді все так. Прямо з першого сезону. Який від самого початку був відомий тим, що використовує практично всі кліше і стереотипи про Париж як місце, де тільки фешн і існує. Ну добре, ще ресторани. Треба ще повідомити критикині, що в «Бріджертонах» герцоги і королева — чорношкірі. Нам терміново треба авторитетна думка про те, що це історична неправда. 

Але стиль рецензії Пет Стейсі сам по собі прекрасний. Наша людина. В «Антоніні» би прижилась. Судіть самі:

«Треба пожаліти парижан. Я знаю, це важко, коли їм пощастило прокидатися щоранку в одному з найкрасивіших міст світу, а нам — ні.

Париж — місто вогнів, місто Лувру, Ейфелевої вежі, Єлисейських полів, Тріумфальної арки та річки Сени. І це ще до того, як ми перейдемо до всіх визначних художників, письменників, кінематографістів та акторів, яких він породив і надихнув. 

Але все одно. Парижани заслуговують нашого співчуття. Цього тижня вони на вершині популярності, запаморочені від гордості, у відблисках неймовірно успішних Олімпійських ігор. 

А вже на наступний — зіштовхуються з новими муками четвертого сезону “Емілі в Парижі”. Парижани ненавидять “Емілі в Парижі”. Коли він дебютував у 2020 році, його зустріли шквалом гніву та ворожості». 

Нагадаю, що і в Україні був точно такий самий шквал, як не більший. Через другий сезон і героїню-українку Петру, яка була не просто неймовірною рагулівною, але і крадійкою. Головна героїня познайомилася з нею на мовних курсах і ставилася максимально зневажливо. Про що красномовно свідчить вираз її обличчя.

Ми начиталися рецензій, купили французького сиру (і до сиру) і подивились перші п'ять серій четвертого сезону. Тому що нічого не може стати на заваді, коли ми запланували подивитись серіал. Навіть сам серіал і його якість — не перешкода.
«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Трисерійний епічно-героїчний документальний байопік «The Zelensky Story». Ми подивились його за вас.
07 Вер 2024 14:20
15 283
Катерина Городнича
«Антоніна»
Документальні супергіти Netflix «Бекхем» та «Роббі Вільямс» отримають по альтернативній версії. Перший — про Вікторію, другий — про решту учасників гурту Take That.
22 Серп 2024 13:30
1 295
Катерина Городнича
«Антоніна»
Антоніна подивилась черговий український серіал і має вам щось сказати.
01 Серп 2024 19:00
5 288
Катерина Городнича
«Антоніна»
Вже цілий місяць ми нічого не писали про «Бріджертонів». Виправляємось.
25 Лип 2024 17:00
1 525
Катерина Городнича
«Антоніна»
Знаєте жарт про те, що добре мати склероз, бо щодня нові відкриття? Отак ми надолужуємо серіали, які колись не подивились.
04 Лип 2024 23:00
15 076
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як реабілітацію після аналізу пітчингів Держкіно, де наші серіальники конкурують за шмат держбюджету, маємо для вас коротке повідомлення про серіальну галузь здорової людини.
16 Черв 2024 12:00
3 641
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду