Netflix зніматиме «Емілі в Парижі 5». Астанавітєсь!

Netflix зніматиме «Емілі в Парижі 5». Астанавітєсь!

Загнаних коней пристрілюють. А автори «Емілі в Парижі» вирішили вдягти коню нового капелюшка, припудрити і знову виставити його на перегони.
Netflix зніматиме «Емілі в Парижі 5». Астанавітєсь!
Netflix зніматиме «Емілі в Парижі 5». Астанавітєсь!
17 Вер 2024
0
5277

Якщо ви вже подивились четвертий сезон «Емілі в Парижі», то, напевно, і так здогадалися, що п'ятому сезону бути. Але ми проти. Хоч нас ніхто й не питав.

Якщо ще не дивились, але збираєтесь, остерігайтеся спойлерів. Бо ми плануємо тут обурюватися. На емоціях можемо щось і злити. Але ви нічого не втратите.

Ще місяць тому, коли ми писали про вихід на Netflix першої частини четвертого сезону, нашого терпіння й компромісів із собою вистачало на те, щоб переконувати і вас, і себе, що серіали потрібні всілякі: в тому числі й тупі, якщо вони красиві, барвисті і заспокійливі. 

Але знаєте що? Ми передумали.

Більше «немає сечі терпіти ці пекельні борошна» (с).

На одному одязі й паризьких краєвидах вже їхати не виходить. У перших двох сезонах до цього ще додавалась наївна (я сказала б навіть «злочинно наївна», але це тому, що зараз уже глядачку в мені розізлили) історія кохання і дуже красиві актори.

Вже у третьому сезоні все прокисло. Рекламних кейсів стало менше, а вони відповідали за барвистість. Любовна лінія зайшла в глухий кут. Абсурдний глухий кут. Але головне: у персонажів геть зникла хімія. Шефкухар Габріель, головний «краш» глядачок, став виглядати все гірше і гірше. Очі погасли зовсім.

Він став настільки нецікавий, що в момент, коли начебто всі мали радіти довгоочікуваному возз'єднанню головної пари серіалу, у переважної більшості опитаних нами глядачок (тих, кому не соромно було визнати, що вони дивляться «Емілі в Парижі») було лише відчуття страшенного кринжу. Та й поведінка героя ніяк не могла надихати: він став прісним занудою, без жодного ентузіазму чи пристрасті. А такого нам і в житті вистачає. Ми ж із вами не можемо підозрювати, що раптом у сценаристів з'явилось бажання зробити героїв менш казковими і перейти в жанр побутової драми?

Розчарування від третього сезону до моменту появи четвертого встигло забутися, і ми всі поїхали на передчутті «красивості». В надії, що четвертий сезон дасть нам емоції першого. Але не розрахували, що впали в залежність ми не тільки через одяг і Париж. Без цікавих (або хоча б красивих) і, головне, бодай умовно логічних героїв немає сенсу витрачати свій час. Можна подивитись фотографії. Бо щойно картинки починають рухатися і промовляти банальності, у глядачів з'являється нудота.

Відчуття того, що Лукас Браво (виконавець ролі Габріеля) невпинно саботує свого персонажа, нас не покидало. Таке враження, що в нього забрали паспорт, і йому доводиться відпрацьовувати в серіалі за борги. Але ж і в сценарії не було нічого, що можна зіграти! Тому ми не можемо дратуватися лише на Лукаса-Габріеля. Там плідно попрацювали над «убивством радості» всією командою.

У другій половині четвертого сезону Емілі поступово релокують з Парижа до Рима. Вона навіть свій інстаграм-акаунт перейменовує на «Емілі в Римі». І нам знову пропонують зануритися в енциклопедію туристичних стереотипів. Але ми вже на це не купимося.

Повертаючись до початку нашого огляду (можна називати це гейтспіч, авторка не проти), давайте знову про коней. Отже, буде п'ятий сезон. Ніхто не здивувався, звісно, бо четвертий закінчився виключно з розрахунком на продовження. В серіал ввели нового героя, італійця з родини виробників ексклюзивного кашеміру. Можна сказати, що коню призначили нового жокея. Але з його нещасної спини не зняли старого!

Тобто паспорт Лукасу Браво (Габріелю) так і не повернули. І це при тому, що на прем'єрному турі і фотографіях з червоних доріжок ми бачили, що Лукас абсолютно змінив імідж. І зовсім не в бік стилю «казки для дівчаток, яких забув покинути пубертат». Йому б тепер байкерів з пивом грати, а не шефа з паризькими круасанами на сніданок. Хоча ні, навіть не байкера — брутальності не вистачить (хіба байкера в шоломі і темних окулярах).

Але ніт. Він (Габріель) тепер теж намилився до Рима і має твердий (але так само нудний) намір уже втретє повернути собі Емілі.

Та ви там си вспокоїте чи ні?! 

Автор серіалу — Даррен Стар. Він свого часу був шоуранером «Сексу і міста». Якраз початок 2000-х. Ну от десь там і мала би виходити «Емілі в Парижі». В далекому минулому.

Тепер, коли вже не лишилося жодного сентименту до цього продукту, можна і про суть поговорити. Тому що крім нецікавого сюжету, пласких діалогів та неймовірно нелогічних як дій, так і почуттів героїв, усе в цьому серіалі просто застаріле. Ми навіть не починатимемо про те, як насправді працюють SMM-ники і які в них функції. Доколупаємося до святая святих — гардеробів героїв.

У якому сторіччі автори востаннє їздити в Париж? Чому в їхній уяві це місто досі живе за стандартами початку двотисячних і всі героїні ходять на таких підборах, що боляче дивитись? Емілі вже давно бісить, тому що образ «кралечка, якій усе пробачається» давно вийшов у тираж. І ще. Як героїня стає інфлюенсеркою, постячи найбанальніші фото у світі? В сучасних умовах фотки круасанів та селфі з Ейфелевою вежею — це настільки «боян», що аж незручно. 

Так, нам і раніше це казали. Так, ми все це пробачали заради заспокійливого ефекту казки. Але здається, пішов сильний відкат і ми маємо протилежний ефект. Бісить. Астанавітєсь!

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Фанатам «Гри престолів» приготуватися. Головне — виспатися перед переглядом.
17 Вер 2024 13:30
2 830
Катерина Городнича
«Антоніна»
Майже будь-яка церемонія нагородження в англомовному світі — це гумористичне шоу. За це ми їх в «Антоніні» й любимо.
16 Вер 2024 20:45
2 971
Катерина Городнича
«Антоніна»
Трисерійний епічно-героїчний документальний байопік «The Zelensky Story». Ми подивились його за вас.
07 Вер 2024 14:20
16 621
Катерина Городнича
«Антоніна»
Документальні супергіти Netflix «Бекхем» та «Роббі Вільямс» отримають по альтернативній версії. Перший — про Вікторію, другий — про решту учасників гурту Take That.
22 Серп 2024 13:30
1 349
Катерина Городнича
«Антоніна»
Принцип серіалу лишається незмінним: навіщо той сюжет, якщо у нас є чудові сукні?
16 Серп 2024 12:00
1 935
Катерина Городнича
«Антоніна»
Антоніна подивилась черговий український серіал і має вам щось сказати.
01 Серп 2024 19:00
5 329
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду