Політичний любовний трикутник з «Емілі в Парижі». Цікавіше, ніж батл бойфрендів героїні

Політичний любовний трикутник з «Емілі в Парижі». Цікавіше, ніж батл бойфрендів героїні

Так в Парижі буде Емілі чи в Римі? Дуель. У правому кутку рингу — французький президент. У лівому — римський мер.
Політичний любовний трикутник з «Емілі в Парижі». Цікавіше, ніж батл бойфрендів героїні
Політичний любовний трикутник з «Емілі в Парижі». Цікавіше, ніж батл бойфрендів героїні
18 Жов 2024
0
334

Якось ми писали, що після першого хітового сезону серіалу «Емілі в Парижі» якість сценарію з кожним сезоном ставала дедалі гіршою.

Але там, де поступово втрачалась початкова шалена лояльність глядачів, зростала цікавість до феномену успіху «Емілі» політиків.

Ми вже розповідали, як Емманюель Макрон пообіцяв боротися за те, щоб у п'ятому сезоні серіалу головна героїня все ж таки повернулась до Парижа. 

Радники французького президента порахували статистику і з'ясували, що вплив нетфліксівської історії на економічне зростання в межах Парижа доволі вагомий.

Настільки, що американський серіал, який французи спочатку люто ненавиділи за стереотипність зображення Франції, став туристичною візитівкою країни, а дружина президента зіграла в четвертому сезоні камео. 

Тож Емманюель Макрон наговорив Variety зухвалих обіцянок повпливати на Netflix і повернути жінку (Емілі) додому, в Париж. Очевидно, що Габріель (ексбойфренд героїні) з цим не справляється.

Але новий інтерес головної героїні, Рим, відповів у лічені години після публікації того інтерв'ю. Мер італійської столиці, куди, як ми вже знаємо, перемістяться події п'ятого сезону серіалу «Емілі в Парижі» (і тут погоджуємось із Макроном — «Емілі в Парижі в Римі» звучить як «таке ото»), написав пост.

«Колишній» оголосив про бажання битися, «новий» виклик прийняв. Роберто Гуальтьєрі вступив у словесну бійку, зберігаючи міну ввічливості.

Але журналістам The Hollywood Reporter здалося, що якось мало крові в цій битві мушкетера з гладіатором. І вони зробили все, щоб трохи розговорити римського мера. Колеги зателефонували Гуальтьєрі, і вже в інтерв'ю він себе не стримував:

«У президента Макрона що, немає більш нагальних справ? Я хотів би вірити, принаймні я хотів би сподіватися, що Макрон пожартував, тому що він повинен знати, що така виробнича компанія як Netflix не виконує наказів від глав держав і не ухвалює рішень на основі політичного тиску.

Я думаю, у президента Франції є ще кілька невідкладних питань. Наприклад, в Україні та на Близькому Сході триває парочка війн, або, скажімо, жахливий ураган, який насувається на Америку і який пов’язаний зі зміною клімату. Можливо, кілька інших державних питань у Європі для Макрона є важливішими, ніж Емілі, я так собі уявляю».

Розходився не на жарт пан Роберто. Не оцінив кокетливих інтонацій Макрона. Можна сказати, що той зайшов у бійку, розмахуючи французьким багетом, а цей попер на нього цілою колісницею.

Найсмішніше, що щойно звинувативши французького президента в занадто великій увазі до серіалу і перебільшенні значення Емілі для французьких політиків, римський мер одразу перейшов до значення Емілі для італійських:

«Ми сприймаємо переїзд Емілі до Риму як підтвердження того, що наше місто стає дедалі важливішим, і ми досить спокійно ставимося до рішень Netflix. Вони знають, що роблять. Чесно кажучи, ми вважаємо, що пан Макрон повинен просто розслабитися».

Але й це ще не все. Мало було Гуальтьєрі наїхати на французького президента, так він ще й здав свою колегу, мерку Парижа Анн Ідальго. Повідомив журналістам, що подзвонив їй, і вони разом посміялися з Макрона.

Оце, я вам скажу, гідна драма. Не те, що оті жалюгідні потуги прокачати любовні трикутники в самому серіалі. Габріель, Алфі чи Марчелло врешті-решт залишиться з Емілі? Якщо вам, як і нам, це вже не дуже цікаво, пропонуємо переключитися на Емманюеля, Роберто і Анн.

Тут уже навіть не трикутник. Якби ми писали фандом по серіалу, але не з героями, а з політиками, то у президента Франції (не Макрона, а уявного) був би адюльтер з американкою Емілі. А тоді вона переключилась на іншого, на римського мера (не Гуальтьєрі, а уявного). А він її намагається повернути. А «інший», щоб не дати йому такої можливості, дзвонить його дружині, мерці Парижа (не Ідальго, а уявній). І та з чужим чоловіком знецінює свого і сміється з нього — типу, та ой, шо там він може!

Але повернімось до великої політики. Бо ми, здається, таки передивились поганих серіалів. Ще, не дай боже, сценарій накидаєм, виходячи зі своєї збоченої надивленості.

Повірте, не тільки нам подобається ця історія більше за сам серіал: хто кому що сказав, хто в кого за спиною посміявся. Тому що The Hollywood Reporter ще і в Париж подзвонили. Бідна Ідальго, напевно, зрозуміла, що зі своїм президентом «якось невдобно вийшло».

Але мусимо визнати, з усіх трьох вона єдина, хто найбільш стримано й адекватно сформулювала свою відповідь. Не розмахуючи ані шпагою, ані мечем. І взагалі жодного слова про Емілі:

«Так, ми разом посміялися. Я люблю Рим, і наші обидва міста — ексклюзивні».

З одного боку, підкреслила, що Макрон пожартував, з іншого — зробила реверанс у бік Гуальтьєрі і Риму.

Вважаємо, що політики подарували серіалу нове дихання і додатковий маркетинговий кейс. Сподіваюся, що до коментарів президента Італії не дійде. І це ми ще не згадали, що в тому ж Римі є Ватикан. А його керівник (і всія католицької ком’юніті) відомий тим, що любить усіх мирити. Хоч би не змусив Макрона з Гуальтьєрі хреста разом нести.

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
«Ніхто цього не хоче» — несподіваний хіт від Netflix продовжили на другий сезон, а ми зібрали контраверсійні відгуки.
15 Жов 2024 14:00
2 174
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Антоніна навіть не знає, що вам демонструвати. Бо ж все суперсекретне.
24 Вер 2024 10:00
1 017
Катерина Городнича
«Антоніна»
Четвертий сезон має вийти не раніше ніж за два роки, і завдання піарників — тримати глядачів підігрітими весь цей час.
23 Вер 2024 15:00
2 627
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Фанатам «Гри престолів» приготуватися. Головне — виспатися перед переглядом.
17 Вер 2024 13:30
5 228
Катерина Городнича
«Антоніна»
Загнаних коней пристрілюють. А автори «Емілі в Парижі» вирішили вдягти коню нового капелюшка, припудрити і знову виставити його на перегони.
17 Вер 2024 12:00
6 167
Катерина Городнича
«Антоніна»
Майже будь-яка церемонія нагородження в англомовному світі — це гумористичне шоу. За це ми їх в «Антоніні» й любимо.
16 Вер 2024 20:45
3 269
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду