Що об’єднує нову вокалістку Linkin Park із Клавдією Петрівною та до чого тут гейтери

Що об’єднує нову вокалістку Linkin Park із Клавдією Петрівною та до чого тут гейтери

Для любителів покритикувати зірок кордонів не існує. Ні географічних, ні особистих.
Що об’єднує нову вокалістку Linkin Park із Клавдією Петрівною та до чого тут гейтери
Що об’єднує нову вокалістку Linkin Park із Клавдією Петрівною та до чого тут гейтери
13 Вер 2024
0
4061

Ми з Антоніною досі не виплакали всі сльози за кумиром нашої юності Честером Беннінгтоном. Нагадаємо, вокаліст американського рок-гурту Linkin Park пішов із життя в липні 2017-го, вчинивши самогубство.

Та не пройшло й семи років, як «Лінкіни» повернулися на сцену: зі старими та новими піснями, а головне — з новою вокалісткою. 

«Тепер співатиме дівчина»

Перші чутки про повернення «Лінкінів» з’явилися цього березня. В одному з радіоінтерв’ю Джей Гордон (фронтмен гурту Orgy та приятель Linkin Park) розбовкав, що в гурті «тепер співатиме дівчина». Самі музиканти заяву язикатого приятеля тоді не прокоментували. Але таблоїди вже було не спинити.

У квітні видання Billboard з посиланням на власні джерела повідомило, що Linkin Park планують концертний тур і фестивальні виступи в 2025-му. На них Честера Беннінгтона перед мікрофоном має замінити «неназвана вокалістка».

Наприкінці серпня пограти на нервах фанів вирішили самі Linkin Park. За принципом «ніколи пояснювати» вони запустили на офіційному сайті таймер зі зворотним відліком часу, що мав завершитися 5 вересня.

Парубки сказали — парубки зробили. У визначений день гурт застримив на ютубі живий концерт, під час якого презентував нових учасників — вокалістку Емілі Армстронг та барабанника Коліна Брітена. Тоді ж музиканти анонсували гастрольний тур на наступний рік та новий альбом «From Zero», що вийде 15 листопада.

Передчуваючи п’янкий запах підгорілого в інтернеті, ми з Антоніною запаслися попкорном і заходилися спостерігати за реакцією фанів.

«Як називається цей кавер-гурт?»

Довго чекати не довелося. Шакалячий експрес прибув у коменти Linkin Park чітко за розкладом.

«Це кринж. Враховуючи, як багато талановитих кандидатур можна було взяти на вокал».

«У неї немає голосу, і вона не потрапляє в ноти».

«Як називається цей кавер-гурт?»

«Це не справжній Linkin Park! Я плачу у своєму офісі».

«Просто знайдіть чоловіка-вокаліста. Хіба це так складно?»

«Яка неповага до Честера».

«Немає Честера — немає Linkin Park».

Втім, нічого нового. Людям, як завжди, видніше, як (не) потрібно повертатися на сцену їхнім улюбленим гуртам. Б’юся об заклад, що якби новою вокалісткою Linkin Park стала Клавдія Петрівна — гейтери цього не помітили б і продовжили гейтити. Ще й за зовнішність накинули б.

«Ти перекреслив життя мого батька»

Кривавими сльозами фанатів ця історія не закінчилася. Бо до критики Емілі Армстронг долучився не хто-небудь, а син Честера Беннінгтона. Що цікаво, критикує він не музику. А те, що нова вокалістка Linkin Park колись говорила і з ким дружила. 

«[Ти] перекреслив життя мого батька та його спадок, і зробив це напередодні Всесвітнього дня запобігання суїциду (відзначається 10 вересня. — Ред.)», — написав на своїй інстаграм-сторінці Джеймі Беннінгтон, звертаючись до фронтмена й вокаліста Linkin Park Майка Шиноди. Також він згадав про зв’язок Емілі Армстронг з американською церквою саєнтології та про її слова підтримки на адресу актора Денні Мастерсона, засудженого до тридцяти років позбавлення волі за зґвалтування.

Оригінальний склад Linkin Park з Честером Беннінгтоном (крайній праворуч)

Однак не поспішайте кенсилити Емілі. Ось що вона відповіла на закиди Джеймі у своєму інстаграмі:

«Кілька років тому мене попросили підтримати на суді декого, кого я вважала своїм другом. Невдовзі я зрозуміла, що цього не варто було робити. Я завжди намагаюся бачити в людях хороше, але цього разу я помилилася. Відтоді я ніколи більше з ним [Денні Мастерсоном] не говорила. Скажу прямо: я не підтримую насильство над жінками і співчуваю жертвам його злочину».

Емілі Армстронг, нова вокалістка Linkin Park

Охрана, отмєна?

Ми з Антоніною також засуджуємо будь-які прояви насильства, нетолерантності та дискримінації. І вважаємо, що відповідати за це мають ті, хто своїх помилок минулого не визнає і нічого протиправного у своїх колишніх вчинках досі не бачить. Але це точно не про Емілі Армстронг. Дівчина все чітко пояснила і за все публічно перепросила. Чого нам ще треба?

Про «культуру скасування» поговорили, а тепер про культуру публічних висловлювань у коментарях. Певно, вам знайомий стереотип про те, що «сратися в інтернетах» — це суто українська риса. Як бачите, ні. Поливати брудом своїх зірок вестерни люблять так само, як і ми своїх. Щоправда, не в кожному другому коменті, але все ж.

Тому ми з моєю суворою, але справедливою матінкою бажаємо всім нам бути добрішими одне до одного і не здіймати галас за тих, хто вміє професійно робити це в мікрофон зі сцени.

По приклади можна повернутися в ті ж таки коменти. Як і в історії з Klavdia Petrivna, потік фанатської критики, зрештою, вгамували інтернетні лицарі та лицарки на білих конях. Ті, хто радіють поверненню улюбленого гурту, підбадьорюють нових учасників та згадують про найщасливіші моменти життя, які подарували їм Linkin Park. І це прекрасно! Хіба не заради таких відгуків вони (і ми) знову зібралися разом?

«У дитинстві я весь день просиджував/-ла перед телевізором, чекаючи, поки “In The End” покажуть по MTV. Зараз я в сльозах. Вдячний/-на за цей новий початок».

«Ні, вона [Емілі] не Честер, і це нормально. Честера неможливо замінити, та й не потрібно. Він не хотів би всього цього негативу до учасників свого гурту. Вона з усім впорається».

«Вона не намагається щось змінити або щось комусь довести. Вона виконує пісні потужно і з повагою. Це чудово!»

«Коли Честера не стало, мені було 17. Я не сподівалася, що ще колись побачу їх на сцені. Але зараз моя мрія збулася. Я щаслива за них і обожнюю Емілі на вокалі. Вона це зробила!»

«Я в захваті. Мені набридло читати критику про неї. Це виконання просто неймовірне».

Ну а Емілі та Linkin Park хай щастить на хоч і тернистому, зате захопливому шляху повернення до публіки. 

Фото запозичені зі сторінок Linkin Park у соцмережах

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
«Антоніна»
До останнього часу Антоніна наївно вважала, що танцювальна музика – це те, під що вона гоцала на українських дискотеках у 90-х.
31 Серп 2024 15:00
715
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ми б уже й раді забути про Винника, але не дає спокою музичним продюсерам (а з ними й телевізійним) неприкаяна отара вовчиць, яким треба негайно призначити нового кумира.
30 Серп 2024 10:00
16 317
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Йшов 2024-й. Українці все ще вважали, що творчість може бути «поза політикою».
26 Серп 2024 17:00
7 480
Пилип Зконопель
«Антоніна»
День пройшов дарма, якщо в ньому не було жодного срачу про Klavdia Petrivna.
23 Серп 2024 10:00
2 796
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Але щось Антоніні здається, що нічого в нього не вийде.
12 Серп 2024 18:30
45 707
Катерина Городнича
«Антоніна»
Якщо ви були на Atlas Weekend цього року, то вам пощастило і ви не пропустили скандал. А ми пропустили. І тепер страждаємо.
25 Лип 2024 10:00
6 902
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду