«Фокус» опублікував новий рейтинг українських блогерів. Редакція хотіла зробити його не «зашкварним», але не вийшло

«Фокус» опублікував новий рейтинг українських блогерів. Редакція хотіла зробити його не «зашкварним», але не вийшло

До лонглісту потрапили колишні радники ОП, фанати Путіна, «втомлені від війни» та інші скандальні інфлюенсери.
«Фокус» опублікував новий рейтинг українських блогерів. Редакція хотіла зробити його не «зашкварним», але не вийшло
«Фокус» опублікував новий рейтинг українських блогерів. Редакція хотіла зробити його не «зашкварним», але не вийшло
19 Вер 2024
0
557

Ми з Антоніною любимо рейтинги за те, що в них завжди є до чого причепитися. От як у новому списку українських блогерів від видання «Фокус». 

Колеги вже робили подібний топ до повномасштабної війни, у 2021-му. Тоді до трійки найпопулярніших інтернет-інфлюенсерів серед читачів «Фокуса» потрапили Юлія ВербінецьБаба Даша (Дар’я Пазюк) та Анатолій Шарій. Так, Шарій. Так, у рейтингу українських блогерів. Здається, це було в минулому житті.

Як і минулого разу, в 2024-му колеги довірили долю рейтингу читачам. З їхніх заявок редакція сформувала довгий список із 200 кандидатур. 50 українських топблогерів визначиться в результаті онлайн-голосування, що триває на сайті «Фокуса» до 14 жовтня.

Цьогорічний лонгліст рейтингу нагадав нам із матінкою київський вокзал у годину пік. Кого тут тільки немає: військові, політики, бізнесмени, журналісти, артисти і навіть блогери — справжні, на фултаймі.

Топ блогерів-2024 від «Фокуса». Скрін із сайту

Популярність, згадки у ЗМІ, кількість підписників, — критерії відбору залишилися незмінними. Втім, з’явилися й нові. Перш за все — «підтримка України та Сил оборони». Здається, з людей у формі та громадських активістів у цьогорічному рейтингу можна зібрати окремий «культурний фронт». Це, зокрема, Денис Прокопенко (Редіс), Сергій Притула, Сергій Стерненко, Олександр Ярмак та десятки інших. До цих персоналій у нас з Антоніною нуль питань.

«Хто зрадник?»

А от із другим новим критерієм усе цікавіше. Колеги назвали його просто: «зашкварність». Щоправда, не пояснили конкретно, що воно таке, зате уточнили: якщо показник зависокий, дорога блогеру / блогерці до топу закрита. Що не завадило прослизнути до нього певним опініонмейкерам зі скандальним шлейфом.

От як Олександр Волошин. На початку повномасштабної війни блогер розповідав про вітчима в ЗСУ, долучався до благодійних ініціатив та допомагав купувати автівки для військових. Але після російського ракетного удару по «Охматдиту» в липні раптом заговорив про те, що «ми не вивозимо цю війну»

Через неоднозначні висловлювання Волошин потрапив до списку «Миротворця». Згодом блогер видалив попередні дописи із соцмереж та виїхав з України. Кілька тижнів тому він виклав у ютубі відео «Хто зрадник?», у якому категорично заявив: «Поки ця система при владі, повертатися на батьківщину я не збираюся».

Чи Анастасія Туркот (Умка). Так, це саме та блогерка, яка після російського удару по «Охматдиту» заговорила про те, що Україна «втомилася від війни», а українцям уже «не потрібні кордони 91-го». Після цього Туркот залетіла до зовсім іншого «топу» — на сайті «Миротворець», а також її запросили на велике інтерв’ю — до СБУ.

Анастасія Туркот (Умка)

А ще Анна Алхім (називала Путіна «красенем» ще до повномасштабного вторгнення та піарила «Слово пацана»), Тетяна «Корячка» Коряк (закликала «домовлятися» з Росією та відпочивала з «невиїзним» чоловіком на Балі), Софія Стужук (живе в Дубаї і називає себе «росіянкою»), Богдан «Буше» Шелудяк («жартував» про дівчат «на 10 із 10»)...

Згадувати про розлюдненого за «два-три тижні» Олексія Арестовича та головну по критиці головкомів Мар’яну Безуглу вже нема сил. Усі вони також є в довгому списку блогерів від «Фокуса». Якщо це не «зашкварність», тоді я вискочив не з тих конопель.

***

Про це та інше ми хотіли запитати в головного редактора «Фокуса» Олексія Газубея, однак на наші дзвінки та листи пан Олексій поки що не відповів. Будемо тримати вас у курсі.

Фото: tsn.ua, focus.ua

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Для любителів покритикувати зірок кордонів не існує. Ні географічних, ні особистих.
13 Вер 2024 13:30
4 132
«Антоніна»
До останнього часу Антоніна наївно вважала, що танцювальна музика – це те, під що вона гоцала на українських дискотеках у 90-х.
31 Серп 2024 15:00
728
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ми б уже й раді забути про Винника, але не дає спокою музичним продюсерам (а з ними й телевізійним) неприкаяна отара вовчиць, яким треба негайно призначити нового кумира.
30 Серп 2024 10:00
16 340
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Йшов 2024-й. Українці все ще вважали, що творчість може бути «поза політикою».
26 Серп 2024 17:00
7 486
Пилип Зконопель
«Антоніна»
День пройшов дарма, якщо в ньому не було жодного срачу про Klavdia Petrivna.
23 Серп 2024 10:00
2 798
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Але щось Антоніні здається, що нічого в нього не вийде.
12 Серп 2024 18:30
45 710
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду