Розслідування сторіччя: хто і куди призначив Аліну Гросу амбасадоркою української культури

Розслідування сторіччя: хто і куди призначив Аліну Гросу амбасадоркою української культури

Сумніви нас не підвели.
Розслідування сторіччя: хто і куди призначив Аліну Гросу амбасадоркою української культури
Розслідування сторіччя: хто і куди призначив Аліну Гросу амбасадоркою української культури
24 Вер 2024
0
5338

Проти ночі, після цілого дня обурення громадськості «новою дипломатичною посадою» Аліни Гросу, Міністерство закордонних справ України було змушене спростовувати новину:

«Нам не відомо, звідки з'явилася інформація про те, що співачка Аліна Гросу “отримала дипломатичну посаду в Нью-Йорку”. З огляду на резонанс цієї інформації у ЗМІ, мусимо офіційно роз'яснити, що Аліна Гросу не перебуває на жодних штатних чи позаштатних посадах у системі органів дипломатичної служби України щодо виконання дипломатичних або консульських функцій».

З радістю повідомляємо, що МЗС не відомо, а нам відомо. Ще вчора ми писали, що маємо серйозні сумніви щодо достовірності поширеної в наших ЗМІ інформації про «посаду» Аліни Гросу. І просили вас допомогти нам ідентифікувати посадову особу, яка оголосила про «призначення». 

І ми таки гуртом її знайшли!

Фігуранткою десятків публікацій в українських ЗМІ, «Головою з дипломатичних відносин між Америкою та іншими країнами ООН» (що само по собі є просто набором слів) виявилась пані Dr. Сіма Карєтная. В її резюме на одному із сайтів «любителів пригод на свіжому повітрі» вказано, що вона випускниця Long Island University School of Nursing, Brooklyn, NY. 

З ООН, судячи з тонни перебраних нами фотографій у соцмережах, її, цілком можливо, пов'язує екскурсія в залу засідань.

Насправді ж її посади і регалії є дійсними. Але в недержавній громадській організації під назвою «100 впливових жінок».

Ми тут в «Антоніні» теж можемо таку створити. Назвемо «Дві язикаті жінки». Записуйтесь в чергу, кого розглянути на посади офіційних амбасадорів української культури від нашої майбутньої НГОшки.

Але навіть і в такій конфігурації, навіть в неофіційній організації, навіть з вуст докторки Сіми Карєтної, ніде правди діти, про призначення мова не йшла. І навіть про весь Нью-Йорк мови не було. Пані Карєтная пише, що «виступила з ініціативою призначити Аліну Гросу» і «зробити її представницею України в колах мера Нью-Йорка». 

«Для мене велика честь нарешті познайомитися з невимовно талановитою, відомою та успішною потужною парою — співачкою Аліною Гросу та актором Романом Полянським. Коли мене попросили піднятися на сцену, я [...] поділилась своєю ініціативою висунути Аліну від України на призначення співголовою з питань культури у G100.

Нарешті я оголосила, що рекомендую співачку Аліну Гросу представляти українську культуру через музику в колі мера міста Нью-Йорк, а також губернатора штату Нью-Йорк. Її високий професіоналізм, а також вокальна та виконавська майстерність заслужили її звання, і ми впевнені, що вона представлятиме Україну та усі її скарби. Це був дивовижний вечір. Хай буде мир», — написала Карєтная.

«В колах» мера Аліна Гросу Україну і представила. Відвідавши його прийом, влаштований вдома.

Ну і додамо все ж таки декілька відтінків (ні, не сірого) триколорного.

Ось пані Сіма Карєтная так само завзято радіє «амбасадору» іншої культури:

А ось докторка Карєтная агітує брати участь в конкурсі від російськомовного радіо Нью-Йорку. 

А от вам зразу пояснення, що за конкурс, хто влаштовує і за чиєї підтримки. Тут навіть переклад не потрібний.

Але і це ще не все. Пані Доктор Сіма Карєтная, яка удостоїлась честі вчора потрапити на сторінки десятків українських ЗМІ (щоправда, без імені, але ми сьогодні, як бачите, виправляємо ситуацію), із великим захватом стає «головною героїнею» російського каналу RTVI. 

Ми написали пані Сімі з проханням прокоментувати «призначення Аліни Гросу» і ще розказати, як вони познайомилися зі співачкою. 

Ми отримали ось таке роз’яснення:

«Я дякую вам за ваш інтерес і запит.

Перш за все, дозвольте мені представитися. Я посол д-р Сіма Карєтная, голова США з питань дипломатії та переговорів у G100, а також посол з прав людини та сталого розвитку в Економічній і соціальній раді ООН. Я також сертифікований експерт із охорони здоров’я Всесвітньої організації охорони здоров’я та сертифікований менеджер біомедичних досліджень Гарвардського університету. Але досить про мене.

По-друге, я хотіла би прояснити дуже важливий факт. Жодного разу не було сказано, що Аліну Гросу призначили послом української культури. Цей титул є дипломатичним призначенням, яке вимагає від глав федеральних урядів як рідної країни Аліни (України), так і країни перебування (Сполучені Штати) втручатися у виконання відповідного протоколу.  

Проте мною було оголошено, що я номінувала Аліну Гросу на посаду офіційного представника української культури в Нью-Йорку, що є культурно-мистецьким призначенням, яке передбачає участь у культурно-мистецьких заходах, які проводяться та/або організовуються різними суб'єктами за підтримки обраних та призначених посадових осіб.

Таким чином, це надає офіційного характеру репрезентації певної культури окремою особою. Іншими словами, Аліна офіційно представлятиме українську культуру, виступаючи на заходах, які проводять та/або організовують обрані чи призначені посадові особи. Вона буде обличчям, голосом і персоною правильної і повноцінної репрезентації України в Нью-Йорку. 

Що спонукало мене до цього рішення, так це мій тривалий досвід розчарування та невдоволення. Я бачу, як люди зараз представляють українську культуру в Нью-Йорку неналежним чином, применшуючи цінність і значення української культури в цілому. Протягом багатьох років я була свідком поганого представлення деякими особами цієї культури. Є й ті, хто дезінформує аудиторію, називаючи себе посланцями української культури від мера, амбасадорами Харкова в Нью-Йорку (такої ролі немає — іноземні міста в Нью-Йорку не представляють), заслуженими артистами України тощо. 

Особливо коли вони такими не є. Це шахрайство. Моє розчарування спонукало мене шукати того, хто був би гідний не тільки з гордістю, світлом і честю представляти українську культуру, але й сприяти її зростанню та розквіту ще яскравіше та ширше. У моїй роботі трапляється, що мені доводиться перетинатися професійно з місцевими, державними, федеральними та міжнародними посадовцями, серед яких моя думка, м’яко кажучи, враховується.

Я знаю Аліну Гросу давно. Як людина, яка не лише займається професійною діяльністю, а й має певний музичний та культурний досвід, мені приємно бачити в людині повний пакет — виняткові вокальні, танцювальні, драматичні та духовні здібності — якості справжнього виконавця. Я побачила це в Аліні. У серпні я дізналася, що вона тут, у США, і не просто так, а бере активну участь у великому благодійному турі “Сила України”. Це неймовірно близька моєму серцю благодійна ініціатива.  

Я одразу вирішила, що Аліна — це та виконавиця, яка відновить цінність та автентичність, якою завжди була відома наша яскрава країна Україна. На це надзвичайно важливо звернути увагу, особливо зараз, коли Україна переживає тортури, каліцтва та спроби позбавлення суб'єктності. Після обговорення цієї ініціативи з місцевими високопоставленими урядовцями моя ініціатива отримала позитивну реакцію, яку я успішно оголосила на благодійному концерті “Сила України”, який відбувся у Брукліні, Нью-Йорк, у серпні»

Ми вдячні пані Сімі за оперативність відповідей, які лише підтвердили наші здогадки.

А ми тим часом продовжимо переповідати вам плітки. Точніше констатувати все те, що є у відкритому доступі в соціальних мережах.

На вже неодноразово згаданому прийомі мера Нью-Йорка, який пройшов у нього у дворі, пані Сіма, як кажуть фанати радянського кіна і морозива, «дружила домами» з усією родиною Аліни Гросу. Зокрема, потоваришувала і з її чоловіком, російським актором Романом Полянським.

Хоча пані Сіма в цілому персонально і професійно людина комунікабельна. І інтереси в неї, як ми бачимо, різнобічні.

Ось, наприклад, вона десь у коридорі перестріла колишнього президента США:

А ось сходила на презентацію книжки 50 Cent. Слава богу, хоч його нікуди не треба призначати.

Я вам так скажу, ми поки вивчали бурхливу діяльність пані Сіми Карєтної, дуже прикипіли до неї. Нам як таблоїду про таких людей писати — суцільне задоволення. Наша персонажка.

І головне ж, що ні в чому пані Сіма не збрехала! Вона дійсно є членкинею тієї організації, куди пропонує Аліну Гросу амбасадоркою української культури. Вона дійсно входить «до кола» мера Нью-Йорка, оскільки є активісткою Бруклінського кансіла — «райради» по-нашому. 

Але спустімося з небес на рідну землю. Бо ми тут заради вітчизняних медіа.

Хто перший запустив хвилю публікацій, ми не знаємо, але самі прочитали вперше на сайті «ТСН». Звідти ж були й обурені скрини від дописувачів соцмереж. Та що вже зараз шукати, всі молодці. Одні написали, накидавши рандомних слів у назву посади, інші без жодних сумнівів передрукували. 

Після нашого «розслідування» (всенощного гортання соцмереж) у нас з'явився «побічний ефект». Ми викрили, що Аліна Гросу знову разом зі своїм чоловіком, російським актором Романом Полянським. «ТСН. Гламур», зверніть увагу, бо вже все не так «чітко»!

 

Принаймні ця новина про Аліну Гросу точно правда.

Але кейс вийшов цікавий і показовий. 

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найдостойніша з найнеочікуваніших. Аліна Гросу.
23 Вер 2024 21:15
3 159
Пилип Зконопель
«Антоніна»
До лонглісту потрапили колишні радники ОП, фанати Путіна, «втомлені від війни» та інші скандальні інфлюенсери.
19 Вер 2024 15:40
1 459
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Для любителів покритикувати зірок кордонів не існує. Ні географічних, ні особистих.
13 Вер 2024 13:30
4 244
«Антоніна»
До останнього часу Антоніна наївно вважала, що танцювальна музика – це те, під що вона гоцала на українських дискотеках у 90-х.
31 Серп 2024 15:00
764
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ми б уже й раді забути про Винника, але не дає спокою музичним продюсерам (а з ними й телевізійним) неприкаяна отара вовчиць, яким треба негайно призначити нового кумира.
30 Серп 2024 10:00
16 386
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Йшов 2024-й. Українці все ще вважали, що творчість може бути «поза політикою».
26 Серп 2024 17:00
7 511
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду