Ґанста Ґетсбі 3. Таймлайн індустрії секс-насильства P. Diddy. Jay-Z — наступний?

Ґанста Ґетсбі 3. Таймлайн індустрії секс-насильства P. Diddy. Jay-Z — наступний?

Хіп-хоп-індустрія США для чайників. І які стосунки в неї із секс-індустрією. Спойлер — прямі і нероздільні.
Ґанста Ґетсбі 3. Таймлайн індустрії секс-насильства P. Diddy. Jay-Z — наступний?
Ґанста Ґетсбі 3. Таймлайн індустрії секс-насильства P. Diddy. Jay-Z — наступний?
7 Жов 2024
0
4249

Одразу перепросимо в тих, хто «з дитинства за хіпхоп», хто відрізняє Ліл Вейна від Ліл Пампа та Ліл Бейбі (всі імена реальні, але нагуглені й авторці мало про що говорять без Вікіпедії). А особливо вибачайте ті, хто вважає себе експертом в історії про вбивства Тупака Шакура і Ноторіуса Біга. Бо ми маємо потурбуватися про тих, хто в 90-ті слухав Олександра Пономарьова й Ірину Білик та все пропустив. 

І ще приберіть від екранів і моніторів музичних журналістів та експертів, будь ласка, бо вони нас проклянуть. Ми збираємось розказати ази для того, щоб у голові була не каша, а структура, бо на нас інформація та гучні імена сипатимуться ще років два. 

Американські юристи стверджують, що справа Пі Дідді опиниться в суді не раніше 2026 року. А до того йтиме слідство, збиратимуться свідки, жертви, нові позови і нові фігуранти звинувачень. Немає сумнівів також, що справа про секс-трафік та секс-насильство розростеться до звинувачень у наркотрафіку та замовних убивствах. Про це говорять уже зараз.

Про саму суть скандалу, оргії за участі селебритиз і арешт музичного магната, репера P.Diddy ми писали тут.

У другій частині циклу ми зібрали докупи свідчення того, що канадський попспівак Джастін Бібер є постраждалим від Пі Дідді та його оточення.

І нарешті ми дійшли висновку, що треба повернутися до витоків. Розказати, хто кому там кум-сват-брат в американській реп-тусі. Дуже спрощено.

Отже, ЕКСПЛЕЙНЕР.

Монтеккі та Капулетті

В сиву давнину, наприкінці 80-х років минулого сторіччя, в США шаленими темпами набирала популярність чорна музкультура — реп/хіп-хоп. У шоубізнесі утворилось дві впливові групи: East Сoast і West Сoast. Тобто центрами для продюсування нових репвиконавців стали Нью-Йорк (східне узбережжя США) та Лос-Анджелес (західне узбережжя США).

«Східняки» вважали себе родоначальниками галузі. «Західняки» в публічному просторі заявили про себе трохи пізніше і в текстах пісень та інтерв'ю активно «загризалися» до «східняків». Поступово основним іменем, яке асоціювалося зі східним репом (Нью-Йорк), стало ім'я Пі Дідді. На заході всім керував Шуґ Найт (це ім'я нам знадобиться пізніше, тому що він зараз теж коментує ситуацію, хоч сам уже давно сидить за ґратами).

В 1993 році Пі Дідді започаткував лейбл Bad Boy Record. Двома роками раніше, в 1991-му, в Каліфорнії Шуґ Найт разом з репером та продюсером Dr. Dre стали співзасновниками лейблу Death Row Records. 

Не занурюючись у подробиці, одразу перейдемо до того, що в 1996–1997 роках, після тривалих наїздів одне на одного в текстах пісень та інколи навіть стрілянини, в кожній з «реп-родин» було вбито по одному найперспективнішому виконавцю. Спочатку загинув артист «західняків» Тупак Шакур, а за рік за схожих обставин вбили «східного» репера Ноторіуса Біга. Такі собі Ромео і Джульєтта, після смерті яких два музичних угруповання домовились більше не сваритися. «Схід і захід разом», так би мовити.

Але, незважаючи на те, що публічно репери «берегами» вже не мірялись, бувало й писали спільні треки, але так чи інакше все одно належність до тієї чи іншої туси залишається для знавців очевидною. 

З Dr. Dre (Доктором Дре) (колишній «захід») уже 20 років тісно працюють 50 cent (Фіфті Цент), Емінем, Снуп Дог. 

З P. Diddy ж асоціювались інші імена. Не так артисти, підписані на його лейбл, як його друзі й колеги по індустрії розваг загалом. Наприклад, Jay-Z (Джей-Зі). Або R. Kelly (Р. Келлі).

Три репери, три жертви, три конспірології

У кожного зі щойно згаданих трьох реперів було по партнерці, яка передчасно померла. 

Р. Келлі та Алія

Р. Келлі — репер, який ще 5 років тому сів за ґрати за такими самими звинуваченнями, які зараз пред'явлено Дідді, — сексуальне насилля, статеві зв'язки з неповнолітніми. Його перший скандал здійнявся, коли в середині 90-х він почав продюсувати юну співачку Алію, якій на момент знайомства з ним було 13.

А за два роки, коли їй виповнилося 15, стало відомо, що вони побралися (подейкують, що через вагітність співачки). Батьки Алії вимушені були добиватися скасування шлюбу, оскільки це, по-перше, незаконно — одружуватися з неповнолітніми без згоди батьків. А, по-друге, шлюб був укладений за підробними документами, де зазначалося, що Алії 18.

Алія припинила співпрацю з Р. Келлі, почала працювати з Тімбалендом і вже до початку 2000-х злетіла до небачених висот, отримала неофіційний статус «принцеси R'n'B» та увагу десятків впливових чоловіків. Серед них був і Джей-Зі.

Також вона мала репутацію зірки, яка стоїть на порозі недосяжного для інших рівня популярності.

Тобто ще кілька років, і вона посіла би той трон, на якому зараз беззаперечно перебуває Бейонсе. 

Тодішній бойфренд Алії (і на той момент бізнес-партнер Джей-Зі) Дейм Даш зараз, через 20 років після тих подій, стверджує, що Джей-Зі хотів для себе такої медіакартинки — музичне подружжя «король і королева сцени».

Алія підходила якнайкраще під цей статус, але стосунків із Джей-Зі вона не хотіла.

В серпні 2001 року, після зйомок кліпу, її непритомну посадили на приватний літак, який розбився через кілька хвилин після злету. 

R'n'B-«трон» вирушив у напрямку Бейонсе.

Після смерті Алії Джей-Зі записав спільний альбом з Р. Келлі, навколо якого продовжували витися чутки про зв'язки з неповнолітніми. Але він лишався суперзіркою аж до 2018-го, коли зібралися кілька його жертв і наважилися довести діло до суду.

Кейс з Алією тоді став одним із найвагоміших доказів. Просто через те, що його навіть не потрібно було доводити — він був публічним, усі знали, всі бачили, але репер лишався рукоподатним після того ще більше 20 років.

В цей же час, на початку 2000-х, ще один друг Джея-Зі та Р. Келлі — Пі Дідді — започаткував свої «білі вечірки» для бомонду, обов'язковим додатком до яких стали «freak-offs», де гостей накачували наркотою і змушували до участі в оргіях.

Джей-Зі вже тоді стає відомим і як бізнес-партнер засновника Bad Boy Records, і як його близький друг.

Джей-Зі та Кейті Вайт

У 2011 році Бейонсе оголошує про свою першу вагітність, а за кілька днів у віці 28 років раптово помирає від аневризми така собі Кейті Вайт. Голлівудська піарниця, про яку на той момент уже років два як говорили, що вона — коханка Джей-Зі.

У пресу потрапили свідчення про те, що за два дні до смерті Кейті мала розмову з одним із таблоїдів і планувала розповісти журналістці про свої стосунки з репером. 

У 2024-му журналістка підтвердила чутки про заплановане на той момент інтерв'ю.

 

Пі Дідді та Кім Портер

Багаторічна партнерка Дідді, Кім Портер, яка народила йому трьох дітей, несподівано померла у 2018 році від пневмонії. Їй було 47, до пандемії ковіду залишалося ще 2 роки, і смерть здорової жінки в такому віці від такої хвороби викликала багато питань.

На той час Дідді вже давно був в офіційних стосунках з іншою жінкою (співачкою Кассі — про неї ми розповідали в першій серії циклу, з її заяви про насилля почала розкручуватися справа Дідді).

Після смерті Кім Портер друзі опублікували її щоденник. В ньому — прямі свідчення проти Дідді, розповідь про оргії, згадки про насилля, про участь в оргіях неповнолітніх, названі медійні імена учасників оргій.

Справжність щоденника довести неможливо, але достовірність інформації в ньому ніхто вже сумніву не піддає, адже поступово всі факти й натяки з того тексту підтверджуються або прямо, або опосередковано.

Глашатаї конспірологій

Ефіри західних медіа нині забиті різними інтерв'ю з кількома людьми, які методично і послідовно натякають, говорять і подекуди кричать про прямий зв'язок злочинів Дідді й участь у них Джея-Зі.

Ягуар Райт, колишня беквокалістка Джея-Зі, вже декілька років розповідає про насилля за лаштунками реп-індустрії, прямо звинувачуючи обох музичних магнатів.

І тільки зараз, після арешту Дідді, її перестали вважати божевільною і кличуть на ефіри до поважних телешоу.

У них вона розповідає, що в 90-х була секс-працівницею і не раз брала участь у freak-offs. Спочатку в статусі найманої працівниці, а згодом, коли розпочалася вже її вокальна кар'єра, і як гостя.

За її словами, в таємних вечірках брали участь три категорії людей: перша — зірки шоубізнесу, друга — юні таланти, які сподівалися на допомогу в майбутній кар'єрі, третя — наймані секс-працівники і працівниці. От саме друга категорія — постраждалі. Саме їх накачували наркотиками — спеціальним коктейлем (Ягуар навіть рецептом у своїх інтерв'ю ділиться). Далі їх ґвалтували, причому не обов'язково поважні гості, це могли бути саме секс-працівники, яких для цього і наймали. Гості могли просто «насолоджуватися» живим порно. 

Ягуар Райт наполягає, що всі три смерті (Алія, Кейті Вайт і Кім Портер) — вбивства. І що влаштували та замовили їх Пі Дідді та Джей-Зі.

Вона не єдина, хто про це каже. Багато хто зараз піднімає питання ексгумації тіла Кім Портер для того, щоби ще раз перевірити природу «пневмонії» колишньої Дідді.

Західна преса також зараз займається аналізом старих чуток про зв'язки Джея-Зі з неповнолітніми, адже те, що колись залишалося балачками на рівні чуток, може виявитися правдою. Доведено кейсом Дідді.

Так що там із Джеєм-Зі?

Сам Джей-Зі з моменту початку проблем у його близького друга Дідді просто зник з радарів. Його не видно й не чути. Новий альбом Бейонсе, який за логікою вони мали би з весни активно промотувати, розкручується самопливом — без інтерв'ю, участі в телевізійних ефірах та івентів. Навесні Джей-Зі навіть скасував урочистий бранч, присвячений одній із музичних премій. До цього він влаштовував його щорічно.

Репер Фіфті Цент, який славиться багаторічним тролінгом Джея-Зі, у своєму інстаграмі не пройшов повз і постібався з нього на повну:

«Хтось бачив Джея? Пафф каже, що він не бере слухавку».

«Джей пішов у зимову сплячку і не збирається виходити, аж поки вся ця фігня з Паффом не скінчиться. Ані бранчу, ані ланчу, ані вечері».

А поки репери з іншого «берега» веселяться через те, що не мали таких тісних стосунків із Дідді і завдяки цьому можуть не панікувати через можливі викриття, слідчі вже заявили, що мають на руках 120 підтверджених кейсів насилля і зґвалтувань на вечірках Дідді. Також прозвучало й те, що після ретельного розслідування вони не виключають, що звинувачення будуть висунуті й іншим особам. Не тільки Шону Дідді Комбсу.

Преса ж знову обговорює дотичність музичних магнатів до смертей Тупака Шакура, Алії, Кейті Вайт та Кім Паркер. А численні інсайдери наголошують на тому, що секс-індустрія та насилля завжди були частиною шоубізнесу, і Дідді не є засновником формату freak-offs. Це відбувалося завжди. Дідді лише став наступним «відповідальним за організацію івентів».

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Дуже незвичний копірайтер цього разу був у музикантів.
04 Жов 2024 11:30
1 101
Катерина Городнича
«Антоніна»
Схоже, що в нас з'явилася нова рубрика. Тому що розказати про скандал Шона Дідді Комбса в одному тексті нереально. Тим більше, що на нас чекають постійні оновлення і приголомшливі викриття.
01 Жов 2024 11:00
9 123
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Ну а ми з Антоніною зустрічали Надю біля водонапірної вежі та наспівували пісню про GPT-чат
28 Вер 2024 14:00
953
Катерина Городнича
«Антоніна»
В Голлівуді несеться. Здається, скоро ми матимем хвилю викриттів, не гіршу за ту, яка здійнялася після звинувачення Гарві Вайнштайна.
26 Вер 2024 12:00
18 015
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найдостойніша з найнеочікуваніших. Аліна Гросу.
23 Вер 2024 21:15
4 095
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду