Чому медіа повинні припинити писати про відомих українських співачок

Чому медіа повинні припинити писати про відомих українських співачок

І про співаків теж.
Чому медіа повинні припинити писати про відомих українських співачок
Чому медіа повинні припинити писати про відомих українських співачок
15 Жов 2024
0
372

Ми в «Антоніні» добре знаємо, що ніхто нічого не припинить, але ніхто нам не заборонить черговий раз пообурюватися. 

Ви, напевне, помітили тенденцію: якщо в заголовку йдеться про відому, приміром, співачку, то з великою імовірністю в самому матеріалі вам розповідатимуть про ноунейма. Або, в кращому разі, людину, яку ви згадаєте за якимись епізодичними успіхами або відомістю в дуже вузьких колах. 

Проте, якщо в заголовку написати «Оксана Стефанчук похизувалася новою кицькою в інстаграмі», то хіба ви клікнете на таке занудство? А ось якщо це зробить відома акторка, то ж інша справа. Зазвичай такі матеріали або розчаровують (бо в читачів з'являється відчуття, що їх пошили в дурні), або викликають іронію. Але клікбейт — він такий.

 

Ще одна тенденція — наголошувати на українськості людини, коли це не потрібно. «Українська співачка Тіна Кароль», «український телеведучий Тімур Мірошниченко». Часто люди самі так представляються і навіть підписуються в інстаграмі чи деінде. Навіщо? Ви бачили, щоб в якомусь британському шоу Джоан Роулінг оголошували чи титрували як «британську письменницю». 

Зрозуміло, якщо це якесь «Євробачення» чи інша міжнародна подія, в якій беруть участь представники різних країн. Тоді наголосити про національність логічно. Але коли йдеться про ситуації всередині країни і про людей справді відомих, оце «українська» чи «український» починає викликати питання. Навіть є думка, що це постколоніальна звичка. Мовляв, якщо співак російський, то всі і так його знають. А як український, то треба якось вже окреслювати.

Погугліть, приміром, «российский певец Филипп Киркоров» — і ви знайдете хіба новини, в яких ідеться про його контакти з іншими країнами. 

Ну а якщо повернутися до «відомих людей» у заголовках, то тут питання яєць і курки. Недавно вашій Антоніні на пошту прийшов мейл із заголовком «Відома українська співачка вийшла заміж і вперше показала свого чоловіка». Знаменитість звати Інесса Грицаєнко. Знаєте таку?

Лист прийшов з її ж електронної пошти і був типовим запрошенням опублікувати про це новину. І колеги опублікували. Думаю, ви здогадуєтеся, з якими заголовками. 

Колегам же нагадую, що ще на першому-другому курсі журфаків нам із вами розповідають, що коли людина відома, то немає сенсу на цьому наголошувати. А якщо невідома, то наголошувати нема на чому. 

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Джей-Зі та Бейонсе відчайдушно намагаються рятувати свою репутацію.
14 Жов 2024 12:00
1 071
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хіп-хоп-індустрія США для чайників. І які стосунки в неї із секс-індустрією. Спойлер — прямі і нероздільні.
07 Жов 2024 19:40
5 311
Катерина Городнича
«Антоніна»
Дуже незвичний копірайтер цього разу був у музикантів.
04 Жов 2024 11:30
1 214
Катерина Городнича
«Антоніна»
Схоже, що в нас з'явилася нова рубрика. Тому що розказати про скандал Шона Дідді Комбса в одному тексті нереально. Тим більше, що на нас чекають постійні оновлення і приголомшливі викриття.
01 Жов 2024 11:00
9 531
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Ну а ми з Антоніною зустрічали Надю біля водонапірної вежі та наспівували пісню про GPT-чат
28 Вер 2024 14:00
983
Катерина Городнича
«Антоніна»
В Голлівуді несеться. Здається, скоро ми матимем хвилю викриттів, не гіршу за ту, яка здійнялася після звинувачення Гарві Вайнштайна.
26 Вер 2024 12:00
18 619
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду