Як Кетрін Гепберн не впізнала Філа Донаг'ю. Та інші історії з життя світової легенди жанру токшоу

Як Кетрін Гепберн не впізнала Філа Донаг'ю. Та інші історії з життя світової легенди жанру токшоу

Як напередодні інтернет-простір був сповнений спогадів про Алена Делона, так нині світ проводжає знаменитого телеведучого.
Як Кетрін Гепберн не впізнала Філа Донаг'ю. Та інші історії з життя світової легенди жанру токшоу
Як Кетрін Гепберн не впізнала Філа Донаг'ю. Та інші історії з життя світової легенди жанру токшоу
19 Серп 2024
0
1637

Про смерть Філа Донаг'ю пишуть усі світові медіа, його згадують у соцмережах. Ми зібрали для вас найцікавіші згадки про нього і курйози під час його інтерв'ю.

Білий дім присвятив пам'яті легенди телебачення окремий пост в Х, заразом нагадавши доданим фото момент, коли у травні 2024 року президент США Джо Байден нагородив Філа Донаг'ю президентською медаллю Свободи.

За три десятки років на телебаченні у Філа було немало доленосних інтерв'ю. Але одне з них, у 1977 році, змінило його життя. Тоді до нього в студію прийшла акторка Марло Томас. І це було кохання з першого погляду і до останнього подиху. На початку Донаг'ю збентежився, бо надто близько сів до гості, перекривши її камеру. А вже до кінця інтерв'ю вони трималися за руки і Марло розповідала йому, що будь-яка жінка, яка була би поруч із ним, — найщасливіша на світі.

Вони одружилися в 1980 році і разом виховували дітей від попередніх шлюбів.

Ім'я Філа Донаг'ю стало відоме й на території СРСР. У другій половині 80-х років минулого століття відбувся ефір, з якого пішов відомий мем. Це був телеміст «Бостон — Москва». Жінка в студії Філа Донаг'ю спитала в московської аудиторії, яку модерував Володимир Познер, чи є в Радянському Союзі реклама, яка зав'язана на темі сексу. На що з Москви повідомили, що «В СРСР сексу немає».

У 1987 році на інтерв'ю до Донаг'ю прийшов Дональд Трамп. Він випустив біографічну книжку, тож журналіст мав до нього питання. А почав він з того, що після прочитання фоліанту батько Дональда Трампа здався Філу значно симпатичнішою людиною, ніж сам Дональд. На той момент майбутній президент США відповів, що у ведучого хороший смак, а його батько — хороший хлопець.

Смішна історія сталася в 1991 році, коли Донаг'ю записував розмову з легендою Голлівуду, акторкою Кетрін Гепберн. У неї, як і в Трампа, саме вийшла книжка про її життя. Філ попросив її підписати для нього екземпляр, а вона спитала, чи купив він цю книжку за гроші. Ведучий чесно зізнався, що йому прислав її видавець. Кетрін це не сподобалось.

«То що, ніяких автографів?» — пожартував Донаг'ю. «Ні, ніяких автографів», — відповіла кінозірка. Тоді журналіст перевірив, скільки коштує книга, з'ясувалося, що 25 доларів. Він пообіцяв авторці заплатити за свій примірник. А вона одразу ж погодилась підписати. Філ здивувався, що вона не дочекалася транзакції. Але Гепберн ще не закінчила на цьому. Вона спитала, як його звати. В обох було прекрасне почуття гумору, тож весь діалог скидався на смішний тролінг старих друзів. 

«— Ви поняття не маєте, хто я?

— Ні.

— Ви ж розумієте, наскільки це образливо? Моя гордість не дозволяє мені сказати своє ім'я. 24 роки на телебаченні! А ви мене не знаєте. Ви зовсім не дивитесь телевізор?

— Я взагалі нічого не дивлюсь.

— Ну добре. Я — Філ Донаг'ю.

— Та не може бути! Я бачила вас кілька разів».

В якийсь момент Філ Донаг'ю перетворився з інтерв'юера на гостя інтерв'ю. Топінтерв'юер Британії Пірс Морган, згадуючи у своєму пості про Донаг'ю, пише, що не дарма працював колись на CNN, бо зміг тоді поговорити з Донаг'ю.

Програма Моргана на CNN мала низькі рейтинги через те, що британець був не в контексті американських настроїв. Її швидко закрили, але зустрітися в ефірі з гуру формату токшоу Пірс встиг.

Філ Донаг'ю залишиться назавжди в історії телебачення та журналістики. 

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Законна дружина Ницо Потворно не проти.
12 Вер 2024 21:40
968
Катерина Городнича
«Антоніна»
Дуже мало таких медіа, які не звернули би увагу на інстаграм-пост Тейлор Свіфт на підтримку Камали Гарріс. Чому?
11 Вер 2024 16:20
905
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Валерій Залужний – постать, про яку потрібно писати книжки. Але, можливо, не такі.
05 Вер 2024 22:15
988
Катерина Городнича
«Антоніна»
В інстаграмі телеканалу «1+1» в перший день нового навчального року смм-ники запостили шкільні фотографії своїх ведучих. Одного в коментарях і досі не впізнали.
04 Вер 2024 11:30
1 355
Катерина Городнича
«Антоніна»
Восени люди ходять у ліс по гриби, а ми — в соцмережі по дотепні дописи про актуальне.
03 Вер 2024 20:50
4 151
Пилип Зконопель
«Антоніна»
І куди він передасть гонорар.
27 Серп 2024 16:30
1 102
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду