Наталья Соколенко обвиняет «РБК-Украина», УНИАН и ZAXID.NET в «джинсе»

Наталья Соколенко обвиняет «РБК-Украина», УНИАН и ZAXID.NET в «джинсе»

Журналистка и член правления партии «Демократический альянс» Наталья Соколенко заподозрила крупные украинские информационные ресурсы в публикации проплаченного заказного материала от киевского ЖЕКа. В своем «Фейсбуке» Соколенко обвинила «РБК-Украина
Наталья Соколенко обвиняет «РБК-Украина», УНИАН и ZAXID.NET в «джинсе»
Наталья Соколенко обвиняет «РБК-Украина», УНИАН и ZAXID.NET в «джинсе»
1 Серп 2015
0
4844

Журналистка и член правления партии «Демократический альянс» Наталья Соколенко заподозрила крупные украинские информационные ресурсы в публикации проплаченного заказного материала от киевского ЖЕКа.

В своем «Фейсбуке» Соколенко обвинила «РБК-Украина», УНИАН и ZAXID.NET в нарушении журналистских стандартов и потребовала исправить опубликованные материалы.  

«В країні біда з журналістами!  пишет Наталья. Загальнонаціональні видання почали розміщувати джинсу від ЖЕКу. РБК-Україна, УНІАН та zahid.net розмістили джинсу від київського ЖЕКу не запитали точку зору другої сторони БЕЗ ДОТРИМАННЯ ЕЛЕМЕНТАРНОГО СТАНДАРТУ БАЛАНСУ ДУМОК.

Суть справи депутат Київради Василь Гацько з мешканцями з трьох будинків їхніми співвласниками прийшов до ЖЕКу з одним проханням – виконати ст.5 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» – «Співвласники мають право на вільний доступ до технічної документації». Начальник ЖЕКу втік, за ним всі інші жеківські працівники. Василь Гацько та мешканці будинків залишилися. У них там МАЙДАН переночували у приміщенні ЖЕКу, носять їжу ну, все інше ви можете уявити».

В комментарии под постом одним из первых Соколенко ответил шеф-редактор ZAXID.NET Олег Онысько:

«Це не «джинса», і на Вашому місці я не розкидався б такими звинуваченнями. Редактор Роман Ганкевич, сподіваюсь, сам пояснить, чому опублікував цю новину з РБК, а Вам, Наталю, і Василю можу тільки порадити активніше і вчасно інформувати ЗМІ про свої дії і мотиви тоді не буде таких прикрих випадків. Якщо у тому ЖЕКу почався міні-Майдан будьте певні, про це теж напишуть.

Це не стаття, це оперативна новинна замітка, хоча згоден, що оціночне судження адміністрації ЖЕКу там було зайве. Блог Гацька з'явився через кілька годин після публікації цієї замітки. Зараз її автор Роман Ганкевич зробить і опублікує для балансу новину з точкою зору Гацька. Але я просив би Вас, Наталю, не розкидатись звинуваченнями у «джинсі», навіть якщо журналісти не зовсім якісно виконали свою роботу. З тим же успіхом я можу почати фантазувати з приводу прихованих мотивів захоплення вашими активістами одного із сотень київських ЖЕКів».

Выпускающий редактор ZAXID.NET Роман Ганкевич, в свою очередь, признал, что не до конца разобрался в ситуации и поспешил опубликовать новость:

«Ніхто у zaxid.net джинси не розміщав. Особисто я, побачивши вчора цю новину на одному з новинних ресурсів, не до кінця розібрався у ситуації і, зізнаюся, подав матеріал однобоко. Після ознайомлення з деталями справи і аргументами сторін дійшов до висновку, що вартує поінформувати людей про правдиві причини протестної акції у голосієвському ЖЕКу».

Журналист «Наші гроші» Алексей Шалайский также высказал мнение, что такой материал был опубликован на ZAXID.NET не по заказу, а по неосторожности. А вот к «Униану» и «РБК-Украина» есть вопросы:

«Карочє, так вийшло, що джинсу опублікували безплатно-) Ну, буде редактор знати, що РБК джинсу регулярно публікує. Про Уніан взагалі мовчу. Редактор стрічки, певно, подумав, що це комунальний ЖЕК, а не приватна шарага».

Но тут стоит уточнить, что УНИАН также взял эту новость с «РБК-Украина». 

Главный редактор «РБК Украина» Антон Подлуцкий в письменном комментарии «Детектор медіа» отметил: «Ми відкриті для коментаря Гацька. Новина відрізняється від класичної замітки оперативністю та можливістю постійного розвитку теми. Коментарі колег не коментую».

Фото: facebook.com

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
«Детектор медіа»
Зміни, про які було оголошено на щорічній конференції F8 у Каліфорнії, роблять для користувачів сервісу групи основною частиною спілкування в соцмережі.
01 Трав 2019 13:42
2 785
ДУСЯ
Журналист Осман Пашаев написал пост  том, что оба канала иновещания в Украине – совершенно равнозначны: «Недавно Александр Ткаченко пристыдил Юрій Стець за государственное иновещание. Один делает Ukraine Today второй - Ukraine Tomorrow. Панове, чтоб
27 Жов 2015 17:42
5 216
ДУСЯ
Ведущий кулинарного шоу «МастерШеф» на СТБ Эктор Хименес-Браво выложил в Instagram фото своей мамы. «Моя мама ужасно любит йогу, – похвастался кулинар-телеведущий. – Для неё это самая важная часть дня! А каким спортом занимаетесь вы?. Что ж, нужно
27 Жов 2015 16:32
4 635
ДУСЯ
Люблю, когда люди с юмором и умеренной простотой относятся к собственной персоне. Живой пример – ведущий шоу экстремальных путешествий «Світ навиворіт» Дмитрий Комаров. Недавно он поделился в соцсетях фотографией из одного таблоида, в котором фамилию
27 Жов 2015 11:21
2 560
ДУСЯ
Вчера в Украине прошли выборы в местные органы власти. И, конечно, еще со вчерашнего дня в Интернете начались бурные обсуждения текущего голосования, прогнозов его результатов, данных различных экзит-поллов и т.п. Многие медийщики, дабы не переживать
26 Жов 2015 19:35
7 540
ДУСЯ
В то время, пока возбужденные толпы пользователей соцсетей наперебой радуются, ругаются и скорбят по поводу выборов, ведущий «Надзвичайних новин» Константин Стогний впал в ностальгическую задумчивость. На своей страничке в «Фейсбуке» он опубликовал с
26 Жов 2015 17:27
4 776
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду