Майкл Щур продолжает освещать жизнь в армии онлайн (ФОТО)

Майкл Щур продолжает освещать жизнь в армии онлайн (ФОТО)

Уже две недели страна с замиранием сердца следит за похождениями бравого солдата Майкла Щура в армии. Каждый день в своем «Фейсбуке» телеведущий публикует отчеты о солдатском быте. Благодаря этому мы уже узнали, что одной из самых больших проблем в у
Майкл Щур продолжает освещать жизнь в армии онлайн (ФОТО)
Майкл Щур продолжает освещать жизнь в армии онлайн (ФОТО)
13 Серп 2015
0
4350

Уже две недели страна с замиранием сердца следит за похождениями бравого солдата Майкла Щура в армии. Каждый день в своем «Фейсбуке» телеведущий публикует отчеты о солдатском быте. Благодаря этому мы уже узнали, что одной из самых больших проблем в учебной части является, как ни странно, не питание, а очереди в столовую.

Вчера, в свой 14 день пребывания на службе, Майкл обратил внимание на еще две существенные проблемы – нехватка форм и грибок на подушках:

«Сьогодні приїжджало Громадське. Писали інтерв'ю з Олегом Мікацом.

Говорили серед іншого про те, що солдатам на навчанні потрібні два комплекти форми. Він сказав, що не може дати два комплекти, бо за нормами – 1 комплект раз на півроку. Якщо дасть більше (навіть якщо два комплекти одразу на рік), то це вже порушення і причина для службових перевірок і всякого такого. Того, хто придумав цю норму, треба одягнути в його бріоні на півроку і змусити ввечері його прати, ніч сушити, щоб зранку знову можна було одягнути. Або ходити весь тиждень і старатись не звертати увагу на сморід. Ясно, що хто має гроші – купує собі другу форму сам. А хто не має? Ну то таке. Може перепишуть норми.

І ще – дякую громадському, що привезли журнали. Вони вже пройшли тут багато рук. Читати хоче багато солдатів.

Штани

Штани відніс у майстерню. Виявилось, що вона тут є. Ремонтують українську форму безкоштовно. Заніс о 14-й, забрав о 17-й. Зашито ідеально. Приємна жіночка у майстерні (забув спитати ім'я) розповіла, що штани з такою проблемою, як у мене (діркою між ногами) їй приносять найчастіше.

Кімната

А ще я вам сфотографував кімнату, в якій ми живемо, тумбочку, в яких наші речі і табуретку, на якій наші речі лежать.

А ще є подушка. На якій грибок. Який не видно на чорній подушці, але добре видно на білій наволочці. Подушка набита чимось типу обрізків товстої тканини. Це на дотик. Чим насправді – не знаю.

Вечеря: знову черга

Прийшли о 19:31 під їдальню, я сів їсти о 19:58. Стояв десь ближче до кінця роти. Вийшов з їдальні о 20:13. Поговорив з черговими. Вони кажуть, що, коли всі роти приходять їсти в їдальню, то найважче уникнути черги. Черги немає, коли якась рота їсть на полігоні між стрільбами. Тоді легше.

Фінанси

Нам тут почали видавати і оформляти картки зарплатні.

Але ніхто толком не може пояснити, кому і скільки заплатять. Ситуацію ускладнює те, що багато хто пробув кілька днів (як я) на одному полігоні, а потім потрапив у Десну.

Чи може хтось або пояснити в коментарях, або скинути, де вже пояснено, скільки мають платити мобілізованому за один день? (Чи місяць).

Дякую.

Це все. Завтра підйом о 4-й ранку. Спішу лягти спати.

Добраніч

Прочитано офіцером по роботі з особовим складом (прізвище приховано) Деснянського гарнізону. До публікації дозволено».

За эти две недели Майкл Щур все же наибольшее внимание уделил еде – фотографии с солдатской столовой появляются практически в каждом посте. Как объясняет сам Майкл, поесть он любит и на качество питания в армии не жалуется.

Напомню, ранее ведущий программы «Утеодин» на телеканале «UA:Перший» Майкл Щур принял решение идти в армию, чему предшествовала паника фанатов и коллег. Однако журналист не поддался на уговоры и заявил, что в армии сможет быть не менее полезным для страны. С первого же дня Щур, как и обещал, начал вести свой солдатский дневник, в котором пытается объективно освещать теперешнюю ситуацию в украинской армии.

Дуся

Фото: facebook.com

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
«Детектор медіа»
Зміни, про які було оголошено на щорічній конференції F8 у Каліфорнії, роблять для користувачів сервісу групи основною частиною спілкування в соцмережі.
01 Трав 2019 13:42
2 789
ДУСЯ
Журналист Осман Пашаев написал пост  том, что оба канала иновещания в Украине – совершенно равнозначны: «Недавно Александр Ткаченко пристыдил Юрій Стець за государственное иновещание. Один делает Ukraine Today второй - Ukraine Tomorrow. Панове, чтоб
27 Жов 2015 17:42
5 223
ДУСЯ
Ведущий кулинарного шоу «МастерШеф» на СТБ Эктор Хименес-Браво выложил в Instagram фото своей мамы. «Моя мама ужасно любит йогу, – похвастался кулинар-телеведущий. – Для неё это самая важная часть дня! А каким спортом занимаетесь вы?. Что ж, нужно
27 Жов 2015 16:32
4 643
ДУСЯ
Люблю, когда люди с юмором и умеренной простотой относятся к собственной персоне. Живой пример – ведущий шоу экстремальных путешествий «Світ навиворіт» Дмитрий Комаров. Недавно он поделился в соцсетях фотографией из одного таблоида, в котором фамилию
27 Жов 2015 11:21
2 562
ДУСЯ
Вчера в Украине прошли выборы в местные органы власти. И, конечно, еще со вчерашнего дня в Интернете начались бурные обсуждения текущего голосования, прогнозов его результатов, данных различных экзит-поллов и т.п. Многие медийщики, дабы не переживать
26 Жов 2015 19:35
7 542
ДУСЯ
В то время, пока возбужденные толпы пользователей соцсетей наперебой радуются, ругаются и скорбят по поводу выборов, ведущий «Надзвичайних новин» Константин Стогний впал в ностальгическую задумчивость. На своей страничке в «Фейсбуке» он опубликовал с
26 Жов 2015 17:27
4 780
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду