«Просили передать, шо ви — падлюка». Христина Соловій назвала «дурами» співачок, які не їздять на фронт

«Просили передать, шо ви — падлюка». Христина Соловій назвала «дурами» співачок, які не їздять на фронт

Для критиків Христини окремо зазначимо, що одягнена вона була пристойно.
«Просили передать, шо ви — падлюка». Христина Соловій назвала «дурами» співачок, які не їздять на фронт
«Просили передать, шо ви — падлюка». Христина Соловій назвала «дурами» співачок, які не їздять на фронт
26 Жов 2023
0
2718

Було діло на брифінгу від «Культурного десанту», присвяченому культурній та психологічній підтримці військових. Почалося з того, що хтось із журналістів попросив військового і керівника «десанту» Олександра Ремеза розповісти, хто з зірок відмовлявся їхати на фронт. Ясна річ, колеги хотіли продовження колотнечі з Тіною Кароль. 

Бо, нагадаю, раніше засновник «Культурного десанту», співак і військовий Коля Серга, в інтерв’ю на ютуб-каналі «Ґрунт» заявив, що співачка кілька разів обіцяла поїхати, але згодом відмовлялася: 

«Вона за день постійно з'їжджала, відмовлялася. Ну, їй страшно було. І я розумію, що в неї знаходилися якісь причини, але базова — просто страх»

Також він сказав, що так робить не лише Кароль, але імен не назвав. Згодом музикант Саша Чемеров в інтерв’ю Аліні Доротюк це підтвердив і сказав, що «поморозився» ще й Антон Вельбой. 

На брифінгу Ремез делікатно з цього питання «з’їхав», але Соловій негайно перехопила ініціативу:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Христина Соловій (@soloviyka)

«Як завжди, мені випадає щось коментувати про цих людей. Як правило, я цього не роблю. Але, якщо йдеться про цих співачок, яких ми маємо на увазі, я не можу нічого сказати окрім того, що вони просто дури. Я би розвинула цю думку таким чином, що з'явилося дуже багато перевзуванців та пристосуванців. Перевзуванок та пристосуванок. 

І всі вони дуже навчилися існувати в неіснуючій інфраструктурі українського шоубізу і розуміють, як легко можна впливати на аудиторію. Як просто можна, ще вчора будучи бажаним артистом в Росії, сьогодні записати цілу низку пісень українською мовою чи переінакшити тексти українських поетів і примазатися до свідомого українства.

І такі люди, маючи ще один важливий інструмент — маючи популярність, авторитет та соціальний капітал, вони не їдуть на фронт. Тому що вони дури».

За словами «переінакшити тексти українських поетів і примазатися до свідомого українства» явно вгадується Настя Каменських та її спільний з Артемом Пивоваровим трек «Там у тополі». Його, зокрема, критикували за змінені слова Павла Тичини. 

Із самою думкою Христини складно не погодитися, але, як на мене, форму співачка обрала, м’яко кажучи, дитячу. Хочеться тепер почути заяви опоненток із фразами типу: «Самааа дуууура». Менше з тим, страшенно цікаво знову спостерігати, як знаменитості спочатку скаржаться на хейт і цькування, а потім самі ж до нього вдаються. 

Це вже не перший випад Христини Соловій на адресу Тіни Кароль. На початку року в інтерв’ю виданню «Слух» вона критикувала колегу за російськомовний репертуар і сказала, що її пісні не могли на неї вплинути:

«Два альбоми україномовні крутезні записала Ані Лорак. З дуже важливими піснями. В цьому списку ніколи не було і не буде Тіни Кароль. Пам’ятаєш, я на “Голосі” сказала, що піду з проєкту (якщо її поставлять у команду до Тіни. Ред.), тому що я ніколи не хочу співати російську попсу.

Навіть попри те, що Ані Лорак звалила в Рашку і все просто перекреслила, в неї є ці два україномовні альбоми. У Тіни Кароль я не пам’ятаю жодної пісні, яка би на мене вплинула. Україномовної пісні. Всі її найпопулярніші релізи — це російська музика», — сказала Соловій.

У відповідь на це Кароль запостила уривок з цього інтерв’ю з іронічним написом «Все буде добре». 

«Дружба» між цими співачками, в принципі, відома вже давно. Тому дивуватися нічому. Лише можна спостерігати одну цікаву штуку. Христину Соловій усе частіше критикують саме за попсовість її треків. Нашумілому музичному відео «Юність», де вона знялася із Сергієм Жаданом, теж часто закидали банальність, затяганість прийомів та невигадливу експлуатацію образу Лоліти. А після кліпу «Серце» на те саме нарвався вже і сам Жадан. 

Але скандалів багато не буває. Чекаємо на наступні. 


Фото: скрин з музичного відео «Серце»

«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Але він таки скопійований з американської реклами.
11 Трав 2024 23:07
20 176
Катерина Городнича
«Антоніна»
Після «просмаження» коміком Тоні Хінчкліффом зірки реаліті Кім Кардаш'ян на Netflix у соцмережах кілька днів поспіль «смажать» самого Хінчкліффа. І є за що.
09 Трав 2024 12:40
537
Катерина Городнича
«Антоніна»
У британській та американській пресі знов полощуть ім’я Джоан Роулінг. Деніел Редкліфф, зірка фільмів про «Гаррі Поттера», заявив, що нічого їй не винен. І хоч завдяки письменниці він став відомим на весь світ, це не означає, що він має погоджуватись із нею у всьому. Це, в свою чергу, було реакцією на заяви Роулінг, що вона розчарована позицією Деніела, Емми Вотсон та Руперта Грінта — центрального тріо всесвіту чарівника з Гоґвордсу.
06 Трав 2024 16:20
9 845
Марина Крижня
«Антоніна»
Видання «Новинарня» опублікувало колонку Лесі Башич. У ній вона розповідає, чому не можна порівнювати досвід Балканських країн з українським, та згадує про «експертність» Бабкіної.
02 Трав 2024 09:00
2 872
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
1 195
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 546
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду