Бренд brabrabra запустив ініціативу для військовослужбовиць. Вона викликала критику через участь Олени Кравець

Бренд brabrabra запустив ініціативу для військовослужбовиць. Вона викликала критику через участь Олени Кравець

Кампанія «Одна за одну» допоможе забезпечити захисниць якісною білизною. Ініціатива потрібна й корисна, проте багато користувачів у соцмережах не схвалюють, що обличчям, яке представляє військовослужбовиць, стала акторка й телеведуча Олена Кравець.
Бренд brabrabra запустив ініціативу для військовослужбовиць. Вона викликала критику через участь Олени Кравець
Бренд brabrabra запустив ініціативу для військовослужбовиць. Вона викликала критику через участь Олени Кравець
25 Січ 2024
0
1338

Бренд brabrabra залучив благодійні організації Arm Women Now та жіночий ветеранський рух Veteranka, щоб дослідити потреби жінок на передовій та зібрати відгуки захисниць.

«Розробляючи білизну, ми врахували всі особливості та потреби жінок на передовій на основі антропометричних даних, особливостей жіночого тіла й обставин, в яких вони опинились», — пише brabrabra на своїй сторінці в інстаграмі.

У результаті brabrabra створив спеціалізовані комплекти спідньої білизни для захисниць: топ і пару трусів. 25 січня на своїй сторінці в інстаграмі бренд представив цю ініціативу з фотографією Олени Кравець та зазначив: «Олена Кравець перша доєдналася до підтримки кампанії: "Одна за одну — коли жінка в тилу дбає про жінку на передовій"».

У коментарях під дописом обурюються як цивільні, так і військові, а позитивних відгуків дуже мало. Часто звертають увагу на те, що від імені військовослужбовиць говорить не військовослужбовиця, що було б логічно, а акторка й телеведуча. Одна із захисниць лишила коментар: «Навіщо нам посередниця у вигляді Олени Кравець?». Бренд їй відповів: «Олена — один з голосів задля озвучування поточних проблем, які ми намагаємося вирішити. Ми залучили багато дівчат, що готові діяти, і просимо почекати та послухати інші голоси, аби знайти серед них той, що відгукнеться».

Чому така реакція з боку суспільства? Кравець пригадують її минуле: участь у «Кварталі 95», а з нещодавнього, що трапилося під час повномасштабного вторгнення, — у 2023 році на програму «Тихий вечір з Оленою Кравець» з держбюджету виділили понад 27 млн гривень. Це шоу виходило на телеканалі «Дім».

Рух Veteranka прокомунікував ситуацію в коментарях під дописом. Вони написали: «Наша позиція така: коли хтось пропонує допомогу військовим, ми не відмовляємо. Вважаємо також, що коли суспільство стає більш прискіпливим до репутації лідерів думок — це гарний показник. Проте вибір і ведення рекламної кампанії — це зона відповідальності бренду. Рух “Ветеранка” у цій компанії є бенефіціаром допомоги, яку безпосередньо передає військовим».

А Олена Кравець виклала на своїй сторінці в інстаграмі допис із цитатою американського драматурга та есеїста Торнтона Вайлдера: «“Диявол починається з піни на губах янгола, що бореться за справедливість”. Торнтон Уайлдер. Залишу це тут. Здається, нам в тилу ще довго це усвідомлювати…».

Чекаємо на інші дописи від бренду. Побачимо, які ще обличчя бренд узяв для просування цієї кампанії. Насправді ми маємо безліч медійних, упізнаваних військовослужбовиць, яким не потрібно, щоби хтось ставав їхнім голосом, — вони самі можуть говорити і бути почутими.

Фото: інстаграм Олени Кравець, скриншоти зі сторінки brabrabra

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Але він таки скопійований з американської реклами.
11 Трав 2024 23:07
9 714
Катерина Городнича
«Антоніна»
Після «просмаження» коміком Тоні Хінчкліффом зірки реаліті Кім Кардаш'ян на Netflix у соцмережах кілька днів поспіль «смажать» самого Хінчкліффа. І є за що.
09 Трав 2024 12:40
521
Катерина Городнича
«Антоніна»
У британській та американській пресі знов полощуть ім’я Джоан Роулінг. Деніел Редкліфф, зірка фільмів про «Гаррі Поттера», заявив, що нічого їй не винен. І хоч завдяки письменниці він став відомим на весь світ, це не означає, що він має погоджуватись із нею у всьому. Це, в свою чергу, було реакцією на заяви Роулінг, що вона розчарована позицією Деніела, Емми Вотсон та Руперта Грінта — центрального тріо всесвіту чарівника з Гоґвордсу.
06 Трав 2024 16:20
9 673
Марина Крижня
«Антоніна»
Видання «Новинарня» опублікувало колонку Лесі Башич. У ній вона розповідає, чому не можна порівнювати досвід Балканських країн з українським, та згадує про «експертність» Бабкіної.
02 Трав 2024 09:00
2 864
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
1 191
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 539
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду