Жінки готові йти до війська. Принаймні в Фейсбуці

Жінки готові йти до війська. Принаймні в Фейсбуці

Чи готові жінки йти воювати і що їх зупиняє? Таке питання від комунікаційника та військового, Олександра Тодорчука, на його сторінці в Фейсбук вишикувало цілу чергу з жінок, які давно і регулярно думають про приєднання до лав ЗСУ.
Жінки готові йти до війська. Принаймні в Фейсбуці
Жінки готові йти до війська. Принаймні в Фейсбуці
4 Квіт 2024
0
50

Абсолютна більшість респонденток, а їх на момент цієї публікації було вже під дві сотні, відповіли, що хотіли би, але 

а) заважає відповідальність за дітей;

б) стримує відсутність навичок та фізичної підготовки;

в) лякають порядки в армії та сексизм;

г) не дозволяють обставини, тому що вдома немічні батьки;

ґ) немає на кого лишити собак та котів.

Багато хто не тільки думає, а вже і сходив до ТЦК, де їх розвернули з порога і прямо сказали, що їм немає чого там робити.

Втім, знайшлися і наполегливіші жінки. Частина коментаторок вже служить.

Аналізуючи список тих, хто відгукнувся на запит, можна дійти висновку, що армія явно не дораховується підрозділу, який би складався з представниць українського медіапростору. Гіпотетичного, але вмотивованого.

Редакторка LB.ua, Ірина Андрейців, і хотіла би, але за умови part-time і щоб можна було відпроситися дитину із садочка забирати. Власне її коментар викликав жваву дискусію, чи можливо це навіть в утопічній теорії. Втім, для Ірини це не вперше, вона вже отримувала подібну дискусію під власним постом, де висловила ті самі думки.

Співачка Саша Кольцова (Крихітка) теж в роздумах, але побоюється сексизму і статуту. Та і поки що вважає, що від неї користі більше в тилу. З чим ми цілком згодні. Співай, Крихітко, співай!

Журналістка та медіаекспертка Ольга Юркова також відчуває, що на своєму робочому місці ефективніша. Хоча не проти воювати, але тільки, якщо будуть чіткі короткотермінові строки - півроку або рік.

На такий самий термін погодилася би і ведуча Еспресо, Христина Яцків.

Головна редакторка hromadske.ua, Христина Коціра, як і більшість, пише, що зупиняють діти. Хоча вони ж і мотивують. Її лякає те, що з армії не можна, в разі чого, звільнитись.

Навіть редакторка Детектору Медіа, Лєна Чиченіна, ходить качатися в зал, щоб мати гідну фізичну підготовку для Збройних сил. Оскільки Лєна арт-оглядачка, то напевно мітить в арт-підрозділ. Але ми в редакції, зі свого боку, не готові втрачати наш авангард гострого слова.

Тільки декілька жінок наважилися вклинитися в загальний хор ентузіазму і заявити про те, що не думають, бояться, а подекуди і радіють, що на жінках немає такого обов’язку.

Звісно, не обійшлося і без чоловіків в коментарях та їхніх шпильок в бік феміністок. Куди без цього в такій темі? Один з коментаторів, в профілі якого, втім, власних дописів немає, лише перепости, докоряє жінкам, що вони “балувані”:

“Армія не чоловік якому можеш без наслідків свій характер показувати. Звикли до того і бояться, що в армії так не можна. Балувані у нас жінки. Занадто вільні, а феміністки ще й за щось борються.))”

Проте таких коментарів під цим дописом небагато. 

«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Те, що небінарні особи, які не ідентифікують себе ні як чоловіка, ні як жінку, просять звертатися до них «вони/їх», багато журналістів знали й раніше. Знали, але користуватися цим знанням майже не доводилось. Аж тут трапилося «Євробачення» і перемога Nemo. І понеслось.
13 Трав 2024 15:45
2 839
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Але він таки скопійований з американської реклами.
11 Трав 2024 23:07
27 632
Катерина Городнича
«Антоніна»
Після «просмаження» коміком Тоні Хінчкліффом зірки реаліті Кім Кардаш'ян на Netflix у соцмережах кілька днів поспіль «смажать» самого Хінчкліффа. І є за що.
09 Трав 2024 12:40
581
Катерина Городнича
«Антоніна»
У британській та американській пресі знов полощуть ім’я Джоан Роулінг. Деніел Редкліфф, зірка фільмів про «Гаррі Поттера», заявив, що нічого їй не винен. І хоч завдяки письменниці він став відомим на весь світ, це не означає, що він має погоджуватись із нею у всьому. Це, в свою чергу, було реакцією на заяви Роулінг, що вона розчарована позицією Деніела, Емми Вотсон та Руперта Грінта — центрального тріо всесвіту чарівника з Гоґвордсу.
06 Трав 2024 16:20
10 330
Марина Крижня
«Антоніна»
Видання «Новинарня» опублікувало колонку Лесі Башич. У ній вона розповідає, чому не можна порівнювати досвід Балканських країн з українським, та згадує про «експертність» Бабкіної.
02 Трав 2024 09:00
2 944
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
1 284
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду