Як хрестовий похід Данила Мокрика проти Ольги Стефанішиної перетворився на дуель із Сергієм Сидоренком

Як хрестовий похід Данила Мокрика проти Ольги Стефанішиної перетворився на дуель із Сергієм Сидоренком

Щоправда, «дуелянт» Сидоренко на місце «розбірки» не приходить. Переважно здалеку обзивається.
Як хрестовий похід Данила Мокрика проти Ольги Стефанішиної перетворився на дуель із Сергієм Сидоренком
Як хрестовий похід Данила Мокрика проти Ольги Стефанішиної перетворився на дуель із Сергієм Сидоренком
11 Вер 2024
0
847

Щойно стало відомо про результати голосування у Верховній Раді за призначення Ольги Стефанішиної міністеркою юстиції, ми одразу пішли читати і слухати соцмережі журналіста Данила Мокрика. Він давно та послідовно (і емоційно) відстежує перипетії з її призначенням, наголошуючи на зашкварності такого рішення через відкриту судову справу проти неї та вже наявне звинувачення (але ще не вирок з визначенням провини).

І не прогадали! Заходим, а там палає. І Данило Мокрик уже не тільки зі Стефанішиною бореться, а й з колегами заочно скандалить. Ось тут, у новому ютуб-блозі:

А це ж улюблена тема Антоніни. Чим живуть медійники поза межами своїх редакцій. Хто з ким свариться, жениться, товаришує, і як це впливає на всю нашу медіагалузь.

Отже, Данило аж цілих 20 відсотків екранного часу відео про Стефанішину присвятив своєму колезі, головному редактору «Європейської правди» Сергію Сидоренку. І частину з цих відсотків — окремо славнозвісним «сандалям» Сергія, які стали мемом у медіапросторі після того, як Сидоренко прийшов у них на інтерв'ю до Андрія Єрмака.

Тепер без них головного редактора «ЄП» уявити важко. 

Мокрик звинуватив Сидоренка в лояльності до влади та особисто до Ольги Стефанішиної. На підставі розбору свіжого інтерв'ю міністерки (і віцепрем'єрки з питань євроінтеграції) «Європейській правді»:

«Як тільки Ольгу Стефанішину чотири роки тому призначили віцепрем'єркою з євроінтеграції, Сергій Сидоренко написав про неї на “Європейській правді” напрочуд компліментарну статтю. Як тільки от зараз її призначили міністеркою юстиції, одразу на наступний день на “Європейській правді” вийшло інтерв'ю Сидоренка зі Стефанішиною без будь-якої конфронтації». 

До того ж, така увага Мокрика до Сидоренка — це по суті відповідь на коментарі колеги в соцмережах. Коментарі, які стосуються особистості Данила Мокрика. 

У свою чергу сам Сергій Сидоренко з Данилом Мокриком у прямі суперечки не вступає, обирає публічне нівелювання значущості заяв колеги та іронію.

Це були коментарі під постом Сидоренка з лінком на те саме інтерв'ю «ЄП».

А от ненав'язливий обмін думками між ним та Максимом Нефьодовим під постом колишнього заступника міністра юстиції Сергія Петухова. 

Сам пост Сергія Петухова якраз і був про публічні заяви Данила Мокрика щодо Ольги Стефанішиної та контроверсійності її призначення. Точніше Петухов виступив на захист призначення Стефанішиної, зазначивши, що перебування під слідством в українській державі — то не привід для того, щоб проти неї отаке «неслося».

Щоправда, в коментарях були не тільки скептики щодо персони Мокрика. Були й ті, хто хотів відповідей «по суті питання». Наприклад, ініціатор «рекрутингу замість мобілізації» Владислав Грезєв та колишній міністр соцполітики Андрій Рева.

Але ми з вами тут усе ж для того, щоб спостерігати за рингом, де в червоному і синьому кутах наші колеги. І таємно сподіватися, що обмінятися словесними «хуками» вони можуть і особисто. Щоб не розводити срач і шпиняння за спиною.

Хоча, про що тоді писатиме Антоніна?

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ясна річ, колеги вже катаються шакалячим експресом у твітері.
04 Вер 2024 20:30
2 199
Катерина Городнича
«Антоніна»
Сідайте рядочком — підвезли кейс, на якому можна ілюструвати відмінність хейту від критики.
02 Вер 2024 18:25
12 800
Катерина Городнича
«Антоніна»
Коли публічно сваряться між собою стендапери, ми чекаємо дотепних випадів. Отже, огляд срачу!
29 Серп 2024 14:31
1 595
Катерина Городнича
«Антоніна»
Переклад лише одного слова «underground» спричинив скандал навколо матеріалу BBC Ukraine про чоловіка, який не хоче мобілізуватися.
22 Серп 2024 20:20
2 540
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Книжковий кенселінг триває. Хоча це слово ще досі треба ставити в лапки – тому «кенселінг».
15 Серп 2024 14:22
1 901
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду