«Ми зробили відомими багато шарлатанів». Експродюсери «Битви екстрасенсів» вирішили покаятися та розповісти про свою роботу

«Ми зробили відомими багато шарлатанів». Експродюсери «Битви екстрасенсів» вирішили покаятися та розповісти про свою роботу

Олексій Удовицький, продюсер СТБ і творець «Битви екстрасенсів» з 1 по 11 сезон, дав інтерв'ю на ютуб-каналі «Бритва екстрасенсів». Розповів про алкоголізм учасників, їхні вміння та чому вважає цей проєкт найбільшим своїм гріхом.
«Ми зробили відомими багато шарлатанів». Експродюсери «Битви екстрасенсів» вирішили покаятися та розповісти про свою роботу
«Ми зробили відомими багато шарлатанів». Експродюсери «Битви екстрасенсів» вирішили покаятися та розповісти про свою роботу
22 Трав 2024
1
7019

На ютубі з'явився канал «Бритва екстрасенсів», де експродюсерка проєкту та екскерівниця «Слідство ведуть екстрасенси» Наталія Яковлєва розповідає про проєкт. І перемиває кістки колишнім учасникам та розвінчує флер таємничості.

І ось вийшло інтерв'ю з Олексієм Удовицьким. Авторка каналу та експродюсер здали, як вони кажуть, усі секрети цього шоу. Мотивація Удовицького така: так звані екстрасенси продовжують свою діяльність у такі складні часи. І для нього це стало головним тригером. 

«Після того, як почалася війна, ці люди продовжили свою, скажімо так, роботу, і почали вже спекулювати на темі загиблих, зниклих безвісти, поранених та інших. У сотень тисяч людей горе, ось. І я завжди з негативом і майже з агресією ставився до екстрасенсів, які намагалися лікувати людей, а не просто там ворожити, щось передбачати. Саме лікувати, особливо онкозахворювання. Це просто за межами», - каже Удовицький.

Ведуча додала, що екстрасенси перетворили війну на бізнес. І Удовицький каже, що коли він писав цим експертам магії, що досить уже дурити людей, то йому навіть погрожували розправою (зять Альони Курилової; нагадаю тим, хто забув: це переможниця одного з сезонів «Битви екстрасенсів» і з нею є мемне відео «Я хапанула, дуже сильно хапанула»).

Про неї вони окремо розповіли, що вона часто надзвонювала і Наталії, і Олексію вночі в нетверезому стані. Кажуть, що має проблеми з алкоголем і такою навіть бувала на зйомках. Чесно кажучи, не здивуюся, якщо й самі творці шоу щось вживали перед тим, як випустити це супермагічне творіння в ефір.

Наталія називає екстрасенса Хвальоною Хапануловою. А Удовицький згадує, що якось Альона Курилова вгадала ім'я незнайомої людини — звали Ніколай. І згадує цю історію до цього дня (ну звісно, щоб ніхто не засумнівався в її екстрасенсорних здібностях).

Коли перший сезон якось зняли (Удовицький каже, що за нього соромно, бо не вміли робити, — ага, а відтак навчилися і стало несоромно), то потім на проєкті з'явився психолог, який працював з учасниками. Наталія питає, що саме фахівець говорив про стан учасників. «Вони взагалі адекватні?», — уточнює вона.

Удовицький каже: «Прямо такі питання ми не ставили, але всі ці люди не дуже адекватні. Скажімо так, я не знаю, що було далі, але у перших сезонах були усі ці люди, які реально вважали себе екстрасенсами. Це не були підставні актори, або люди, яким ми платили гроші, або просто, які знімались (казали їм, що робити)».

Про фінансовий стан екстрасенсів і Олексій, і Наталія теж розповіли. Зійшлися на тому, що наразі вони заробляють мільйони доларів.  «Люди, які стали переможцями або які вийшли у фінал — найбільш харизматичні люди — я знаю особисто, що вони доларові мільйонери»,  розповів Удовицький.

А ще - оце сюрприз, - каже, що магії немає, учасники нічого ніколи не вгадували, все завжди йшло по сценарію. Проте майже всі з них справді вірять і вважають себе екстрасенсами. Навіть Лариса Могила — учасниця «Битви екстрасенсів», яка раніше працювала на СТБ, повірила в те, що вигадали сценаристи. А вигадали вони карколомну легенду про те, що вона є нащадкою митрополита Петра Могили і графа Дракули, тобто Влада Цепеша. На цьому моменті я так сміялася, що в мене чай ледь носом не пішов.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Larisa Mogila (@larisamogila)

Удовицький розповідає, що його особисто вразив Хаял Алекперов, бо він говорив те, про що ніхто не міг знати. І навіть якусь інформацію його мамі. Ведуча тут каже: «Боже, Льоша, ти так кажеш, що зараз усі побіжать до Х*яла Азербайджелова на прийом». На її думку, можна купити бази даних про кожну людину і знати про неї все.

Згадали і про Максима Гордєєва. Зараз цей екстрасенс популярний ледь не в кожному кутку (від телека до інстаграму) — постійно розповідає про якісь ритуали. Удовицький каже, що цей учасник проєкту його дуже здивував. Бо Максима він знав ще до цього — спершу той був офіціантом, потім починав будувати кар’єру як співак. Каже: «Я думаю, він усвідомлює, що він ніякий не екстрасенс, а це просто бізнес».

Та я й не сумнівалася, якщо чесно, що спалений лавровий лист і якийсь віршик, прочитаний у вікно, не відкриють грошовий канал.

Підняли також тему телемарафону та різних каналів, на які кличуть екстрасенсів. Удовицький розповідає, що до нього звертаються по контакти. Він їх дає, але попереджає, що все це неправда і підстава. «Вони кажуть: "Нам все одно, що підстава чи ні. Ми хочемо показати цих людей, бо народ їм вірить. Вони лідери домок. І тому ми можемо співпрацювати, підказуючи їм, що і як треба говорити. Бо це буде підтримувати наших людей". Ось прямим текстом [кажуть]», — говорить експродюсер «Битви екстрасенсів».

Він додає: «Астролог Влад Рос — це постійний улюбленець ТСН і УНІАНу вже багато років. І до війни ще був. Складає свої гороскопи та отримує нагороди за підписом голови Верховної Ради України. На жаль, у нас така країна». Каже, що все ж це не державна нагорода, проте підписана Стефанчуком. Перепрошую, а чи не ви самі транслювали по телевізору екстрасенсів? І долучилися до того, що їм тепер вірять.

Але Удовицький піднімав цю тему в інтерв'ю раніше та сказав: «Вважаю роботу над цим проєктом своїм найбільшим гріхом». Намагалися дивитися на це з іншого боку — що вони з екстрасенсами допомагають (психологічно). «Але ми зробили відомими багато шарлатанів. Велику купу шарлатанів, які заробляють гроші на людському горі. Одна з найбільших афер часів незалежності — це "Битва екстрасенсів". На жаль».

До речі, «Битву екстрасенсів» часто закидають і Володимиру Бородянському, міністру культури (2019–2020 років), який до цієї посади був головою правління СТБ. 

Насправді з цим проєктом і так усе було ясно ще раніше. Але цікаво подивитися, як далеко зайде авторка каналу у своїх розвінчуваннях. Вона справді не боїться прокльонів від учасників проєкту.

Фото: ютуб-канал «Бритва екстрасенсів»

«Антоніна»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Локі
23 дн. тому
СТБ - фабрика невігластва. Той випадок, коли умовну печеру Платона просто закидали безсенсовним шлаком, взагалі перекрив світло. Якщо вже такі порядні, ну спонсоруйте тоді створення українських бібліотек в місцях, де мали найвищі рейтинги...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У кожному випуску ведучий Олексій Суханов разом з експертами намагаються встановити справедливість. Виходить так собі.
12 Черв 2024 12:30
921
Катерина Городнича
«Антоніна»
Олександр Швачка з позивним «Вовк» відтепер вестиме ранкове шоу на ICTV2.
03 Черв 2024 15:20
777
Катерина Городнича
«Антоніна»
Напередодні фіналу шоу «Britain's got talent» (BGT) спочатку в соцмережах, а потім і в пресі почалася нова хвиля колотнечі через те, що в фіналі мало британців.
01 Черв 2024 11:00
1 000
Марина Крижня
«Антоніна»
Інфлюенсер, продюсер і підприємець уже колись працював на цьому каналі. Щоправда, на іншій посаді.
30 Трав 2024 16:32
247
Марина Крижня
«Антоніна»
Комік та співак, капітан команди «Стояновка» в «Лізі сміху» вважає, що на студію чекає перебудова.
30 Трав 2024 11:00
1 021
Катерина Городнича
«Антоніна»
Подружжя ролерскейтерів Євген Ємельяненко та Влада Камишнікова вразили журі шоу «Британія має талант».
30 Трав 2024 10:00
2 202
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду