На ICTV2 зранку нас будитиме Вовк. Ветеран Олександр Швачка став телеведучим

На ICTV2 зранку нас будитиме Вовк. Ветеран Олександр Швачка став телеведучим

Олександр Швачка з позивним «Вовк» відтепер вестиме ранкове шоу на ICTV2.
На ICTV2 зранку нас будитиме Вовк. Ветеран Олександр Швачка став телеведучим
На ICTV2 зранку нас будитиме Вовк. Ветеран Олександр Швачка став телеведучим
3 Черв 2024
0
821

Соціальні ліфти набули піксельного забарвлення. Не встигли ми порадіти за нового Холостяка-ветерана, як у нас з'явився телеведучий-ветеран.

Олександр Швачка — десантник, який після поранення демобілізувався, брав участь у змаганнях «Стронгмен», разом з командою встановив світовий рекорд, а тепер працюватиме перед камерою вже не тільки роздаючи інтерв'ю.

Кар'єра телеведучого для Швачки нова. До війни він був інженером комп’ютерних систем, після того, як отримав поранення й демобілізувався, — менеджером у компанії з виробництва цементу і бетону (ми вважаємо це навіть символічним: після армії лишитися в «залізобетонній» галузі). Тепер же разом з Юлією Зорій, Григорієм Германом і Сергієм Лиховидою він вестиме ефіри програми «Ранок у великому місті» на ICTV2.

Справедливості заради нагадаємо, що в цьому проєкті «піксельний ліфт» працює в обох напрямках. Тому що колишній ведучий ранкового шоу, журналіст Павло Казарін, навпаки, з медіа пішов воювати в лавах ЗСУ.



Олександр сповнений натхнення й розуміння того, що це не просто робота, а ще й місія. Пресслужба Starlight Media цитує його:

«Я дуже радий спробувати себе в якості телеведучого ранкової програми. Вірю, що мій досвід для багатьох колишніх бійців стане добрим прикладом не зупинятися і досягати нових вершин, а глядачам каналу обіцяю щоранку надавати заряд позитиву і енергії. Впевнений, що участь у цьому проєкті допоможе суспільству подивитись на ветеранів з іншого боку і дасть можливість глядачам зрозуміти, що ветерани такі самі люди, як і вони».

Отже, про досвід.

Ще у 2015 році Олександр «Вовк» Швачка пішов боронити Україну на Донецькому напрямку.

В інтерв'ю «Вечірньому Києву» він розповів:

«У 2014 році хотів піти на фронт, але моя вже колишня дружина поставила умову, якщо я піду воювати, то подасть на розлучення. У січні 2015 року я все-таки пішов, служив на сході у складі 79-ї аеромобільної бригади, зараз вона десантно-штурмова. Працювали в районі Волновахи, Новотроїцького Донецької області».

За рік демобілізувався. Тоді ж вступив до Спілки ветеранів АТО/ООС, займався активною громадською та волонтерською діяльністю.

А 24 лютого 2022 року, як і більшість ветеранів АТО/ООС, він повернувся до лав ЗСУ. Став застyпником командира взводу десантно-штурмової бригади та обороняв Київ.

На початку повномасштабного вторгнення під Макаровом на Київщині точилися важкі бої. Серед оборонців міста був і сержант 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Олександр Швачка.

13 березня 2022 року під час бою на промзоні Макарова Олександр отримав осколкове поранення ноги. 

Про той момент у Вовка збереглися дуже чіткі спогади:

«Я вийшов за нашу точку, зробив кілька кроків і… приліт з танка. У цей момент мені відрізає ногу. Бачу, що вона вже на шкірі теліпається. Розумію, що падаю. Подивився на себе: трьохсотий важкий. Весь цей час триває бій. Я трохи відповз у більш-менш безпечне місце та почав стягувати з себе турнікет. Його раніше попросив хлопців затягнути мені на розгрузці. Але він так добре затягнувся, що фізично я його не міг зняти. До всього цього у мене вже був й занепад сил. Закурив цигарку і подумав: “Можливо, це мій останній день?”».

Але день був останнім у лавах ЗСУ. І першим — іншого життя. Жага до перемоги знайшла новий шлях реалізуватися. Пройшовши реабілітацію, Олександр долучився до змагань ветеранів. На початку 2023-го йому подзвонив президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок, запросив узяти участь у тренуванні. З того почалася спортивна кар'єра Швачки.

Восени 2023 року команда українських ветеранів, одним із яких і був Вовк, узяла участь у міжнародному спортивному фестивалі Арнольда Шварценеггера «Arnold Classic Europe» у Мадриді.

Вісім ветеранів російсько-української війни, які отримали важкі травми під час бойових дій, в Іспанії встановили рекорд. Вони потягнули чотири вантажівки вагою 35 тонн. 

Також Швачка брав участь у десятикілометровому Марафоні морської піхоти у Вашингтоні. Цей марафон у США проводять щорічно. Для Олександра це стало можливістю пожити на американській базі та подивитися, як побутують там військові. 

Звісно, що після цього Швачка роздав немало інтерв'ю. Це й був його перший тренінг роботи перед телекамерою. І передвісник майбутньої нової кар'єри.

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У кожному випуску ведучий Олексій Суханов разом з експертами намагаються встановити справедливість. Виходить так собі.
12 Черв 2024 12:30
1 004
Катерина Городнича
«Антоніна»
Напередодні фіналу шоу «Britain's got talent» (BGT) спочатку в соцмережах, а потім і в пресі почалася нова хвиля колотнечі через те, що в фіналі мало британців.
01 Черв 2024 11:00
1 041
Марина Крижня
«Антоніна»
Інфлюенсер, продюсер і підприємець уже колись працював на цьому каналі. Щоправда, на іншій посаді.
30 Трав 2024 16:32
266
Марина Крижня
«Антоніна»
Комік та співак, капітан команди «Стояновка» в «Лізі сміху» вважає, що на студію чекає перебудова.
30 Трав 2024 11:00
1 050
Катерина Городнича
«Антоніна»
Подружжя ролерскейтерів Євген Ємельяненко та Влада Камишнікова вразили журі шоу «Британія має талант».
30 Трав 2024 10:00
2 232
Марина Крижня
«Антоніна»
Ведучий і волонтер поділився архівними фотографіями зі зйомок програми «Підйом» та «Вар'яти-шоу» у своєму інстаграмі.
29 Трав 2024 16:00
285
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду