Netflix зніме продовження хітового серіалу «Школа виживання». Чому він був таким популярним?

Netflix зніме продовження хітового серіалу «Школа виживання». Чому він був таким популярним?

Хоча історія показує, що іноді краще, аби ці хіти не поверталися.
Netflix зніме продовження хітового серіалу «Школа виживання». Чому він був таким популярним?
Netflix зніме продовження хітового серіалу «Школа виживання». Чому він був таким популярним?
4 Вер 2024
0
1362

«Район Беверлі Гіллз», «Район Мелроуз», «Затока Доусона», «Буремний шлях»… Якщо від цих слів у вашій душі зашкрябала ностальгія, у нас з Антоніною є для вас інформація. 

Netflix збирається воскресити черговий популярний серіал 2000-х. Ви можете пам’ятати його як «Школа виживання» (у перекладі «1+1») або під оригінальною назвою «One Tree Hill». Ми вам нагадаємо, чому цей хіт став хітом. 

 

Баскет, коледж, Radiohead

Жив собі американський сценарист Марк Шван. І вирішив він на світанку 2000-х зняти спортивну драму про підліткову баскетбольну команду. Ідея Швана зацікавила американський телеканал CW (той, що нині клепає посередні супергеройські серіали за мотивами коміксів DC). І так зацікавила, що у 2003-му продюсери дали пану Марку мішок грошей аж на цілий серіал.

Перше, що після цього зробив шоуранер, — «поцупив» назву з пісні рок-гурту U2.

Далі він продовжить у тому ж дусі, ховаючи в робочих назвах серій відсилки до творчості Radiohead, Oasis, Fall Out Boy та інших інді-гуртів. А Піт Венц (фронтмен Fall Out Boy) зазирне до шоу на кілька епізодів у ролі самого себе. Дорослий і забезпечений рок-стар закрутить шури-мури зі старшокласницею Пейтон, яка якраз маритиме шоубізнесовою кар’єрою. Комісії із захисту суспільної моралі на них нема!

Сплине час, і я з подивом зрозумію, що саундтрек — одна з небагатьох фішок «Школи виживання», через яку мені не захочеться фейспалмити у 2024-му. Чого не скажеш про сюжет.

 

Його серце належить… псу Патрону?

Старі спогади про серіал та свіжі рекапи «One Tree Hill» у ютубі не віщують біди. На перший погляд, це непогана, хоча й цілком типова розповідь про підлітків з американського коледжу. З любовними паралелепіпедами, доленосними «триочковими» у баскетбольних матчах, родинними таємницями, депресією, наркотиками і ось цим ось усім. 

Певно, на такій успішній ноті творцям варто було завершити історію. Але так не буває в медіасвіті, де глядацькі рейтинги вирішують усе. Перший сезон «Школи виживання» переглянули 2,5 млн американців. Таким чином серіал увірвався до трійки телешоу-лідерів США за 2003–2004 роки. Інтернет-спільнота згодом виявилася більш стриманою в оцінках: 7.8/10 на IMDB та 68% на Rotten Tomatoes. На сайті Metacritic глядачі оцінили «One Tree Hill» на 7.6/10, а телекритики — лише на 46/100.

Та хоч би скільки гавкав караван, творці «Школи виживання» перли вперед із самовпевненістю російської армії. Тож після третього сезону відносно камерний сюжет серіалу набув розмаху «Санта-Барбари». Діти повиростали, закінчили коледж, переїхали до інших міст, понароджували власних дітей, втягнулися у вогнепальні розбірки, а ще почали поголовно впадати в кому, щоб виходити з неї наприкінці сезону. Як корабель назвеш, так він і попливе.

Якщо ви не знали або забули про весь той сюр, що нісся в серіалі, то я вам зараз напам’ятаю. Наприклад, у п’ятому сезоні колишній однокласник Нейтана Скотта (один із головних героїв) починає зустрічатися з його матір’ю. Але невдовзі поважна пані відшиває гарячого легіня, бо той, бачте, захотів від неї дітей. 

У шостому сезоні батько Нейтана, Ден, не дочекався на пересадку серця, бо донорський орган з’їв (!) собака (!!!). Та герой не засмутився і в наступному сезоні одружився з колишньою однокласницею сина, Рейчел, яка до того часу встигла спробувати себе на вакансіях стриптизерки та секс-працівниці.

Знаєте, після такого фентезі-синопсису сварити творців українського серіалу «Школа» стає якось невдобно. Тут радше не критика потрібна, а психотерапія.

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Тут одне з двох: або Антоніна після перегляду серіалів та шоу нарешті остаточно деградувала, або «Дизелі» знайшли додаткових сценаристів. Нам місцями навіть було смішно!
11 Вер 2024 12:00
6 839
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Хтозна, скільки списів за тридцять три роки української незалежності зламали диванні критики у дискусіях про Будапештський меморандум.
02 Вер 2024 17:04
648
Катерина Городнича
«Антоніна»
Колишній учасник американського шоу «Холостячка» здійснив камінгаут. Тепер він ідентифікує себе як жінку і вимагає, щоб зняли сезон «Холостячки» з трансгендерною персоною. Але є одне але.
23 Серп 2024 13:00
5 106
Катерина Городнича
«Антоніна»
Потрібні експертиза і розслідування. Нам здається, що актора Тараса Цимбалюка клонували. Інакше як він все встигає?
20 Серп 2024 20:30
3 500
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Про це нам повідомляють колеги, які поїхали робити репортажі з Курської області.
19 Серп 2024 18:10
834
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Тепер учасниця змагатиметься далі в команді Лари Фабіан.
19 Серп 2024 12:20
17 001
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду