Після участі в американському шоу «Кохання наосліп» азовця Богдана Олінареса намагаються дискредитувати в інфопомийках

Після участі в американському шоу «Кохання наосліп» азовця Богдана Олінареса намагаються дискредитувати в інфопомийках

Воював в «Азові». Шукав стосунків у «Коханні наосліп». Звинувачують у сексуальному насильстві.
Після участі в американському шоу «Кохання наосліп» азовця Богдана Олінареса намагаються дискредитувати в інфопомийках
Після участі в американському шоу «Кохання наосліп» азовця Богдана Олінареса намагаються дискредитувати в інфопомийках
22 Жов 2024
0
303

Скажу чесно, сьомий сезон американського шоу «Кохання наосліп» ми дивились без жодної об’єктивності. Богдан Олінарес нам одразу здався найадекватнішим, найрозумнішим, ну що там і казати, і найкрасивішим учасником.

Напевно, все почалося з його опису на сайті проєкту.

«36-річний фахівець із продажу техніки. Гордий тим, що є українським біженцем, вважає, що йому пощастило жити американською мрією. Батьки привезли його до США в 2 роки і він пишається тим, що справджує їхні надії на краще майбутнє. Богдан цінує свою унікальну історію та виховання, яке, на його думку, дає глибше розуміння цінностей. Колишній морський піхотинець, був одружений протягом п’яти років — цей досвід він називає найбожевільнішою справою, яку він робив заради кохання, визнаючи, що не помічав червоних прапорів в ім’я кохання. Тепер, після часу та терапії, Богдан чітко розуміє, чого хоче від партнерки».

За форматом у шоу набирають рівну кількість чоловіків і жінок. Вони зустрічаються одне з одним через стінку, не бачачи, який вигляд має візаві. Розмовляють, шукають спільне або просто взаємну хімію. Поступово формуються пари, й учасники замовляють собі побачення з конкретними особами (знову ж таки — через стінку, вони не бачать одне одного). Часом вони формують «пари» не з одним учасником, а з декількома, зберігаючи для себе опції.

Побачити того, з ким зав’язалися «стосунки», можна лише запропонувавши одруження й отримавши «так».

Богдан Олінарес опинився в трикутнику, де учасниця Марісса зустрічалася з ним і ще з одним учасником на ім'я Рамзес. Не знаю, як кому, а нам було очевидно, кого треба обирати.

Марісса зробила інший вибір. За що ми її, звісно, осуджуємо. Ми за Богдана, чесно кажучи, засмутились. Хоча сам він — не дуже. Принаймні це було найдостойніше прийняття своєї поразки на проєкті (ми вже казали вам, що чекати від нас об'єктивності в цьому випадку не варто?).

Для того, щоб ми отак «топили» за якогось учасника, йому недостатньо бути просто етнічним українцем.

Вже на першому ж «побаченні» він розповів Маріссі, що 8 років служив у морській піхоті, був на різних місіях американської армії, зокрема в Кувейті. Закінчив службу, влаштувався працювати. Але 24 лютого 2022 року, щойно в новинах повідомили, що в Україні почалася війна, вирішив їхати захищати свою історичну батьківщину. Коли подзвонив мамі повідомити про це, чекав, що вона відмовлятиме. Вона ж йому сказала, що знала, що він вчинить саме так. І він вдячний родині, що вона про нього такої високої думки.

Ще до виходу шоу на платформі Netflix його історію переповідали журналісти «Голосу Америки».

Їм він розповів, що шість місяців воював в Україні. Вже 6 березня 2022 року він сів на літак до Польщі і звідти — в Україну.

Він захищав Київщину, а потім з «Азовом» воював на Донеччині.

В західній пресі свідчень про війну в Україні у 2024 році значно менше, ніж у 2022-му. Тим більше, згадка про це в розважальному контенті, авдиторія якого значно більша, ніж у тих, хто активно цікавиться міжнародними подіями (зокрема серед американських виборців), — це прецедент.

Більше того, українець, який воював у війні проти Росії, в шоу представлений виключно позитивним героєм (а ми знаємо, як у реаліті-шоу можна намонтувати фраз і вчинків учасника так, що він стане контраверсійною особою).

Здавалося б, жодної зради, одна лише перемога. І цей текст був би виключно святковим і вітальним.

Але так не буває, щоб в Америці прославляли Україну і негайно не набігли б «спеціально навчені люди», щоб дискредитувати історію.

Ви ж не думаєте, що інформаційні помийки — це український винахід? Такого добра вистачає всюди. 

Не встиг 7 сезон шоу запрем’єритись на Netflix, як на таких ресурсах почали з’являтися ось такі заголовки:

 

«Колишній член неонацистського угруповання в головній ролі в шоу на Netflix».

Але просто тріпати стару, як світ, історію про «неонацизм» азовців виявилося недостатнім.

В одному із закритих пабліків на фейсбуку, де мешканки Вашингтону розповідають свої історії насильства чи зґвалтувань, з’явився анонімний допис.

У ньому невідома дописувачка стверджує, що зазнала насилля від Богдана Олінареса під час їхнього чергового жорсткого сексу. За її версією, вони й раніше практикували таке, але цього разу він її придушив без її згоди. Перепросив, але «це не скасовує того, що насилля таки було».

Ми не будемо робити ставки — чи було це взагалі правдою, хто кому що обіцяв, що дозволяв і що робив, а тим більше розбиратися в деталях одного окремого статевого акту. Нам сам факт появи такого звинувачення, а особливо перенесення його із закритого пабліка в інфопомийки здається дуже підозрілим.

Тому що історії про «неонаці» можуть і не зачепити американських глядачів, а от зрозуміле всім «сексуальне насильство» — категорія звинувачень, яка автоматично робить людину персоною нон ґрата.

І якщо відстежити, на кого посилаються інфопомийки, розповідаючи про «насильника-неонациста», то ми неодмінно приходимо до пропагандистського «Раша тудей». Сюпрайз-сюпрайз!

Ви теж не здивовані?

Але щоб завершити на позитиві, додамо, що великого скандалу росіянам поки що роздути не вдалося. Навпаки, на ресурсі Reddit, де зазвичай формуються форуми обговорень, у гілці з дискусією про «Кохання наосліп» всі, як один, точніше, як одна, закохані в Богдана і разом з нами осуджують вибір Марісси. Пишуть, що його дуже мало показують в намонтованій фінальній версії, і хотіли би бачити його більше. 

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Усе — для сатисфакції своїх глядачок. Бодай через екран телевізора.
27 Вер 2024 16:00
2 631
Катерина Городнича
«Антоніна»
Тут одне з двох: або Антоніна після перегляду серіалів та шоу нарешті остаточно деградувала, або «Дизелі» знайшли додаткових сценаристів. Нам місцями навіть було смішно!
11 Вер 2024 12:00
7 394
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Хоча історія показує, що іноді краще, аби ці хіти не поверталися.
04 Вер 2024 13:30
1 722
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Хтозна, скільки списів за тридцять три роки української незалежності зламали диванні критики у дискусіях про Будапештський меморандум.
02 Вер 2024 17:04
837
Катерина Городнича
«Антоніна»
Колишній учасник американського шоу «Холостячка» здійснив камінгаут. Тепер він ідентифікує себе як жінку і вимагає, щоб зняли сезон «Холостячки» з трансгендерною персоною. Але є одне але.
23 Серп 2024 13:00
5 224
Катерина Городнича
«Антоніна»
Потрібні експертиза і розслідування. Нам здається, що актора Тараса Цимбалюка клонували. Інакше як він все встигає?
20 Серп 2024 20:30
4 391
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду