Оскаржував, та не допомогло. Європейський суд з прав людини відхилив скаргу Кіркорова на заборону на в'їзд до Литви

Оскаржував, та не допомогло. Європейський суд з прав людини відхилив скаргу Кіркорова на заборону на в'їзд до Литви

Пресреліз із цією інформацією з'явився на сайті ЄСПЛ.
Оскаржував, та не допомогло. Європейський суд з прав людини відхилив скаргу Кіркорова на заборону на в'їзд до Литви
Оскаржував, та не допомогло. Європейський суд з прав людини відхилив скаргу Кіркорова на заборону на в'їзд до Литви
18 Квіт 2024
0
779

Ще в січні 2021-го Литва заборонила Кіркорову в'їзд на п'ять років, адже ще тоді вважалося, що він є загрозою національній безпеці. Литовська влада вбачала в ньому інструмент «м'якої сили», а регулярні концерти Кіркорова в окупованому Криму свідчили про те, що він підтримує політику Путіна. Тоді співак звернувся до суду та казав, що не цікавиться політикою, а просто співає пісні про кохання, людські стосунки та природу.

І що ми побачили через кілька років? Російський співак підтримує Путіна та війну Росії в Україні. І, мабуть, продовжуючи співати свої аполітичні пісеньки про природу.

У документі, який опублікували 18 квітня на сайті Європейського суду з прав людини, пишуть: «Суд встановив, що оцінка литовської влади, яка ґрунтувалася на заявах та поведінці заявника, не була свавільною або безпідставною. Зокрема, заявник відкрито заявляв, що підтримує дії Росії на Кримському півострові, і називав себе "представником Володимира Путіна на сцені".

Крім того, суди зважили інтереси національної безпеки та громадського порядку щодо дій заявника та накладеної на нього заборони і не визнали її непропорційною. Суд також підкреслив, що національні суди, Сейм (парламент Литви) і Європейський парламент визнали необхідність викриття російської дезінформації та пропагандистської війни».

У заяві пресслужби ЄСПЛ також пишуть, як саме Кіркоров оскаржував рішення (вистачило ж нахабства). Заяву до Європейського суду він подав 24 лютого 2022 року. Російський співак у своїй заяві стверджував, що заборона була засобом цензури його політичних поглядів, і скаржився на втрачений дохід та необхідність відшкодування вартості квитків на скасовані концерти в Литві в 2021 році.

У пресрелізі пишуть: «Суд зазначив, що заявник міг, але не подав позов до литовських цивільних судів  про відшкодування збитків у зв'язку з його скаргою на втрату доходу від скасованих концертів».

Отож нескоро ще Філіп Кіркоров доїде до Литви. А краще ніколи. Навіщо йому взагалі інші країни, якщо він може співати в Росії — «великій і могутній».

Фото: Getty Image, Today.ua

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Наприкінці березня комік, колишній учасник «Ліги сміху», який воював у складі 3-ї окремої штурмової бригади, Віктор Розовий отримав осколкове поранення голови.
30 Квіт 2024 18:40
2 118
«Антоніна»
Подія трапилася 28 квітня біля Українського дому, в якому проходили виставка Алли Горської «Боривітер» та показ фільму Ірини Цілик «Я і Фелікс».
29 Квіт 2024 17:00
1 411
Лєна Чиченіна
Сподіваюся, ця розмова дасть відповідь на багато питань, які активно обговорюються серед представників кіно- та серіальної індустрії.
28 Квіт 2024 13:00
4 356
Катерина Городнича
«Антоніна»
У світі, де люди дізнались, що таке сексизм і об’єктивація, конкурси краси поступово втрачають актуальність. А от для штучного інтелекту все тільки починається.
27 Квіт 2024 13:40
934
Катерина Городнича
«Антоніна»
Секція серіалів 19-го конкурсу Держкіно зібрала невеличкий гурток продакшенів, сценаристів і режисерів (до десятка), які рясно розпорошені по всіх 25 заявках розділу.
19 Квіт 2024 17:00
4 350
Марина Крижня
«Антоніна»
Кіберспортивний та спортивний коментатор став гостем нового випуску програми «Пряма червона» з Фоззі та Валерієм Літонінським. Вілат багато говорив про проблеми спортивної журналістики, поностальгував за програмами на телебаченні та зачепив питання грошей.
18 Квіт 2024 16:00
710
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду