Та нормальний портрет Чарльза! Це ви ще інших не бачили

Та нормальний портрет Чарльза! Це ви ще інших не бачили

За два дні після публікації «червоного» портрета Чарльза ІІІ не висловився щодо його оригінальності хіба дуже лінивий користувач інтернету.
Та нормальний портрет Чарльза! Це ви ще інших не бачили
Та нормальний портрет Чарльза! Це ви ще інших не бачили
16 Трав 2024
0
1207

Вогненно-червона картина показує Його Величність у формі валлійської гвардії, а над його плечем літає метелик.

Британські  артексперти назвали зображення короля, зроблене Джонатаном Єо, — перше після того, як він став монархом, — «найпрогресивнішим королівським портретом за дуже довгий час».

Британські ж диванні експерти розділилися на дві великі групи: ті, кому не подобається портрет за те, що він «із пекла», і ті, кому він не подобається за те, що він весь в крові. Якісь люди на негативі, чесне слово, там же метелик! Надзвичайно милий Чарльз з метеликом у крові і з пекла.

Найкращу, на наш погляд, експертну думку висловила українська журналістка і комунікаційниця Ніна Міщенко:

А на захист неканонічності портрета став британський таблоїд Daily Mail, який позбирав найхимерніші портрети королівської родини. Пропонуємо і вам насолодитися добіркою разом з нами. Тут знайшлося на будь-який смак: від королеви Єлизавети II у вигляді беззубої пенсіонерки до напівоголеного принца Філіпа.

Зображення королеви Єлизавети II, створене у 2006 році Джорджем Кондо, називається «Сни та кошмари королеви». Більше схоже на карикатуру, як на наш диванно-експертний погляд, але нам подобається. Від такої бабці хочеться не титул лицарський отримати, а пиріжків домашніх.

Портрет покійного герцога Единбурзького Філіпа, написаний Стюартом Пірсоном Райтом, показує його з оголеним торсом, а з пальця ростуть стебельця крес-салату. Портрет був створений на замовлення Королівського товариства заохочення мистецтв, мануфактур і торгівлі. Принц Філіп відмовився піти в майстерню художника і натомість дав йому чотири одногодинні сеанси в Букінгемському палаці замість рекомендованих мінімум 20. Схоже, що художник обідився.

Ця картина канадського художника Андре Дюрана представляла принцесу Діану в образі Пульчінелли, неаполітанського персонажа комедії дель арте. Його замовили, щоб повісити в ресторані «Да Маріо» в Кенсінгтоні, одному з улюблених місць покійної королівської сім’ї Єлизавети та Філіпа, і на ньому зображено власника, який дарує принцесі піцу.

Дивна картина художника Стівена Льюїса Гілмора зображує короля Чарльза, тодішнього принца Вельського, в образі Генріха VIII і демонструє обезголовлену Діану, принцесу Вельську. На медальйоні ж зображена Камілла. Нагадаю, Генріх VIII — цей той, що не дуже любив розлучатися, а любив ставати вдівцем, щоб знову бути найбажанішим холостяком.

Портрет принца Вільяма написав художник Джон Воннакотт напередодні 100-річчя королеви-матері. Сімпатічно, чого ж.

Картина, написана сучасним художником Пітером Сігасбі, викликала критику, коли була представлена в 1991 році, за неповагу до Її Величності. Напевно, через зуби, не знаю. А може, королеві просто не можна бути такою радісною і щасливою.

Портрет, написаний кенійським художником Йоакімом Оньянгео Недало, не був особливо оцінений. Цікаво, чому, правда? Але нюанс в тому, що майстру пензля ніхто не позував, він писав із журнальних фотографій. Може, йому просто журнали з Азії привозили? Бо Єлизавету з Філіпом впізнати важко, а от якусь поважну китайську родину цілком можна. Після того, як художник, королівський суперфанат, закінчив свій шедевр, він вирушив до столиці Уганди Кампали, де королева була з державним візитом, щоб представити їй картину. Ми хотіли би побачити обличчя Єлизавети, якій це було представлене.

Люсьєн Фройд створив цей портрет королеви Єлизавети II в межах виставки «Королева: портрети монарха» у Віндзорському замку в 2001 році. Зображення тоді розділило як пресу, так і мистецтвознавців. Надто сувора. От же ж британці — і коли сміється — погано, і коли серйозна — погано.

Портрет покійної принцеси Діани намалював гравець «Манчестер Сіті» Джим Вітлі. Картину продали з аукціону в 1998 році, щоб зібрати гроші для Меморіального фонду Діани, принцеси Вельської, на благодійному балу «Queen of Hearts» у Манчестері. 



Тому, панове, портрети можуть і мають бути різні. Тим більше, якщо це портрет борщу!

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Ігор Калинець, Віталій Портников, Святослав Вакарчук, Сергій Жадан, Влад Троїцький, Сергій Буковський, — всі ці люди у різні роки тримали в руках цю нагороду. Нині до їхньої когорти долучилося ще одне ім’я: Тетяна Пилипчук.
11 Вер 2024 17:00
695
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Антоніні до такого солідного віку ще далеко, але обмінятися досвідом з колегами ніколи не завадить.
10 Вер 2024 19:03
3 200
Катерина Городнича
«Антоніна»
Анджеліна Джолі написала передмову до проєкту Amnesty International — дитячої книжки «Ці права — ваші права».
04 Вер 2024 12:30
821
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Якщо ви думали, що все погано, то так. Усе погано.
01 Вер 2024 15:30
24 916
Надія Заварова
«Антоніна»
І «оживлює» навіть ритуальні послуги.
28 Серп 2024 18:00
3 194
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
І це точно не про чеченців.
28 Серп 2024 12:20
1 359
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду