Герой України Резнікович набалакав собі на посаду. «Колишній Лесі Українки» виринув у московському ГІТІСі

Герой України Резнікович набалакав собі на посаду. «Колишній Лесі Українки» виринув у московському ГІТІСі

Ми, зізнаємося, не здивовані. І ось чому.
Герой України Резнікович набалакав собі на посаду. «Колишній Лесі Українки» виринув у московському ГІТІСі
Герой України Резнікович набалакав собі на посаду. «Колишній Лесі Українки» виринув у московському ГІТІСі
20 Трав 2024
3
2024

«Продам Батьківщину, недорого». Колишній художній керівник театру Лесі Українки нещодавно дав інтерв'ю путінському пропагандисту, в якому основною думкою було винищення російської мови в Україні і як через це страждає бідолашне створіння, Михайло Резнікович. Рекомендуємо почитати й нагадати собі, як страшно жити в Києві, де нелюдяно забороняють російську мову.

Ще тоді було очевидно, що 86-річний режисер вислужується заради посади. Ми чекали, яку ж плюшку йому видадуть за те, що він наговорив у своєму ганебному інтерв'ю. Він тоді доволі товстими натяками плакався інтерв’юеру, що його розпирає від знань і він страждає, що не може ними ділитися з молоддю.

Тепер він виплескуватиме цю напругу на московських студентів Російського інституту театрального мистецтва (ГІТІС).

У новині «Российской газеты» (нещодавно забороненої радою ЄС) про першу лекцію Резніковича студентам московського театрального вишу автору тексту довелось висмоктувати з пальця значущість події:

«Першокурсники завмерли, коли до аудиторії увійшов відомий режисер. Цих хлопців не здивуєш зірками театру та кіно, але поява учня Товстоногова та колеги Басілашвілі змусила їх понервувати. Михайлу Юрійовичу вистачило кількох хвилин, щоб перевести заняття у спокійний та доброзичливий формат».

Важко уявити пієтет до «колеги Басілашвілі», коли в людей є доступ безпосередньо до Басілашвілі. І яким місцем, до речі, Михайло Резнікович причетний до Олега Басілашвілі, теж не дуже зрозуміло. Хіба що спільним учителем, але треба ж було хоч якимось прізвищем виправдати те, що «першокурсники завмерли». 

«Российская газета» цитує Михайла Резніковича, який, очевидно, на своїй лекції не тільки про театр говорив:

«Чому таке сьогодні можливе в Європі і взагалі у світі? Тому що багатьом президентам по сорок років, і вони не пам'ятають тих жахів війни. У них немає страху і немає прожитого горя, яке б їх зупинило. Я дитина війни і пам'ятаю, як вішали фашистів у Києві. Тому все, що відбувається сьогодні, розумію і відчуваю гостріше».

Ну добре, що Путіну давно не сорок, тому він щось пам'ятає. Переважно власні марення в жанрі фентезі.

Менше з тим, ми вітаємо Михайла Ієрухімовича з новою посадою в Москві і звертаємося до «сорокарічних при владі»: може, ми не ганьбили б звання Героя України і якось анулювали його для Резніковича, який так пристрасно й публічно освідчується в коханні до путінського режиму?

«Антоніна»
Теги
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Фон Цвішен
95 дн. тому
...вкотре, підводний човен з булгаковцамі випирнув з дніща та викинув назовні чергового перевзутого агента... З відкритих свіжому повітрю люків точилося зле: ностальгічне амбре зеленого абажура, ректалнмй сморід філософського діспуту кружка дацюківців, свіженьке від баумайстра та щось невливиме вистругане... - о, полдєнь, 21-й вєк..., - сплюнув каптен Артістовіч та скомандував на глибину....
Локі
95 дн. тому
Рєзніковіч - великий друг Дмитра Гомдона. Останній, мабуть, не промайнув можливості підписатися нижче...)
Дмитро
95 дн. тому
Що ж ви таких неосвічених журналістів набираєте? Це що, так важко перевірити факти перед їхньою публікацією? Отаких катерин точно до ГІТІСу не запросять. Так висмоктувати із пальця - це треба ще уміти. А заради об'єктивності додам: 1) З ГІТІСом пан Резнікович почав співпрацювати набагато раніше того інтерв'ю; 2) "мвти доступ до самого Басілашвілі" студенти ГІТІСу не можуть в силу хоча б того, що Москва і Сант-Петербург - різні міста; 3) Олег Басілашвілі гпав у виставі Михайла Резніковича "Кафедра" у тому ж таки БДТ. Ну а коли авторові до таких величин, як Товстоногов, Басілашвілі, Резнікович - як до місяця рачки, залишається ото тільки дзяволити)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Після декількох страйків від росіян за використання фрагментів мультфільму «Маша і ведмідь» ютуб-канал «Як не стати овочем» опинився перед загрозою видалення. Як його засновниці вдалося цього уникнути?
09 Серп 2024 17:00
1 020
Катерина Городнича
«Антоніна»
Натхненні розмови про збір на Щекавиці в разі ядерної загрози досі були теоретичними. Ми знайшли приклад, як такі заходи проходять в реальності.
27 Лип 2024 12:00
2 010
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ви ж уже, напевно, прочитали розслідування журналістів «Слідства.Інфо». Або подивились їхнє відео. Тож нумо разом злословити.
23 Лип 2024 14:00
936
Катерина Городнича
«Антоніна»
Їй було 53 роки. Дев'ять із них вона боролася з раком грудей.
14 Лип 2024 23:00
106 514
Катерина Городнича
«Антоніна»
Про нові межі дозволеного в ефірі. Чи можна ведучим мати звичайні емоції?
13 Лип 2024 19:30
1 552
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Сьогодні ваша Антоніна буде розповідати про театр.
11 Лип 2024 22:30
3 072
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду